123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

PBM en Veiligheid

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer met PBM

PBM en Veiligheid

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn erg belangrijk voor het creëren van goede arbeidsomstandigheden. Zowel werkgevers als werknemers moeten namelijk een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren, zonder risico om schade of letsel op te lopen. Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen de bescherming van medewerkers en van de eindproducten garanderen. Op 123schoon.nl koopt u verschillende soorten PBM, voor de bescherming van verschillende vitale lichaamsdelen en verhoging van de hygiëne op de werkvloer.

Wat is PBM?

PBM is een afkorting voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit zijn de middelen die in professionele situaties gebruikt kunnen worden om het voor de werknemer zo gezond en veilig mogelijk te maken. Het gaat hierbij om uitrustingsstukken of middelen die door de werknemer gedragen of vastgehouden worden. Deze middelen dienen bescherming te bieden tegen gevaren, waardoor bedreigingen voor de gezondheid en veiligheid zo veel mogelijk uitgesloten te worden.

 

Het beschermen van medewerkers en de eindproducten begint bij de werkplek. Deze moet zo veilig mogelijk gemaakt worden. Als er na het perfectioneren van de werkplek nog steeds gevaren zijn voor medewerkers zijn persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht.

 

Deze verplichting is zelfs in de wet opgenomen. In artikel 8.3 van het Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbobesluit) wordt namelijk genoemd dat werknemers verplicht zijn om persoonlijke beschermingsmiddelen in voldoende aantallen beschikbaar te stellen en dat werknemers verplicht zijn de persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken. Ook moet de PBM volgens de wet goed worden onderhouden, gerepareerd en zindelijk gehouden. Tot slot moeten de noodzakelijke vervangingen indien gewenst plaatsvinden. [1]

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

De persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen dus door de werknemer gedragen of vastgehouden worden. Op 123schoon.nl vindt u een uitgebreid aanbod aan deze persoonlijke beschermingsmiddelen.


Goede persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan een aantal eisen:
- Ze zijn geschikt voor het gevaar waar de werknemer aan wordt blootgesteld.
- Ze zijn toegespitst op de omstandigheden waarin gewerkt wordt.
- Ze kunnen aangepast worden aan de individuele werknemer.
- Ze voldoen aan de ergonomische regelgeving om gezondheid van de werknemer te garanderen.
 

Op 123schoon.nl vindt u de volgende soorten bescherming: gehoorbescherming, oogbescherming, handbescherming, mondmaskers, haarnetjes, schoenbeschermers en beschermende kleding.


Bron:
[1] Arboportaal: Arbobesluit artikel 8.3

Persoonlijke beschermingsmiddelen kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.