123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Vloer schoonmaken

Koop middelen voor het schoonmaken van vloeren

Bestel voordelig schoonmaakmiddelen voor het reinigen van vloeren. In ons assortiment vindt u gespecialiseerde middelen voor het schoonmaken van verschillende soorten vloeren, gesorteerd op het soort oppervlak. Zo kunt u eenvoudig de juiste vloerreiniger vinden. Vandaag besteld, morgen in huis.

1 - 0 van 0

Bestel voordelig schoonmaakmiddelen voor vloeren online

Vloeren schoonmaken

De vloer schoonmaken is belangrijk voor het behouden van een nette uitstraling van uw woning. Elke vloer heeft alleen weer een andere behandeling nodig. Lees hieronder wat u voor elke vloer kunt doen en welke producten van 123schoon.nl u hierbij kunt gebruiken.

Verschillende soorten vloeren schoonmaken

Voor elke soort vloer is een andere reiniger nodig. Dit heeft te maken met de eigenschappen van het oppervlak en hoe dit reageert met bepaalde schoonmaakmiddelen. Zo heeft u voer het schoonmaken van een geoliede houten vloer of een parket vloer ander middel nodig dan voor tapijt of een stenen vloer. Hieronder zetten wij de diverse ondergronden waarvoor u reiniger kunt bestellen uiteen:

  • Laminaat: Te veel vocht kan schadelijk zijn voor laminaat. U kunt dweilen met warm water en een scheutje schoonmaakazijn, maar kunt ook speciale laminaatreinigers aanschaffen. Deze zijn speciaal gecreëerd om de glans van uw laminaatvloer te herstellen. Hierbij geldt dat het gebruik van bijvoorbeeld allesreiniger of groene zeep absoluut niet aan te raden is, omdat dit strepen, vlekken of een was kan veroorzaken.
  • Tegels: Tegelvloeren horen dagelijks gestofzuigd te worden, waarna u de vloer met een droge stofdweil kunt behandelen. Het dweilen kan gedaan worden met warm water en azijn, maar ook met speciale tegelreinigers.
  • Parket: Bij het onderhouden van parketvloeren is het noodzakelijk om dagelijks te stofzuigen. Hard vuil kan namelijk voor krassen en slijtageplekken. Daarnaast kunt u enkel dweilen met pH-neutrale middelen, omdat er met de verkeerde schoonmaakmiddelen strepen op de vloer kunnen ontstaan.
  • Natuursteen: Natuursteen is duurzaam en slijtvast. Wel is wekelijks dweilen en stofzuigen noodzakelijk om de natuurstenen vloer mooi te houden. Dit kunt u het beste doen met speciale reinigingsmiddelen voor dit soort vloeren. Reiniging met groene zeep kan zorgen voor een vettige laag op de vloer.
  • Kunststof: Kunststof vloeren, waaronder linoleum, marmoleum en vinyl, zijn vochtbestendig en makkelijk schoon te maken. Bij het reinigen van dit soort vloeren is het belangrijk om regelmatig te vegen. Vuiligheden op de vloer kunnen namelijk zorgen voor krassen die lastig te verwijderen zijn.
  • Olievloeren: Dit soort vloeren duurzaam zijn en gaan lang mee maar met de olielaag moet zorgvuldig worden omgegaan. Gebruik enkel reinigingsmiddelen die speciaal geschikt zijn voor dit soort vloeren. Bovendien kunt u het beste geen microvezeldoeken of stoomapparaten gebruiken, en ook het gebruik van te veel water kan schadelijk zijn.
  • Tapijt: Tapijt is minder makkelijk in onderhoud dan bovenstaande vloeren. Alleen stofzuigen is natuurlijk niet afdoende. Vlekken bestrijdt u door het tapijt te bevochtigen met een ruime hoeveelheid lauw water en eventueel met een goede tapijtreiniger.
  • Wassen vloer: Wassen houten vloeren bestaan vaak uit een impregneerlaag en een waslaag. Ze zijn makkelijk schoon te maken met een daarvoor bestemde reiniger, waardoor de vloer zijn kleur en glans weer terugkrijgt.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik allesreiniger gebruiken om mijn vloer te reinigen?

Dit ligt aan de vloer maar over het algemeen raden we aan om een speciale reiniger te gebruiken voor het soort vloer dat u heeft. Allesreiniger heeft namelijk ook een ontvettende werking, waardoor sommige beschermlagen van vloeren kunnen worden aangetast.

Hoe maak ik een PVC vloer schoon?

Kunststof vloeren zoals PVC vloeren zijn over het algemeen vergevend wat betreft het schoonmaken. Zo kan een dweil met wat warm water en een scheutje schoonmaakazijn. Wanneer u hardnekkig vuil van een PVC vloer wilt verwijderen raden we wel gespecialiseerde schoonmaakmiddelen aan uit ons 123schoon.nl assortiment.

Welk schoonmaakmiddel is het beste om de vloer te reinigen?

Dit is afhankelijk van het soort vloer. Omdat verschillende vloeren van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn reageren ze ook anders op schoonmaakartikelen en schoonmaakmiddelen. Zo kan niet elke vloer geveegd worden omdat het de vloer kan beschadigen. Bekijk ons assortiment om te zien welk middel u voor uw vloer nodig heeft.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over ons assortiment vloerreinigers? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.