123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Ruilen en retourneren

Afkoelingsperiode

Wij doen er alles aan om uw bestelling naar tevredenheid uit te voeren. Als u toch af wilt zien van uw aankoop, dan kan dat binnen de afkoelingsperiode van 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Deze periode gaat in op de dag nadat het pakket door of namens u in ontvangst is genomen. Voor een retourzending kunt u onze retourprocedure hanteren. 

Het herroepingsrecht is van toepassing op consumentenaankopen, niet op zakelijke aankopen.

Wat te doen in de volgende situaties:

U heeft een verkeerd artikel besteld:
Ondanks het zoeksysteem op bijvoorbeeld stofzuigertype of stofzuigerzak, kan het voorkomen dat u onverhoopt een verkeerd artikel heeft besteld. U kunt onderstaande retourprocedure hanteren.

U heeft een verkeerd artikel ontvangen of uw zending is niet compleet:
Controleer na ontvangst altijd of uw zending compleet en correct is. Mocht er een verkeerd artikel geleverd zijn of een artikel ontbreken, kunt u dit melden bij de klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat wij onze fout zo spoedig mogelijk herstellen.

U heeft een defect artikel ontvangen:
Als u een defect artikel heeft ontvangen, kunt u onze garantieprocedure hanteren.  
Terug naar klantenservice Terug naar boven

Retourprocedure      
Wij vragen u om binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een RET-nummer aan te vragen door het bovenstaande formulier in te vullen. Hiermee kunnen wij uw aanvraag zo snel mogelijk afhandelen.

Stuur het ingevulde formulier naar klantenservice@123schoon.nl

U ontvangt dan de instructies voor het terugzenden.

Aanvullende informatie:
 • Vraag uw RET-nummer binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling aan. U heeft dan nog eens 14 dagen de tijd voor het terugzenden.
 • Hiervoor kunt u het ingevulde retourformulier naar klantenservice@123schoon.nl sturen (of gebruik het EU-formulier).
 • Het is niet verplicht om een "reden van retour" in te vullen. Wij adviseren om dit wel in te vullen om eventuele onnodige retourzendingen te voorkomen.
 • Wilt u geen RET-nummer aanvragen? Dan kunt u uw bestelling ook zonder voorafgaande melding binnen 14 dagen na ontvangst retourneren, maar duurt het langer voordat wij uw retourzending kunnen verwerken. Voeg altijd ons retourformulier, het EU formulier of een andere verklaring waaruit uw wens tot herroeping blijkt toe.
 • Het artikel dient ongebruikt en onbeschadigd te zijn. Als het product gebruikt of beschadigd is, kan 123-schoon.nl een waardevermindering, die kan oplopen tot 100%, in rekening brengen.
 • Houd er rekening mee dat u een product kunt beoordelen zoals u ook in een fysieke winkel zou mogen. Het is voor de beoordeling van de producten niet nodig om de verpakking of de verzegeling te openen. Heeft u toch meer gedaan dan het beoordelen van het product dan mogen wij een waardevermindering tot 100% in rekening brengen.
 • Schrijf geen teksten en plak geen stickers of plakband op de originele verpakking.
 • Verpak de retourartikelen in een omdoos om beschadiging tijdens transport tegen te gaan.
 • We vragen u om het RET-nummer duidelijk op de buitenkant van de retourzending te schrijven, bijvoorbeeld in het adres (123schoon.nl, Afdeling retouren RET-[uw nummer], Koningsbeltweg 52, 1329 AK Almere).
 • De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons te worden verstuurd; de consument betaalt de kosten van het terugsturen.
 • De consument draagt het risico voor een retourzending. Wij adviseren daarom om het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren, zodat u een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder.
 • Een terugstorting wordt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding verwerkt.
 • Als u een defect artikel terugstuurt naar 123schoon.nl, dan ontvangt u een gratis antwoordnummer van de klantenservice. De verzendkosten zijn dus voor rekening van 123schoon.nl. Uiteraard kunt u de producten ook zonder voorafgaande mededeling retourneren, dan zijn de kosten wel voor u. Als er geen sprake is van een defect artikel, dan betaalt u de kosten van het retour sturen zelf.
 • Als de volledige bestelling wordt geretourneerd crediteren wij de originele factuur inclusief de verzendkosten.
Download hier het retourformulier.

Let op:
 • Voor het beoordelen van een verbruiksartikel is het niet nodig om de verpakking te openen. Bij verbruiksartikelen zoals schoonmaakartikelen waarvan de verzegeling, vacuümverpakking of stof/lichtdichte verpakking is verbroken, resulteert dit in een waardevermindering van 100%. Indien wij een artikel in deze staat in een retourzending aantreffen geldt er geen vergoeding.
   
Terug naar klantenservice Terug naar boven

Thuiswinkel  

 
123schoon.nl is lid van Thuiswinkel Waarborg. Met betrekking tot het retourrecht geeft u dit als consument extra zekerheden bovenop de standaard wet- en regelgeving zoals een langere bedenktermijn en een maximale termijn voor een terugstorting. Deze regels zijn opgesteld ism de Consumentenbond en zijn voor alle leden van Thuiswinkel Waarborg gelijk. Voor een consument gelden er ook plichten die vergelijkbaar zijn met een aankoop in een fysieke winkel. Het verbreken van een verzegeling, in gebruik nemen van een artikel of een installatieproces dat niet meer teruggedraaid kan worden resulteert in een waardevermindering die kan oplopen tot 100%. Het herroepingsrecht is van toepassing op consumentenaankopen, niet op zakelijke aankopen.
 
Heeft u vragen over het retourneren van een product? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Heeft u een vraag over de wet- en regelgeving? Neem dan contact op met Thuiswinkel Waarborg.
 
Terug naar klantenservice Terug naar boven

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)