123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Handschoenen

Handschoenen kopen?

Bestel op deze pagina de juiste handschoenen voor het beschermen van uw handen tijdens professionele of huishoudelijke werkzaamheden. Klik hieronder op het type handschoen waar u naar op zoek bent om direct ons hele assortiment te bekijken.

1 - 0 van 0

Werkhandschoenen, wegwerphandschoenen of huishoudhandschoenen kopen?

Wilt u uw handen tijdens klusjes in huis of professionele werkzaamheden beschermen? Op deze pagina vindt u verschillende soorten handschoenen, van wegwerphandschoenen tot werkhandschoenen. Wegwerphandschoenen komen van pas in situaties waarbij de gebruiker vaak van handschoen moet wisselen. Denk hierbij aan gezondheidszorg of de voedselindustrie. Bij huishoudelijke klusjes of het werken in de tuin worden huishoudhandschoenen gebruikt. Ook voor professioneel gebruik vindt u bij ons een ruim assortiment aan werkhandschoenen, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Elke situatie vraagt om een andere soort handschoen en bescherming, daarom zijn er ook veel verschillende handschoenen verkrijgbaar. Het is belangrijk dat u de beste handschoen kiest bij een bepaalde situatie; er is altijd een juiste soort werkhandschoenen, wegwerphandschoenen of huishoudhandschoenen beschikbaar. Lees hieronder meer over handschoenen of selecteer hierboven direct de juiste groep.

Wegwerphandschoenen van latex, nitril, soft nitril of vinyl

Wegwerphandschoenen zijn geschikt voor eenmalig gebruik en worden gemaakt van verschillende materialen. De verschillen tussen deze materialen hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

 • Latex handschoenen: latex handschoenen worden gemaakt van natuurlijk rubber. Dit is zeer elastisch materiaal, waardoor de rubberen handschoenen een goede pasvorm hebben. Daarnaast zorgt de elasticiteit van latex voor voldoende tastgevoeligheid en voor een comfortabel gevoel tijdens het dragen van deze handschoen. Latex handschoenen zijn echter niet geschikt voor mensen met een latex-allergie en kunnen ook niet gebruikt worden in combinatie met olie en vet. Ze bieden wel een goede bescherming tegen de overdracht van bacteriën en virussen en zijn bestand tegen hoge temperaturen.
 • Nitril handschoenen: nitril handschoenen worden gemaakt van synthetisch rubber. Ze zijn sterker dan latex handschoenen en bestand tegen olie, vet en bepaalde chemicaliën. Omdat ze gemaakt zijn van steviger materiaal dan bijvoorbeeld latex zijn ze weliswaar sterker en beter bestendig tegen scheuren, maar ook minder elastisch en dus iets minder comfortabel.
 • Soft nitril handschoenen: soft nitril handschoenen lijken op nitril handschoenen en zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Hoewel de twee soorten kwalitatief dus gelijkwaardig zijn, zijn de soft nitril handschoenen lichter en flexibeler. Hierdoor zijn ze dunner en kwetsbaarder dan gewone nitril handschoenen, maar bieden wel een hogere tastgevoeligheid. Voor precisiewerk zijn soft nitril handschoenen dus geschikter .
 • Vinyl handschoenen: vinyl handschoenen zijn gemaakt van zacht materiaal en zijn vooral geschikt voor situaties waarin er vaak van handschoen gewisseld moet worden. Ze zijn namelijk iets minder sterk dan latex of (soft-)nitril handschoenen. Wel kunt u ze zeer eenvoudig aan- en uittrekken en bieden ze een hoog gebruikscomfort.

Mensen met een latex-allergie kunnen kiezen tussen soft nitril handschoenen, nitril handschoenen en vinyl handschoenen. Het gebruik van latex handschoenen raden wij ze ten zeerste af.

Bij het uitkiezen van wegwerphandschoenen is het ook belangrijk om te kijken of een handschoen gepoederd of ongepoederd is. Aan een gepoederde handschoen is maiszetmeel toegevoegd. Hierdoor kunt u de handschoen makkelijker aan- en uittrekken. Ook zorgt de toevoeging van het meel ervoor dat vocht en zweet beter opgenomen worden. Hierdoor wordt het dragen van een gepoederde handschoen over het algemeen als meer comfortabel ervaren.

U vindt de wegwerphandschoenen daarnaast in veel verschillende kleuren en deze kleuren hebben weer verschillende functies. Zo zijn wegwerphandschoenen in de voedselindustrie vaak blauw, zodat ze makkelijk herkenbaar zijn als ze per ongeluk kapotgaan en tussen het eten terechtkomen. Het gebruiken van verschillende kleuren biedt bovendien de mogelijkheid om kleurcodering toe te passen en het risico op kruisbesmetting te verminderen.

Werkhandschoenen voor verschillende toepassingen

Werkhandschoenen zijn geschikt voor meermalig gebruik en komen van pas bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. De handschoenen zijn er zowel om de handen te beschermen als om meer comfort te bieden. In onze webshop vindt u verschillende, kwalitatief goede werkhandschoenen voor de volgende toepassingen:

 • Huishoudhandschoenen: Handig voor gebruik in en om het huis, bijvoorbeeld tijdens tuinieren, het huishouden of klussen. Hiermee worden bacteriën niet overgedragen en komen er geen schadelijke middelen op de handen terecht.
 • Algemene werkhandschoenen: Geschikt voor zowel professioneel als huishoudelijk gebruik, voor allerlei soorten klussen, bijvoorbeeld met olie of andere vloeistoffen.
 • Snijbestendige handschoenen: Deze handschoenen zijn zo ontworpen dat ze een betere snijweerstand hebben, waardoor ze een effectieve bescherming bieden tegen snij- of schaafwonden.
 • Koudebestendige handschoenen: Met deze handschoenen heeft u extra bescherming tegen temperaturen tot wel -30 °C. De warme lucht wordt binnengehouden, zodat bevriezingsverwondingen en onderkoeling voorkomen worden.
 • Chemiebestendige handschoenen: Handschoenen die uiterst geschikt zijn voor werkzaamheden met olie, vet en zuren, bijvoorbeeld in de voedselindustrie.
 • Antistatische handschoenen: Deze handschoenen beschermen zowel de handen als de apparaten waarmee gewerkt wordt tegen beschadigingen door statische elektriciteit.
 • (Anti) impact handschoenen: Hiermee zijn de kwetsbare delen van de hand (zoals de vingers, knokkels en duim) beschermd tegen stoten en schokken.

Keurmerken

Bij het uitkiezen van werkhandschoenen of wegwerphandschoenen is het ook belangrijk om te letten op keurmerken. Een goede wegwerphandschoen voldoet in ieder geval aan de EN420-, EN347- en EN455-norm. Dit betekent dat de handschoenen voldoen aan bepaalde Europese regels. Bij elke handschoen is daarom een normen-overzicht geplaatst waarin u precies kunt zien aan welke keurmerken de handschoen voldoet. Lees hier meer informatie over mogelijke normeringen. 

Maat handschoenen

Handschoen opmeten

De diverse handschoenen in onze webshop zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt werken terwijl u de handschoenen aanheeft is het essentieel dat u de juiste maat handschoenen draagt. Als u niet weet welke maat u nodig heeft kunt u onderstaande stappen volgen en vervolgens de maattabel gebruiken als richtlijn:

 1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
 2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen. (gesloten vingers, zonder de duim).
 3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
 4. Doe dit bij beide handen.
 5. Bekijk nu in de maattabel welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11


Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke handschoenen zijn het meeste geschikt voor schoonmaakwerkzaamheden?

De huishoudhandschoenen in ons assortiment zijn het meest geschikt voor schoonmaakwerkzaamheden. Deze handschoenen beschermen uw handen tegen agressieve schoonmaakmiddelen en heet water. Daarnaast zijn huishoudhandschoenen langer dan wegwerphandschoenen waardoor water niet snel in de handschoenen kan lopen.

Waarom zijn sommige wegwerphandschoenen gepoederd?

Gepoederde wegwerphandschoenen zijn makkelijker aan te trekken dan poedervrije handschoenen. Gepoederde handschoenen nemen ook vocht en zweet op waardoor deze handschoenen een hoger draagcomfort hebben dan ongepoederde handschoenen.

Waarom hebben sommige handschoenen een kleur?

Handschoenen hebben een kleur zodat het extra opvalt wanneer de handschoenen defect zijn. Het is in de voedselindustrie en gezondheidszorg extra belangrijk om direct te zien wanneer een handschoen stuk is om te voorkomen dat er een stukje van de handschoen in voedsel terecht komt of om te voorkomen dat u direct in contact komt met lichaamsvloeistoffen. Met een blauwe, roze of zwarte kleur valt het dus extra goed op wanneer een handschoen kapot is.

Welke handschoenen kan ik het beste in de zorg gebruiken?

In de zorgsector zijn nitrilhandschoenen favoriet. Deze handschoenen zijn allergievrij en beschermen goed tegen ziektekiemen en chemicaliën. Nitrilhandschoenen worden in de zorg zowel als wegwerphandschoenen als steriele handschoenen gebruikt.
 

Heeft u vragen over handschoenen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.