123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Type chirurgische masker

Mondkapjes worden getest om te kijken in welke mate ze aan de Europese normen voldoen. Aan de hand van deze test worden ze in een categorie of type ingedeeld. Er zijn drie types, van minst naar meest beschermend: I, II en IIR. Onderaan deze uitleg kunt u een gedetailleerde toelichting van de verschillende waardes vinden.
 
Type I
BFE: tot 95%
Ademend vermogen: max. 29,4 Pa
Vloeistofweerstand: niet van toepassing

Type II
BFE: tot 98%
Ademend vermogen: max. 29,4 Pa
Vloeistofweerstand: niet van toepassing

Type IIR
BFE: tot 98%
Ademend vermogen: max. 49 Pa
Vloeistofweerstand: tot 16 mm Hg

De bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE) is de mate waarin het materiaal van het mondkapje weerstand biedt tegen de penetratie van bacteriën, uitgedrukt in een percentage. Des te hoger deze waarde is, des te beter de bescherming tegen bacteriën.

Het ademend vermogen is de mate waarin het mondkapje weerstand biedt tegen een luchtstroom, uitgedrukt in Pa/cm2. Des te lager deze waarde is, des te makkelijker u kunt ademen. Over het algemeen geldt, des te beter een mondkapje beschermt, des te lastiger het ademt.

De vloeistofweerstand is de mate waarin een mondkapje weerstand biedt tegen vloeistoffen zoals bloed en speeksel, uitgedrukt in mm Hg (mate van druk). Des te hoger deze waarde, des te lastiger vloeistoffen het masker kunnen penetreren.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)