123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Auto wassen

Alle producten voor het auto wassen bestellen

Auto schoonmaken
 

Tijdens het auto wassen zijn speciale reinigers noodzakelijk, omdat je met andere schoonmaakmiddelen schade kunt aanbrengen aan de auto. Zowel voor het interieur als het exterieur van de auto verkopen wij een ruim assortiment van dit soort auto schoonmaakmiddelen. In deze tekst leest u meer over de beste manieren om een grote poetsbeurt van de auto te doen.

Buitenkant auto wassen

Wij hebben een uitgebreid assortiment van verschillende producten waarmee u de buitenkant van uw auto in verschillende stappen helemaal schoon kunt maken. Volg bijvoorbeeld het Meguiar's 5-stappenplan. Als u al deze stappen doorlopen heeft, is uw auto gewassen, gereinigd, gepolisht, gewaxt én onderhouden. Hiermee is hij keurig schoon, zijn oneffenheden verleden tijd en is de lak beschermd tegen invloeden van buitenaf, zodat u zeker weet dat hij voorlopig ook schoon blijft.

 

Natuurlijk is het schoonmaken van de lak belangrijk, maar ook het reinigen van de rubberen onderdelen is van groot belang. Ruitenwissers die niet schoon zijn kunnen bijvoorbeeld rare strepen achterlaten op de ruiten. Verder dienen ook de ruiten zelf en de (stoffen) daken regelmatig schoongemaakt te worden. Het is heel belangrijk om hier speciale reinigers en schone doeken voor te gebruiken. Zo voorkomt u de verspreiding van vuil.

Tips voor het reinigen van de buitenkant van de auto

  • Gebruik nooit sponzen bij het reinigen van uw auto. Er kan zich namelijk vuil en zand ophopen in de spons, waardoor dit kan gaan krassen als u hiermee over uw auto wrijft. U kunt beter kiezen voor microvezeldoeken.
  • Was de auto in de lengterichting en maak vooral geen draaiende bewegingen. Hierdoor kunnen er 'swirls' (dus cirkelvormige krassen) in de lak ontstaat die duidelijk zichtbaar zijn in het zonlicht.
  • Was velgen altijd met speciale velgenreiniger. In een wasstraat laten wassen raden we af omdat u hier soms te lang moet wachten. De velgenreiniger kan dan in de velgen trekken, waardoor er beschadigingen kunnen ontstaan.
  • Was uw auto het liefst niet in de volle zon, om lelijke waterstrepen te voorkomen.

Binnenkant auto wassen

Vaak neemt u veel vuil mee van buiten naar binnen en kan de binnenkant van uw auto er hierdoor gauw rommelig uitzien. Bij ons vindt u allerlei producten om te zorgen dat het interieur van uw auto er ook netjes uitziet.

 

Zo kunt u cockpitspray gebruiken om te zorgen dat de zwarte delen van uw interieur (zoals het dashboard) hun glanzende zwarte kleur weer krijgen. Ook de bekleding van uw auto hoeft niet ontsierd te worden door vlekken met behulp van onze bekledingreinigers. Zelfs als u hardnekkige vlekken heeft van bijvoorbeeld koffie kunt u bij ons terecht voor extra sterke reinigers.

 

Heeft u niet alleen last van vlekken maar ook van nare geurtjes? Kijk dan eens naar ons assortiment luchtverfrissers, die heerlijke luchtjes verspreiden in uw auto.

Rooklucht uit de auto verwijderen

U kunt met sprays bijvoorbeeld de rooklucht in de auto verwijderen. Haal bovendien alle spullen uit uw auto, want zelfs in een snoeppapiertje kan sigarettenlucht al achterblijven. De automatten en autostoelen goed stofzuigen is dan ook noodzakelijk om rooklucht te verwijderen. Daarnaast is het gebruik van een bekledingreiniger hierbij ook noodzakelijk. Neem de rest van de auto af met een sopje van warm water en azijn om de lucht ook hier te verwijderen.

Auto schoonmaakmiddelen kopen?

Met het ruime assortiment speciaal geselecteerde producten dat u bij ons vindt maakt u uw auto glanzend schoon en wordt deze langdurig beschermd. Zo gaat u voor het beste resultaat. 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn auto schoonmaken?

Het wordt aangeraden om geen spons, maar een microfiber washandschoen te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om de auto altijd in de lengterichting te wassen en met speciale shampoo. Maak uw velgen schoon met speciale velgenreiniger met bijvoorbeeld de Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner.

Kan ik allesreiniger gebruiken om mijn auto te wassen?

Het kan, maar wordt niet aangeraden omdat dit mogelijk de lak van uw auto kan beschadigingen. Gebruik daarom speciale autoshampoo, zoals de HG wax shampoo of de Sonax wash & shine geconcentreerd.

Hoe reinig ik de interieur van mijn auto?

Dit kunt u doen met een cockpitspray, maar ook met bijvoorbeeld een HG bekleding reiniger spuitflacon of met speciale reinigingsdoekjes voor uw auto van Sonax. U vindt ze allemaal in ons assortiment.
 

Heeft u vragen over auto schoonmaakmiddelen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.