123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

FFP code

FFP codes

Stofmaskers zijn voorzien van een FFP-code. Dit staat voor Filtering FacePiece Particals en geeft aan welke en hoeveel deeltjes er door het masker weggefilterd worden. Over het algemeen geldt: hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming.

FFP codes
FFP1: Mondmaskers met deze code bieden bescherming tegen grote vaste deeltjes. Vooral hinderlijke, niet schadelijke stoffen worden hiermee tegengehouden. De maskers hebben een filterefficiëntie van minimaal 78%. Bovendien hebben ze een kans op zijkantlekkage van minder dan 22%.
FFP2: Mondmaskers met deze code bieden bescherming tegen vaste en vloeibare, irriterende aerosolen. Dit zijn deeltjes die in de lucht zweven. De maskers hebben een filterefficiëntie van minimaal 92%. Bovendien hebben ze een kans op zijkantlekkage van minder dan 8%.
FFP3: Mondmaskers met deze code bieden bescherming tegen vaste en vloeibare, toxische aerosolen. De maskers hebben een filterefficiëntie van minimaal 98%. Bovendien hebben ze een kans op zijkantlekkage van minder dan 2%.

Andere aanduidingen
D: Stofmaskers met deze aanduiding hebben de dolomiettest doorstaan. Dit betekent dat deze maskers niet snel verstoppen, waardoor er sprake is van een verminderde ademhalingsweerstand. Ook na verloop van tijd verstoppen de maskers niet, waardoor u ze gerust de hele dag kunt gebruiken.
V: Stofmaskers met deze aanduiding zijn voorzien van een ventiel, voor een verlaagde ademhalingsweerstand.
NR: Stofmaskers met deze aanduiding zijn slechts één dag te gebruiken.
NR D: Stofmaskers met deze aanduiding zijn op één dag meerdere malen te gebruiken. Na deze dag moeten ze weg worden gegooid.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)