123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Schuurmiddelen

Schuurmiddel kopen?

Maak zeer vervuilde oppervlakken eenvoudig schoon met behulp van schuurmiddel. In ons assortiment heeft u keuze uit diverse A-merken, zo zit er gegarandeerd een product voor u bij. Bestel het middel vandaag en u kunt hier morgen al mee aan de slag.


Schuurmiddel voordelig bestellen

Reinig vervuilde, harde oppervlakken eenvoudig met behulp van schuurmiddel. Lees hieronder meer over het gebruik van schuurmiddel en ons assortiment of bestel hierboven direct wat u nodig heeft.

Wat is schuurmiddel?

Schuurmiddelen zijn reinigers die uniek zijn door de toevoeging van fijngemalen kalksteen. Dat zorgt namelijk voor een schurende werking. Hierdoor is het middel ideaal voor het verwijderen van sterk gehecht vuil. Deze middelen komen in het huishouden vaak voor als vloeibaar of cream middel, maar schuurmiddel bestaat ook in poedervorm, hier moet nog zelf water aan worden toegevoegd. Na het gebruiken van schuurmiddel dient het oppervlak goed te worden afgespoeld met water.

Het gebruiken van schuurmiddel

Dankzij de schurende werking van schuurmiddel is deze reiniger niet geschikt voor alle soorten oppervlakken. Maar voor welke oppervlakken en reinigingsklussen is schuurmiddel dan wel geschikt?

 Kalkaanslag en zeepresten verwijderen
 Reinigen van badkamers en keukens
 Reinigen van tegels en voegen
 Reinigen van hardnekkige vervuilingen
 

Omdat schuurmiddel een zeer krachtige werking heeft, kunt u het best een beetje van het middel aanbrengen op een spons en het dan inwrijven op het oppervlak. Is de vervuiling weg? Ga dan niet door met boenen, aangezien dit kan zorgen voor beschadigingen aan het oppervlak. Probeer altijd eerst het middel op een klein en niet zichtbaar stukje van het oppervlak dat u wilt gaan reinigen. Neem na het schoonmaken het oppervlak goed af met water, anders laat het een witte waas achter op het oppervlak.

Schuurmiddel: ons assortiment

In ons brede assortiment vindt u diverse A-merken. Hieronder zetten wij deze merken en de voordelen hiervan voor u op een rijtje:

  • Cif: de Cif schuurmiddelen staan bekend om hun krachtige werking en het eenvoudig en effectief schoonmaken van harde oppervlakken. Met Cif heeft u minder water nodig om het oppervlak achteraf af te spoelen.
  • Vim: het schuurmiddel van Vim bestaat uit schuurpoeder waar u water aan moet toevoegen om hier schuurmiddel van te maken. Hierdoor kunt u zelf kiezen hoe krachtig u de werking van het schuurmiddel wilt hebben. Dit middel is vrij van bleek.
  • Ajax: schuurpoeder van Ajax rekent af met vuil, vet, kalk een zeepresten. Het poeder moet aangelengd worden met water. Zo kiest u zelf voor hoe krachtig u wilt dat het middel werkt. Met Ajax is er sprake van een diepe reiniging zonder krassen.
  • Elbow Grease: deze creamer heeft een mild schurende werking en maakt hiermee alle harde oppervlakken schoon zonder deze te beschadigen. Beschikbaar in diverse geuren.
  • Zep: het schuurmiddel van Zep is multifunctioneel. Naast het reinigen, beschermt en herstelt het ook de oorspronkelijke kleur en glans van het oppervlak.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar is schuurmiddel goed voor?

Schuurmiddel is ideaal voor het reinigen van de badkamer en keuken. Het wordt voornamelijk ingezet om tegels en voegen schoon te maken. U verwijdert zo eenvoudig hardnekkige vervuilingen, zoals zeepresten en kalkaanslag.

Waar kan ik Cif schuurmiddel voor gebruiken?

Cif schuurmiddel is ideaal voor het verwijderen van kalkaanslag, zeepresten of andere hardnekkige vervuilingen op harde oppervlakken. Denk hierbij aan oppervlakken als tegels, wasbakken en voegen. Op zoek naar Cif schuurmiddel? Deze vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Is schuurmiddel schadelijk voor oppervlakken?

Schuurmiddel kan poreuze oppervlakken beschadigen. De korrelige structuur kan ervoor zorgen dat er krassen achterblijven op het oppervlak of er kleine deukjes ontstaan. Lees daarom altijd de instructies op de fles en probeer het middel eerst op een klein en niet-zichtbaar stukje van het oppervlak.

Kan schuurmiddel op glas?

Nee, gebruik nooit schuurmiddel op glas. Dankzij de schurende werking kunnen glazen oppervlakken beschadigen en krassen oplopen. Voor het schoonmaken van glas kunt u beter glasreiniger of allesreiniger gebruiken. Deze artikelen vindt u voordelig op 123schoon.nl.
 

Heeft u vragen over schuurmiddel of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.