123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Vaatwastabletten

Bestel goedkope vaatwastabletten online

Op deze pagina bestelt u goedkope vaatwastabletten voor een stralend schone vaat. Lees verder om te ontdekken welke vaatwastabletten u allemaal in ons assortiment vindt én om alle antwoorden te lezen op veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Een schone vaat met onze vaatwastabletten

In onze ruime collectie vindt u alle bekende vaatwastabletten van grote merken als Dreft, Sun, Finish, Klok en Marcel’s Green Soap. Alle producten zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een glanzende en schone vaat. Bovendien bestelt u ze bij ons voor een goede prijs én ontvangt u uw bestelling morgen al in huis.

Ook grotere verpakkingen vindt u bij ons. Zo bespaart u niet alleen op de kosten per vaatwastablet, maar hoeft u ook minder vaak te denken aan het bestellen van nieuwe vaatwastabletten. En dankzij onze steeds wisselende aanbiedingen, met kortingen tot wel 50%, betaalt u nooit te veel.

Gaat u vaatwastabletten kopen? Bestel dan direct vaatwasmachinereiniger mee. Als de vaatwasser regelmatig gereinigd wordt, dan blijft deze langdurig goed presteren. Zo worden vet en kalkaanslag uit de machine verwijderd en ruikt de machine weer lekker fris. U kunt dagelijks rekenen op betrouwbare resultaten en een schone vaat.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen over vaatwastabletten

Meer weten over vaatwastabletten? Hieronder hebben we antwoord gegeven op alle veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Welke vaatwastabletten zijn het beste?

Welke vaatwastabletten u het beste kunt uitkiezen, is afhankelijk van uw wensen en voorkeuren. Lees op 123schoon.nl meer over de voordelen van de verschillende vaatwastabletten en bekijk ons ruime assortiment.


In onze collectie vindt u de beste vaatwastabletten van grote merken. Dreft All in One vaatwastabletten zijn net als het afwasmiddel van dit merk een populaire keuze. Dreft lost vet zeer effectief op, zodat niet alleen uw vaat volledig schoon wordt, maar er ook geen vetophopingen in de afwasmachine ontstaan. Glaswerk krijgt extra glans dankzij de alles-in-één werking van de gebruiksklare vaatwastabletten.

Gebruikt u liever afwastabletten van Finish? Ook de tabletten van dit merk zorgen dagelijks voor een stralende vaat. Door de bruisende werking van Finish wordt er gezorgd dat het reinigingsmiddel door de volledige afwasmachine verspreid wordt. Zo besteedt Finish extra veel aandacht aan het reinigen van de binnenkant van schaaltjes en mokken.

Met Sun vaatwastabletten weet u zeker dat uw glaswerk een prachtige glans krijgt. Alle Sun All in One producten zorgen voor een brandschone vaat en een stralend resultaat. Ieder merk heeft dus zijn eigen voordelen. Kijk op de merkspecifieke pagina’s om te zien welke vaatwastabletten door ons aangeraden worden.

Waaruit bestaat een vaatwastablet?

Vaatwastabletten bevatten altijd vaatwasmiddel. Ze zijn over het algemeen opgebouwd uit bleek, enzymen en andere belangrijke ingrediënten. Daarnaast kunnen ze ook voorzien zijn van glansspoelmiddel, zout, glasbeschermers en vlekverwijderaars.


Hierdoor kunnen vaatwastabletten in alle gevallen gebruikt worden om vuil en vet op te lossen en uw borden, bestek en glazen perfect schoon te maken. Soms kunnen ze ook gebruikt worden voor diepere reiniging of voor het beschermen van uw vaat of de afwasmachine. Lees hieronder meer over de werking van glansspoelmiddel en zout.

Wat is het verschil tussen Regular en All in One vaatwastabletten?

Het verschil tussen Regular vaatwastabletten en All in One vaatwastabletten is dat de All in One variant niet alleen vaatwasmiddel bevat, maar ook glansspoelmiddel en zout. Dit hoeft u dus niet meer apart toe te voegen aan de vaatwasser.


Glansspoelmiddel is nodig om te zorgen dat het water beter af kan vloeien, zodat er een droog en glanzend resultaat ontstaat na iedere wasbeurt. Druppelsporen, witte strepen of andere vormen van aanslag zijn op deze manier verleden tijd.

Onthardingszout is nodig om kalkaanslag te voorkomen. Het water dat door de afwasmachine stroomt, is altijd een beetje hard. Hard water kan voor kalkaanslag zorgen. Daarom bevat iedere vaatwasser een waterontharder. Deze is er om het water te verzachten en zo de vorming van kalk te voorkomen. Echter moet de waterontharder tijdens iedere wascyclus geregenereerd worden, anders werkt het niet goed. Hiervoor gebruikt u onthardingszout.

Moeten vaatwastabletten uit de folie?

Dit hoeft niet altijd. Sommige vaatwastabletten zijn verpakt in een wateroplosbare folie, die u niet hoeft weg te halen als u het tablet in de vaatwasser doet. Andere vaatwastabletten zijn niet voorzien van deze oplosbare folie en moeten dus wel uit de verpakkingsfolie gehaald worden.


U leest op de verpakking en in de specificaties van ieder product of er sprake is van een oplosbare folie of niet. Of u moet kiezen voor vaatwastabletten met of zonder wateroplosbare folie is afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Vaatwastabletten mét deze folie, vaak gemaakt van hydrofilm, zijn gebruiksklaar en dus zo in de vaatwasser te doen. Vaatwastabletten zónder de folie bieden de mogelijkheid om te doseren: het gebruik van een half vaatwasblokje behoort dan ook tot de opties.

Wat zijn duurzame vaatwastabletten?

Duurzame vaatwastabletten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn hierdoor grotendeels biologisch afbreekbaar. In onze webshop zetten we de meest milieuvriendelijke vaatwastabletten op een rij.
  • Sun All in One Eco vaatwastabletten: De speciale Sun Eco vaatwastabletten zijn fosfaatvrij, zijn gemaakt van 70% natuurlijke ingrediënten en worden geleverd in een recyclebare verpakking.
  • Finish Powerball All in 1 Max 0% vaatwastabletten: Finish heeft speciale 0% vaatwastabletten ontwikkeld die vrij zijn van fosfaten, parfums en andere chemische ingrediënten. Ook worden ze geleverd in een recyclebare verpakking.
  • Klok All in 1 vaatwastabletten: Klok vaatwastabletten zijn voorzien van het EU Ecolabel. Ze zijn fosfaatvrij en daarnaast ook vrij van parfum en kleurstoffen.
  • Marcel’s Green Soap vaatwastabletten: De vaatwastabletten van Marcel’s Green Soap bevatten geen toegevoegde kleurstoffen, parabenen, chloor, ammonia of zuren, zijn voor 97% biologisch afbreekbaar en zijn volledig vegan.
  • Eezym Herbal Fresh vaatwastabletten: De Eezym Herbal Fresh vaatwastabletten worden gemaakt op basis van natuurlijke enzymen en bevatten hierdoor geen fosfaten of andere conserveringsmiddelen.

Zijn vaatwastabletten giftig?

Ja, vaatwastabletten zijn giftig als ze worden ingeslikt en kunnen ernstige gezondheidsrisico’s teweegbrengen. Houd de vaatwastabletten dus altijd buiten het bereik van kinderen en raadpleeg in het geval van ongelukjes direct een arts. Langdurig contact met de huid kan leiden tot brandwonden, dus wees ook hier voorzichtig mee.

Kunnen vaatwastabletten bederven?

Vaatwastabletten kennen geen vaste houdbaarheidsdatum, maar kunnen op den duur wel een verminderde werking krijgen. Om dit zo lang mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om de vaatwastabletten op een koele en droge plek te bewaren.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over ons ruime assortiment van vaatwastabletten. Weten hoe u het juiste product kiest? Lees onze blog over vaatwastabletten, waar we u helpen met deze vraag. Hier leest u ook wat u allemaal nog meer met een vaatwasblokje kunt doen. En heeft u naar aanleiding van de blog of deze pagina nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.