123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Senseo

Senseo ontkalker kopen?

Op deze pagina koopt u diverse Senseo ontkalkers voor uw Senseo koffiezetapparaat. Hiermee kunt u uw machine, die werkt met koffiepads, eenvoudig schoonmaken en onderhouden. Ga op die manier voor de allerlekkerste koffie en de langste levensduur van uw apparaat. 


Bestel een Senseo ontkalker op 123schoon.nl

In onze webshop vindt u verschillende Senseo ontkalkers waarmee u uw Senseo koffiemachine kunt reinigen en onderhouden. Onze producten doen dit op een eenvoudige en betrouwbare wijze, en zorgen zo voor een verlenging van de levensduur van uw machine en voor het lekkerste kopje koffie. Bestel ze op 123schoon.nl en u ontvangt ze morgen al in huis.

Hoe kan ik mijn Senseo ontkalken?

Een Senseo koffieapparaat maakt gebruikt van pads en vormt, doordat de pads niet heel duur zijn, het meest voordelige koffiesysteem. Het onderhoud is eenvoudig. Net zoals bij andere koffiemachines is het regelmatig ontkalken van Senseo padmachines een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud. Op 123schoon.nl vindt u hiervoor diverse Senseo ontkalkers, bijvoorbeeld van ons 123schoon-huismerk, van Philips en van Durgol.

 

Tijdens het ontkalken dient u een (gebruikte) koffiepad in de padhouder te stoppen, anders werkt het niet. Gebruik verder een opvangbak van minimaal 1,5 liter om de vuiligheden en kalkrestjes uit de machine in op te vangen. Vervolgens voegt u de Senseo ontkalker toe aan het waterreservoir en laat u de machine een aantal keer spoelen. Zo worden kleine kalkdeeltjes en kalkresten verwijderd, zónder dat de machine aangetast wordt. Doordat deze middelen geur- en smaakloos zijn tast het gebruik hiervan ook de smaakbeleving niet aan. Sterker nog: uw koffiezetapparaat ontkalken zorgt ervoor dat uw koffie weer lekkerder gaat smaken.

 

Naspoelen met alleen water is vervolgens noodzakelijk om te zorgen dat er geen ontkalkingsresten achterblijven. Lees voor de volledige instructies altijd de handleiding van uw koffiemachine en van de gekochte ontkalker; per apparaat kan dit namelijk verschillen.

Hoe vaak moet ik mijn Senseo ontkalken?

We raden u aan om uw Senseo koffiezetapparaat eens in de drie maanden te ontkalken, ook om problemen van bijvoorbeeld verstopte leidingen te voorkomen. Omdat dit natuurlijk ook afhankelijk is van het aantal kopjes dat u zet kunt u het volgende aanhouden: na 400 kopjes koffie is onderhoud nodig.

 

U kunt ook ontkalken wanneer de machine halve kopjes koffie produceert of wanneer de koffie minder lauw of minder lekker smaakt. Sommige Senseo koffiezetapparaten geven met een kalklampje aan dat ontkalken nodig is; echter heeft niet elk koffiezetapparaat zo'n lampje.

Waarom moet ik mijn Senseo ontkalken?

Het is zeer belangrijk om uw Senseo koffiemachine goed te onderhouden en regelmatig te ontkalken, en wel om de volgende redenen:

  • Koffiebeleving: Kalkaanslag, kleine kalkdeeltjes en andere vervuilingen kunnen de smaak van uw koffie behoorlijk aantasten. Een schone machine zorgt ervoor dat een optimale smaakbeleving niet in de weg gestaan wordt. Reinig en ontkalk dus regelmatig voor de lekkerste kop koffie.
  • Levensduur apparaat: Door kalkaanslag in de leidingen kan het zijn dat uw apparaat sneller kapot gaat of minder goed gaat werken. Verleng de levensduur van uw Senseo koffiemachine dus door deze goed te onderhouden en regelmatig te ontkalken. Zo zorgt u er ook voor dat storingen en verstoppingen niet voorkomen.

Wat ook een belangrijke factor is bij het reinigen van een padmachine, is de padhouder. Deze moet regelmatig schoongemaakt worden, anders kan ook dit de allerbeste smaakbeleving in de weg staan.

Ontkalkers voor andere koffiemachines nodig?

Heeft u een koffiemachine van een ander merk? Ook daarvoor verkopen wij waarschijnlijk de juiste ontkalkers en reinigingsproducten. Bestel bijvoorbeeld ontkalkers voor uw Philips Saeco koffiemachine en maak ook deze grondig schoon.

 

Wilt u ontkalkers bestellen voor uw Senseo koffiemachine maar komt u er niet helemaal uit welke nu het meest geschikt zijn? Neem dan contact met ons op, zodat wij u advies kunnen geven.