123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Prullenbakken

Prullenbakken kopen?

Op deze pagina vindt u een groot aantal prullenbakken van verschillende bekende merken. Selecteer hieronder het soort prullenbak dat u zoekt om onze gehele collectie te bekijken en filter op de pagina's zelf op merk, kleur, capaciteit of prijs. 

1 - 0 van 0

De juiste prullenbak voor elke omgeving kiezen

Prullenbakken

Met een prullenbak blijft het thuis, op kantoor of in een openbare ruimte opgeruimd en schoon. Daarom vindt u bij ons een ruim assortiment van allerlei verschillende prullenbakken. Lees hieronder hoe u de geschikte vuilnisbak kiest voor iedere situatie.

Hoe kiest u de juiste prullenbak uit?

Welke prullenbak kunt u het beste uitkiezen en waar moet u rekening mee houden? Vaak is het de bedoeling dat de prullenbak niet alleen een handig hulpje is, maar dat hij ook goed past bij de omgeving. Bovendien moet hij precies de juiste grootte en inhoud hebben. Al deze keuzes kunnen het soms best moeilijk maken. Op 123schoon.nl vindt u daarom een breed aanbod aan prullenbakken, zodat u voor elke plek een geschikte kunt uitzoeken.

Hoeveel liter heeft u nodig?

Als u een prullenbak gaat kopen is het belangrijk dat u weet hoe groot hij moet zijn. Op 123schoon.nl hebben we afvalbakken van 1,5 liter maar ook van 90 liter, dus precies de juiste selecteren kan soms lastig zijn. Een prullenbakje van 10 liter is prima voor op kantoor of in de slaapkamer, maar zou in de keuken veel te klein zijn voor al uw afval. Bovendien heeft niemand er zin in om continu de afvalzak te moeten vervangen. Maar hoe komt u erachter hoeveel liter de juiste afvalemmer dan wel moet zijn? Houd in ieder geval de volgende indicaties aan:

  • Badkamer of toilet: 3 tot 10 liter.
  • Kantoor of slaapkamer: 10 tot 20 liter.
  • Keuken: 20 tot 60 liter.
  • Zakelijke omgevingen en grote gezinnen: 60 tot 100 liter.
  • Kliko's buiten: 100 tot meer dan 200 liter.

Voor in de keuken is er dus een ruimere keuze op 123schoon.nl: variërend van 20 tot 60 liter. Een belangrijke factor bij de keuze is hoe groot uw huishouden is. Woont u alleen, met zijn tweeën of zijn jullie misschien wel met meer dan vier of vijf man thuis? Het heeft namelijk geen zin om een afvalbak van 50 liter of 60 liter te kopen als u in uw eentje woont. Het duurt dan een eeuwigheid voordat de vuilniszak eindelijk vol is en dit kan zorgen voor vervelende luchtjes. Maar ook aan een te kleine prullenbak heeft u niet veel. Ga daarom van het volgende uit:

  • 1 persoon: 15 tot 30 liter.
  • 2 of 3 personen: 30 tot 50 liter.
  • 4 of meer personen: 50 tot 60 liter

Op welke manier wilt u de prullenbak openen?

Soms loopt u met uw handen vol naar de prullenbak. Dan is het handig om een pedaalemmer te hebben, zodat u deze met uw voet kunt openen. Ook een sensor prullenbak is in die situatie handig: deze opent door voor de sensor te bewegen. Dit is ook gelijk een zeer hygiënische keuze, want u hoeft de prullenbak eigenlijk nooit aan te raken. Prullenbakken met een touch-systeem zijn nuttig als u nog even aan het opruimen bent in de keuken. De deksel opent na een lichte touch en blijft dan openstaan, zodat u snel nog meer kunt weggooien. Prullenbakken met een push-systeem hebben een mooi rond design en zijn zeer makkelijk en beheerst te openen en sluiten.

Welk materiaal vindt u geschikt?

Afvalemmers worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Gaat u bijvoorbeeld voor een RVS prullenbak, een kunststof prullenbak of een metalen prullenbak? Deze hebben allemaal hun eigen voordelen. Zo zijn RVS prullenbakken makkelijk schoon te houden, terwijl metalen afvalemmers extra stevig zijn en goed tegen een stootje kunnen. Kunststof vuilnisbakken zijn weer extra licht en makkelijk te verplaatsen.

Afval scheiden met uw prullenbak?

Een steentje bijdragen aan het milieu is belangrijk en kan op vele simpele manieren. Een daarvan is door afval te scheiden. De keuze voor een bepaalde prullenbak kan het afval scheiden vergemakkelijken. Neem bijvoorbeeld een duo prullenbak met twee vakken of een trio prullenbak met drie vakken. Hierdoor voorkomt u dat u twee of drie verschillende afvalbakken in uw huis kwijt moet voor GFT-afval, plastic en restafval.

Bent u op zoek naar een Joseph Joseph prullenbak of Simplehuman prullenbak? Ook dan kunt u bij ons terecht. Deze prullenbakken zijn allemaal zeer geschikt voor het scheiden van afval, maar zijn ook zeer handig in gebruik én zien er mooi en netjes uit. Meer weten over dit onderwerp? Lees onze blog over afval scheiden.

Vuilniszak voor uw prullenbak kopen?

Met alleen de prullenbak bent u er natuurlijk nog niet. Zonder vuilniszakken heeft u er vrij weinig aan. Voor het kopen van deze vuilniszakken bent u op 123schoon.nl op het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod, van kleine tot grote vuilniszakken.

Heeft u vragen over prullenbakken of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.