123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Alle wasmiddelen

Wasmiddelen kopen?

Bekijk hier ons complete aanbod aan wasmiddelen en bestel eenvoudig het geschikte product. Wij verkopen wasmiddelen van alle A-merken, van capsules tot waspoeder en van vlekverwijderaars tot geurbuiltjes. Filter op merk, type, geschikt voor of soort om snel te vinden wat u zoekt. 


1 - 24 van 211

Wasmiddel voordelig bestellen

In ons assortiment vindt u een hoop topmerken en dat voor een leuk prijsje. Of u nu liever wast met waspoeder, capsules of vloeibaar wasmiddel. Wij hebben het allemaal. Lees hieronder meer over ons assortiment of bestel hierboven direct wat u nodig heeft.

Wat is wasmiddel?

Wasmiddel is een middel dat aan een andere vloeistof, vaak water, wordt toegevoegd om vervolgens textiel te reinigen. Dit proces wordt wassen genoemd. Vaak wordt dit gedaan in de wasmachine, maar dit kan ook met de hand worden gedaan. Wasmiddel kan voorkomen in verschillende vormen, namelijk:

  • Vloeibaar wasmiddel: vloeibaar wasmiddel wordt geplaatst in het tweede bakje van de wasmachinelade. Deze wasmiddelen beschermen vezels, waardoor wasgoed na het wassen altijd oogt als nieuw.
  • Waspoeder: waspoeder wordt geplaatst in het tweede bakje van de wasmachinelade. De poeders bevatten vaak bleekmiddel. Hierdoor is het erg geschikt voor witte en licht gekleurde was, maar minder geschikt voor donker wasgoed.
  • Capsules of pods: capsules zijn al voorgedoseerd en dat maakt ze erg makkelijk in gebruik. De pods moeten vaak in de wastrommel geplaatst worden. Het folie lost op tijdens het wassen en omdat tijdens het wassen de middelen voor het eerst met elkaar in contact komen, zorgt dit voor een krachtige reiniging. 

Tijdens het wassen kan ook gebruik worden gemaakt van wasverzachter en wasparfum. Beide middelen hebben een positieve invloed op de geur van het wasgoed en wasverzachter maakt het wasgoed ook zijdezacht.

Verschillende soorten wasmiddel voor verschillende soorten wasgoed

Er zijn inmiddels veel verschillende soorten wasmiddelen op de markt. Onder de wasmiddelen wordt, naast geur, ook onderscheid gemaakt tussen de verschillende textiele waarvoor dit middel geschikt is. Hieronder zetten wij deze voor u op een rijtje:

  • Universeel: in deze wasmiddelen zitten witwasmiddelen. Dit is zeer geschikt voor licht wasgoed, maar kan kleuren van donker wasgoed wel iets vervagen. Over het algemeen is het middel geschikt voor elk wasgoed, behalve wol of zijde.
  • Witte was: in deze wasmiddelen zitten optische witmiddelen. Ook zijn hier vaak bleekmiddelen aan toegevoegd. Zo oogt uw wasgoed weer stralend wit na gebruik.
  • Gekleurde was: deze wasmiddelen zijn geschikt voor bonte/gekleurde was. Deze wasmiddelen bevatten kleurbeschermers en zijn vrij van zuurstofbleekmiddelen. Hierdoor blijven kleuren langer mooi.
  • Zwarte was: in deze wasmiddelen zitten speciale ingrediënten die donkere kleuren beschermt tegen vervagen. Vaak elimineren deze wasmiddelen ook direct kreuken, zodat het textiel nog donkerder oogt.
  • Fijne was & wol: dit is wasmiddel dat een stuk milder is. Het bevat namelijk geen bleekmiddel. Wasmiddelen voor wol bevatten ook geen enzymen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is wasmiddel?

Wasmiddel is een middel dat, als het wordt samengevoegd met water, textiel reinigt. Dit kan worden gedaan in de wasmachine of het kan worden gebruikt voor de handwas. Wasmiddel bestaat in vloeibare vorm, als waspoeder of in een capsule.

Welke soorten wasmiddel zijn er?

Er zijn diverse soorten wasmiddel, zo is er altijd een wasmiddel dat perfect is voor het wasgoed. Zo is er wasmiddel voor witte was, zwarte was, gekleurde was, fijne was en universeel gebruik. De wasmiddelen voor universeel gebruik zijn geschikt voor alle type wasgoed behalve zijde en wol.

Welk wasmiddel heb ik nodig?

Welk wasmiddel u nodig heeft, hangt af van uw wasgoed. Voor de witte was is het ideaal om wasmiddel te gebruiken voor witte was, omdat hier optische witmiddelen in zitten. Voor gekleurde was is speciaal wasmiddel voor gekleurde was geschikt, deze bevatten namelijk kleurbeschermers en geen bleekmiddelen. Voor donkere was is er ook uniek wasmiddel, deze beschermen donkere kleuren. Indien u zijde, wol of andere poreuze textiele wilt wassen, kunt u beter wasmiddel gebruiken voor fijne was. Deze zijn namelijk erg mild en bevatten geen bleekmiddel. Universeel wasmiddel is geschikt voor elk wasgoed behalve zijde en wol.
 

Heeft u vragen over wasmiddel of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.