123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Schoonmaakdoekjes

Schoonmaakdoekjes kopen?

Gebruik hygiënische doekjes om vuil en andere vlekken snel en eenvoudig van diverse oppervlakken te verwijderen. Filter op prijs of merk om de juiste vochtige doekjes te kunnen vinden. Bent u toch op zoek naar doekjes die bacteriën doden? Bekijk dan onze desinfecterende doekjes.


1 - 24 van 28

Schoonmaakdoekjes voor alle oppervlakten

Even snel een oppervlak schoonmaken of afnemen zonder daarvoor een sopje aan te maken en daarna onnodig water weg moeten gooien? Of heet u iets gegeten waardoor uw handen nu plakken en er geen kraan in de buurt is? Dan zijn schoonmaakdoekjes een goede oplossing. Deze doekjes zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen. Bestel hierboven direct het gewenste product of lees hieronder meer over de schoonmaakdoekjes in ons assortiment.

Ons assortiment schoonmaakdoekjes

Op onze website vindt u een ruim assortiment met verschillende soorten schoonmaakdoekjes van diverse merken. Hieronder een greep uit ons assortiment:

  • Vochtige toiletdoekjes: handig vochtig toiletpapier voor een verbeterd hygiënisch toiletbezoek. De vochtige toiletdoekjes bevatten een handige verpakking waardoor ze ook eenvoudig mee te nemen zijn.
  • Reinigingsdoekjes voor oppervlakten: reinig snel en eenvoudig allerlei oppervlakten zoals deurklinken, aanrechtbladen, bureaus en toiletbrillen. Met één veeg maakt u diverse oppervlakten hygiënisch schoon.
  • Hygiëne doekjes voor glas: met deze vochtige doekjes reinigt u uw vervuilde glazen zonder de schoonmaakdoekjes strepen en vlekken achterlaat. Daarnaast beschikken de doekjes over sneldrogende vloeistof.
  • Desinfectiedoekjes: verwijder en dood met deze doekjes schadelijke bacteriën en ziektekiemen. De doekjes laten geen chemische resten achter zoals bijvoorbeeld chloor.
  • Multi-reinigingsdoekjes: deze multifunctionele doekjes hebben een reinigende en desinfecterende werking zodat het oppervlak zowel ontsmet als schoon is.
  • Handreinigingsdoekjes: deze doekjes reinigen uw handen effectief zonder dat ze de huid irriteren of uitdrogen.

De werking van schoonmaakdoekjes

Schoonmaakdoekjes, ook wel reinigingsdoekjes genoemd, werken door middel van verschillende factoren die er samen voor zorgen dat het oppervlak dat u wilt reinigingen weer schoon wordt. Deze factoren zijn:

  1. Reinigingsmiddelen: om vuil, vet en andere onzuiverheden te kunnen verwijderen heeft u reinigingsmiddelen nodig zoals bijvoorbeeld zeep en ontvetter. Deze schoonmaakmiddelen lossen vetten op en maken ander vuil los van het oppervlak waar ze zich op dat moment bevinden.
  2. Water: vocht in de schoonmaakdoekjes zorgt ervoor dat de reinigingsmiddelen effectief kunnen werken en dat de doekjes soepel over een oppervlak glijden. Het vocht in de doekjes zorgt ervoor dat u niet een apart sopje hoeft aan te maken wanneer u snel een oppervlak wilt schoonmaken.
  3. Frictie: door met een schoonmaakdoekje te vegen of te wrijven over een vervuild oppervlak worden de reinigingsmiddelen dieper in de vlek geduwd waardoor het vuil makkelijker loskomt en u de plek dus eenvoudig kunt verwijderen.
  4. Desinfectie: sommige schoonmaakdoekjes hebben naast een reinigende werking ook een desinfecterende werking. Deze doekjes verwijderen dus vuil en doden ondertussen ook alle schadelijke bacteriën.

Schoonmaakdoekjes gebruiken

Schoonmaakdoekjes zijn zeer eenvoudig te gebruiken. De doekjes bevatten alles wat u nodig heeft om een oppervlak te reinigen zoals vocht, reinigingsmiddelen en mogelijk desinfectie. Om een vlek te verwijderen heeft u alleen een doekje en een vervuild oppervlak nodig. U veegt met het doekje het oppervlak schoon en gooit deze na gebruik weer weg. Mocht het oppervlak nog niet schoon genoeg zijn kunt u altijd een tweede doekje gebruiken. Schoonmaakdoekjes komen vaak in handige verpakkingen die u ook gemakkelijk mee kan nemen voor bijvoorbeeld onderweg.

Verschil tussen schoonmaakdoekjes en desinfectiedoekjes

In ons assortiment vindt u niet alleen schoonmaakdoekjes maar ook desinfectiedoekje. Deze doekjes hebben verschillende eigenschappen waardoor ze ook voor verschillende taken bedoeld zijn. De functie van schoonmaakdoekjes is het reinigen van vervuilde oppervlakten en vet en vuilvlekken te verwijderen. Desinfectiedoekjes ontsmetten oppervlakten en doden schadelijke bacteriën. In ons assortiment vindt u ook doekjes die tegelijk ontsmetten en reinigen.

Schoonmaakdoekjes worden vooral thuis gebruikt of zijn handig voor onderweg. Desinfectiedoekjes worden voornamelijk gebruikt voor het desinfecteren van oppervlakten waar veel mensen komen zoals het openbaar vervoer en ziekenhuizen. Echter zijn desinfectiedoekjes ook perfect thuis te gebruiken in het huishouden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van wegwerp schoonmaakdoekjes ten opzichte van normale doekjes?

Wegwerp schoonmaakdoekjes zijn klaar voor gebruik zonder dat u een sopje hoeft klaar te maken. Daarnaast zitten de doekjes in een handige verpakking die eenvoudig mee te nemen is, zodat u altijd schoonmaakdoekjes bij de hand heeft. Na het schoonmaken van een vieze plek kunt u het doekje gewoon weggooien en hoeft u het doekje niet uit te spoelen.

Welke oppervlakten kunnen veilig gereinigd worden met schoonmaakdoekjes?

Schoonmaakdoekjes hebben een milde reiniging en kunnen eigenlijk op alle oppervlakten veilig gebruikt worden. Het is wel aan te raden voor het reinigen van uw handen schoonmaakdoekjes te gebruiken die daar specifiek voor bedoeld zijn om uitdroging van de huid te voorkomen.

Zijn er specifieke schoonmaakdoekjes die geschikt zijn voor glas?

In ons assortiment bevinden zich een aantal schoonmaakdoekjes die speciaal bedoeld zijn voor het reinigen van glas. Deze doekjes laten geen strepen achter en drogen extra snel zodat uw glas na het schoonmaken vlek- en streepvrij is.

Welke schoonmaakdoekjes kan ik het beste gebruiken in de keuken?

Alle schoonmaakdoekjes zijn geschikt voor gebruik in de keuken. Echter, zijn schoonmaakdoekjes die oppervlakten reinigen en tegelijk desinfecteren uitermate geschikt voor gebruik in de keuken. Deze doekjes reinigen het oppervlak en doden ook ziektekiemen en schadelijke bacteriën.

Kan ik uitgedroogde schoonmaakdoekjes nog gebruiken?

Schoonmaakdoekjes werken minder effectief wanneer ze uitgedroogd zijn. Het advies is om de verpakking na gebruik goed af te sluiten of te bewaren in een luchtdichte verpakking of bak. U kunt de doekjes wel bevochtigen met water, maar ze zullen niet meer zo effectief werken als eerst.
 

Heeft u nog vragen over schoonmaakdoekjes of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.