123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Jura

Jura filters, ontkalkers en reinigers kopen?

Op zoek naar waterfilters, reinigers of ontkalkers voor uw Jura koffiemachine? Bekijk dan op deze pagina ons ruime assortiment. In onze webshop koopt u diverse producten van Jura en van HG, allemaal voor een goede prijs. Filter op type om snel te vinden wat u zoekt.


1 - 16 van 16

Bestel Jura filters, ontkalkers of reinigers online

Bestel op deze pagina alle producten die u nodig heeft om uw Jura koffiemachine optimaal te gebruiken. Zo verkopen wij waterfilters, melksysteemreinigers, reinigingstabletten en ontkalkingstabletten. Al deze producten zorgen voor de beste smaakbeleving en garanderen dat uw machine langer goed blijft werken. Bestel ze vandaag nog en ontvang ze morgen al in huis.

Welke Jura onderhoudsproducten zijn er?

Er zijn verschillende producten nodig voor het onderhoud van uw Jura koffiemachine. In onze webshop kunt u alles vinden wat u nodig heeft. Ons assortiment bestaat uit de volgende producten:

  • Waterfilters: Waterfilters zijn nodig om kalk, chloor, lood, koper en andere smaak- of geurbedervende stoffen uit het water te filteren. Doordat u de filter rechtstreeks in het waterreservoir plaatst, wordt het water echt bij iedere bereiding gefilterd en worden alle schadelijke stoffen zo veel mogelijk geabsorbeerd.
  • Ontkalkers: Ontkalkers of ontkalkingstabletten zijn zeer belangrijk om kalkophopingen in het koffiezetapparaat te voorkomen. Al bestaande kalkresten worden hiermee ook weggehaald.
  • Reinigers: Tot slot heeft u voor het onderhoud van uw machine ook reinigingstabletten of melksysteemreinigers nodig. Hiermee worden andere restjes en vervuilingen uit uw koffiezetapparaat verwijderd, zoals vet en melkresten.

Waarom moet u uw Jura koffiemachine goed onderhouden?

Als het water in uw koffiezetapparaat verwarmd wordt, wordt er tegelijkertijd kalk afgezet. De waterfilter vangt een groot gedeelte van deze kalkresten op, maar houdt niet alles tegen. Daardoor ontstaat er alsnog kalkaanslag in de machine en de leidingen.

Dit zorgt ervoor dat de leidingen verstopt kunnen raken, de pomp vast kan lopen of er een lekkage kan ontstaan. Het regelmatig ontkalken van uw machine, het liefst eens in de twee maanden, en het gebruik van een goede waterfilter zorgen ervoor dat dit soort problemen minder snel voorkomen. Zo verlengt u de levensduur van uw machine.

Door kalkaanslag kan de watertemperatuur bovendien gaan fluctueren, waardoor het zo kan zijn dat de koffiearoma’s minder goed kunnen ontplooien. Dit leidt ertoe dat uw koffie een stuk minder lekker smaakt of zelfs een nare bijsmaak krijgt. Door het goed onderhouden van uw machine zorgt u er dus voor dat u altijd de lekkerste kopjes koffie kunt blijven drinken.

Hoe reinig ik een Jura koffiemachine?

  • Leeg het waterreservoir en de koffieresidubak.
  • Gebruik het Jura reinigingsprogramma met de reinigingstabletten.
  • Volg de stappen uit de handleiding.

We raden u aan om het uitgebreide reinigingsprogramma uit te voeren na het zetten van ongeveer 180 kopjes koffie. Het waterreservoir en de koffieresidubak moeten iedere dag geleegd worden.

Hoe ontkalk ik een Jura koffiezetapparaat?

Gebruik ontkalkingstabletten of ontkalkers voor het verwijderen van kalkaanslag uit uw koffiemachine. Zorg dat u eerst het waterfilter verwijdert en volg vervolgens de stappen van het onderhoudsprogramma. Lees voordat u dit doet ook altijd grondig de gebruiksaanwijzing van uw specifieke koffiezetapparaat door om geen stappen over te slaan.


Voor het ontkalken kunt u onder meer Jura 2-in-1 ontkalkingstabletten gebruiken. Deze zorgen ervoor dat uw machine in de toekomst beschermd wordt, zodat er minder gauw problemen ontstaan. De tabletten zijn gemaakt met een fosfaatvrije en biologisch afbreekbare module, zodat ze het milieu zo min mogelijk belasten.

Hoe vervang ik een Jura waterfilter?

Als de display van uw Jura koffiemachine aangeeft dat de waterfilter vervangen moet worden, verwijdert u het waterreservoir uit de machine. Laat het reservoir vervolgens leeglopen en haal de waterfilter er dan eenvoudig uit. De nieuwe filter is op dezelfde plek vast te klikken of te draaien. Hierna kunt u het waterreservoir weer vullen en terugplaatsen in de machine.

Welke waterfilter van Jura heb ik nodig?

Er zijn Jura Claris White filters en Jura Claris Blue filters beschikbaar. Gebruik altijd de filter met dezelfde kleur als de oude. Verder kunt u ook aan de kleur van de filterhouder, die zich in het waterreservoir bevindt, zien welke u nodig heeft. Combineer de witte filter met de zwarte houder en de blauwe filter met de blauwe houder.


Heeft u een Jura koffiemachine met een slim watersysteem? Dan kunt u ook een Jura Claris Smart filter of een Jura Claris Pro Smart filter bestellen. Zo’n slimme waterfilter communiceert met het apparaat, waardoor er gezorgd wordt dat er altijd precies de juiste instellingen uitgekozen worden.

Hoe vaak moet ik een Jura filter vervangen?

Jura filters gaan ongeveer twee maanden of 50 liter water mee, al is dit ook afhankelijk van de hardheid van het water. Als u de filter niet tijdig vervangt, kan deze verstopt raken of verkalken en kan deze uiteindelijk zelfs gaan lekken. Op 123schoon.nl koopt u daarom altijd geschikte nieuwe filters, voor als uw oude filters aan vervanging toe zijn.


Komt u er niet helemaal uit of wilt u ons advies bij het aanschaffen van Jura filters en ontkalkers? Neem dan contact