123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Gehoorbescherming

1 - 0 van 0

Oordoppen, oorkappen en gehoorkappen voor gehoorbeschermingMet gehoorbescherming, zoals oordoppen en oorkappen, beschermt u tijdens werkzaamheden de oren. Oren zijn namelijk zeer kwetsbare lichaamsdelen die met een grote voorzichtigheid behandeld dienen te worden. Als werknemers worden blootgesteld aan harde geluiden is het voor werkgevers verplicht om deze geluiden te reduceren óf om gehoorbescherming aan te bieden. Op 123schoon.nl vindt u persoonlijke beschermingsmiddelen waarmee een veilige werkomgeving gegarandeerd wordt.

Gehoorbescherming en geluidsniveaus

Uw oren lopen risico op lawaaiige plekken, omdat het geluidsniveau in de gehoorgang dan te groot wordt. Dit geluidsniveau kan gemeten worden met een decibelmeter. Als u langdurig wordt blootgesteld aan teveel geluid kan dit gehoorschade opleveren. Zo kunt u last krijgen van een blijvende piep of ruis in uw oren, ook wel tinnitus genoemd. Ook kan doofheid ontstaan en kunnen geluiden steeds meer pijn veroorzaken in de oren.

Wanneer loopt u dan gevaar? Het gevaar begint bij geluiden boven de 80 decibel (dB). Als u in werksituaties gemiddeld blootgesteld wordt aan 85 decibel is het risico op schade aanzienlijk. 80 dB kunt u in principe nog 40 uur per week zonder schade aanhoren, maar bij 86 dB kan blootstelling langer dan twee uur al schadelijk zijn. Bij blootstelling aan geluiden hoger dan 85 dB is de werkgever dan ook verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen in de vorm van gehoorbescherming te bieden. Bij geluiden van 120 dB kan zelfs directe gehoorschade ontstaan. In onderstaande tabel kunt u voor de beeldvorming zien hoeveel decibel bepaalde geluiden zijn:
 
Geluid Decibel 
Druppelende kraan of stille slaapkamer 25 dB
Levendig gesprek of vaatwasser  60 dB
Wekker of deurbel  80 dB (risicodrempel)
Een drukke autoweg of föhn 85 dB (verplicht PBM)
Voorbijrazende trein of drukke kroeg 90 dB
Drilboor of muziek op koptelefoon 95 dB
Luide discotheek of kettingzaag 105 dB
Laag overvliegend vliegtuig of popconcert 110 dB
Brandweersirene of heavy-metal concert 120 dB (directe schade)
Vuurwerk of geweerschoten 140 dB

Oordoppen en oorkappen: een ruim assortiment 

Bij grove geluidsoverlast kan een werkgever drie dingen doen. Het eerste is het verbeteren van de bron van het lawaai. Zo kan de werkgever bijvoorbeeld een lawaaiige machine vervangen voor een stillere variant. In sommige gevallen is dit echter niet mogelijk en is er een tweede optie, namelijk het verkorten van de blootstellingstijd. Dit betekent dat een werknemer dan minder lang moet worden blootgesteld aan dit geluid. Als ook dit niet mogelijk is, is een werkgever verplicht om PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) aan te bieden in de vorm van gehoorbescherming. Een werknemer is op zijn beurt weer verplicht om dit dan ook daadwerkelijk te dragen.

De werkgever (of doe-het-zelver en ieder ander die weleens blootgesteld wordt aan een hoop geluid) heeft de keuze uit verschillende soorten oorbescherming:
  • Oordoppen: Herbruikbare of wegwerpoordoppen van schuim zijn ideaal voor kortstondig gebruik. Bijvoorbeeld voor bezoekers van een werkplaats of doe-het-zelvers die maar voor een korte tijd aan de slag zijn. Daarnaast zijn oordoppen ook ideaal voor het weren van geluid, bijvoorbeeld tijdens het slapen of tijdens harde concerten of festivals. Dit soort oordoppen zitten meestal zeer comfortabel en zijn gemakkelijk in te brengen.
  • Oorkappen: In het geval van werknemers die dagelijks te maken hebben met harde geluiden zijn oorkappen een betere keuze. Deze omsluiten de oren in zijn geheel en zijn een zekere bescherming tegen harde geluiden. Ook voor kinderen zijn er speciale gehoorkappen, die hun kwetsbare oren beschermen tegen harde geluiden, bijvoorbeeld tijdens evenementen.
Bij de keuze voor oordoppen, oorkappen en gehoorkappen staat het geluidsniveau waartegen het middel bescherming moet bieden centraal. Per middel staat daarom duidelijk aangegeven voor geluiden van hoeveel decibel het geschikt is.

Gehoorbescherming kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over gehoorbescherming of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123schoon.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord