123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Oogbescherming

Gebruik een veiligheidsbril voor oogbescherming

Oogbescherming

Een veiligheidsbril kan zeer belangrijk zijn. Iets wat klein lijkt, kan voor uw ogen namelijk al verstrekkende gevolgen hebben. Een piepkleine metaalsplinter bijvoorbeeld. Of een spatje van een chemische, bijtende stof. Bescherm uw ogen daarom tijdens werkzaamheden altijd goed, bijvoorbeeld met een veiligheidsbril of andere oogbescherming van 123schoon.nl.

Oogbescherming: wanneer?

Er zijn veel werkplekken waar werknemers worden blootgesteld aan mogelijke gevaren, zoals de al eerder genoemde metaalsplinters en chemische stoffen, maar ook ultraviolet- en infraroodstraling. Werkgevers moeten in dit soort gevallen altijd proberen om de risico's zo klein mogelijk te maken. Dit kunnen ze doen door allereerst de bron van het gevaar aan te pakken, bijvoorbeeld door het werken met chemische stoffen uit te sluiten. Vaak is dit natuurlijk niet mogelijk. Soms kan de blootstellingstijd dan nog verkort worden, maar als dit ook niet mogelijk is, is het beschikbaar maken van PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen), bijvoorbeeld in de vorm van veiligheidsbrillen, voor de werknemers verplicht.

Veiligheidsbril, ruimzichtbril en overzetbril: een ruim assortiment

Er zijn verschillende mogelijkheid voor het beschermen van de ogen, namelijk:
  • Veiligheidsbril: Dit zijn brillen die qua montuur erg lijken op gewone brillen. De glazen zijn echter gemaakt van speciaal materiaal, namelijk gehard glas of polycarbonaat. Hierdoor wordt extra bescherming geboden tegen mogelijke gevaren.
  • Ruimzichtbril: Hiermee worden zowel de ogen als de (mogelijke) eigen bril beschermd. Bovendien zijn dit soort veiligheidsbrillen groter en bieden ook bescherming rondom de ogen. Ze zijn eenvoudig vast te maken met een elastiek achter het hoofd, waardoor ze onder bijna alle omstandigheden wel goed blijven zitten. Dit soort brillen moeten wel perfect aansluiten op het gezicht, anders heeft het een averechts effect.
  • Overzetbril: Dit soort veiligheidsbrillen worden over gewone brillen heen gezet om bescherming te bieden tegen beschadiging hiervan. Daarnaast worden deze brillen vaak ook gebruikt voor tijdelijke bezoekers van een werkplek.
Andere dingen om rekening mee te houden, zijn bijvoorbeeld of er een antifog-coating op de veiligheidsbrillen zit. Dit houdt in dat de bril niet snel zal beslaan, wat prettig is om te weten in situaties met bijvoorbeeld veel temperatuurverschillen. Een goede veiligheidsbril is bovendien hittebestendig. Hiermee kunnen medewerkers met een veilig gevoel aan de slag.

Oogbescherming kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over oogbescherming of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123schoon.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)

Populaire producten