123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Soda

Soda kopen?

Bestel op deze pagina soda om uw huis mee te reinigen. Soda kan gebruikt worden voor diverse klusjes in en om het huis. Daarnaast is soda erg ecologisch én voordelig. Vandaag besteld? Dan ontvangt u de soda morgen al in huis.


Soda voordelig bestellen

Reinig uw huis eenvoudig en grondig met behulp van soda. Lees hieronder meer over soda en de toepassingen van dit multifunctionele middel of bestel hierboven direct het soort soda waar u naar op zoek bent.

Wat is soda?

Soda, in het Nederlands ook zuiveringszout genoemd, kan gebruikt worden voor het schoonmaken en ontsmetten van diverse oppervlakken. Soda is extreem multifunctioneel en is voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Soda en baking soda zijn niet hetzelfde, ook al kan de naam anders doen denken.

Het verschil tussen baking soda en soda

Het belangrijkste verschil tussen baking soda en soda zit in de mogelijkheid om zuur te binden. Schoonmaaksoda verbindt zuur veel beter, tot wel twee tot drie keer, waardoor het veel sterker en agressiever is. Hierdoor is soda nog beter in het reinigen van (hardnekkige) vervuilde oppervlakken. Baking soda is hierdoor meer geschikt voor het bakken van koekjes en het reinigen van milde vervuilingen.

Het reinigen van oppervlakken met zuiveringszout

Met soda kunt u diverse schoonmaaktaken uitvoeren, waaronder:

  • Schoonmaken van tegels of een terras: dit doet u door soda te mixen met water en dit te verspreiden over de tegels. Daarna schrobt u het oppervlak met een harde borstel en spoelt u de tegels schoon. Indien u toch op zoek bent naar een specialistische tegelreiniger, vindt u deze ook bij ons.
  • Wc schoonmaken: voor periodieke reinigingen is dit zeer geschikt. Strooi een kopje soda en natuurazijn in het toilet en laat dit 10 minuten inwerken. Borstel daarna uw toilet grondig met een toiletborstel. Voor hardnekkige vuiligheden kunt u beter gebruikmaken van een toiletreiniger.
  • Kleden schoonmaken: soda verwijdert vlekken en nare geurtjes. Stofzuig het oppervlak eerst en bestrooi daarna het oppervlak met soda. Wrijf dit in en laat het minimaal een uur inwerken. Stofzuig daarna het oppervlak opnieuw. Toch liever een gespecialiseerd middel? Bij ons vindt u ook vloerkleden reinigers.
  • Wasmachine schoonmaken: naast wasmachinereinigers kunt u ook gebruik maken van soda. Plaats een half kopje soda in de wasmachine en voer een kookwas uit. Hierna is uw wasmachine weer stralend schoon en vrij van vervelende geurtjes.

Welke oppervlakken kunt u beter niet behandelen met soda

Er zijn ook oppervlakken waar u soda beter niet op kunt gebruiken. Over het algemeen zijn dit oppervlakken die niet zuurbestendig zijn of erg poreus zijn. Wij raden daarom aan om voor gebruik de soda uit te proberen op een klein en niet zichtbaar gedeelte van het oppervlak. Hieronder noemen wij alvast wat oppervlakken waarop u soda beter niet kunt gebruiken:

  • Natuursteen
  • Delicate stoffen en kunststof
  • Hout
  • Roestvrij staal
  • Aluminium

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat voor een middel is soda?

Soda wordt in het Nederlands ook wel zuiveringszout genoemd. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het schoonmaken en ontsmetten van (zeer) vervuilde oppervlakken. Het middel is erg zuur en is daarom voor diverse toepassingen geschikt, zoals: het reinigen van tegels, de wasmachine en het reinigen van het toilet.

Waar is (baking) soda allemaal goed voor?

Soda en baking soda zijn niet hetzelfde. Soda is geschikt van het reinigen van hardnekkige vervuilde oppervlakken, zoals: tegels, terrassen, kleden en de wasmachine. Baking soda is daarnaast meer geschikt voor in de keuken en het bakken van bijvoorbeeld cupcakes. Daarnaast kan het ook ingezet worden voor het verwijderen milde vuiligheden, zoals koffie of thee aanslag.

Wat is het verschil tussen soda en baking soda?

Het verschil tussen baking soda en soda zit voornamelijk in de vaardigheid om zuur met elkaar te verbinden. Soda kan tot drie keer beter zuur verbinden, waardoor dit meer geschikt is voor hardnekkige schoonmaakklussen. Baking soda is hierdoor meer geschikt voor het bakken van koekjes of pretzels en het verwijderen van oppervlakkige vervuilingen.
 

Heeft u vragen over onze (baking) soda’s of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.