123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Davitamon

Producten van Davitamon bestellen?

Op deze pagina bestelt u vitamines en voedingssupplementen van Davitamon. Voor zowel kinderen als volwassenen en ouderen kunt u (smelt)tabletten of oliën bestellen die als aanvulling kunnen dienen op een gezond eetpatroon. Filter op soort, geschikt voor of prijs om het juiste product te vinden.


1 - 19 van 19

Lees alles over het assortiment van Davitamon

Op deze pagina vindt u een uitgebreid overzicht van het assortiment van Davitamon. Verschillende vitamines en voedingssupplementen, die te gebruiken zijn voor diverse toepassingen, zijn hier verzameld. Bekijk hieronder welke producten u in uw situatie nodig heeft.

Welke vitamines en voedingssupplementen heeft u nodig?

Vitamines en voedingssupplementen kunnen stimulerend werken voor diverse belangrijke lichaamsfuncties en kunnen daarom van nut zijn bij een mogelijk tekort. Er zijn verschillende manieren om vast te stellen welke vitamines en voedingssupplementen u nodig heeft. Uiteraard is het altijd goed om dit eventueel in overleg met uw dokter te doen, zeker als u medicatie slikt.

U kunt ook altijd de referentie-inname in de gaten houden, die wij bij ieder product vermeld hebben. De referentie-inname is ontwikkeld door de Gezondheidsraad en geeft aan in hoeverre een dagdosering procentueel aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voldoet. Dit wordt ook wel ADH, of Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, genoemd. Los hiervan kunt u ook rekening houden met de volgende aspecten:

Werking van de vitamines en mineralen

Alle verschillende soorten vitamines en mineralen hebben een andere werking in uw lichaam. Bovenaan deze pagina kunt u filteren op soort om de vitamines en mineralen te selecteren die u nodig heeft. Bekijk hieronder wat de stoffen allemaal doen:

  • Vitamine B: Er zijn acht B vitamines, die gezamenlijk bijdragen aan verschillende processen in het lichaam. Zo kunnen ze zorgen voor het behoud van een gezonde huid en gezonde haren en kunnen ze stimulerend werken voor de concentratie en het energieniveau. Iedere B vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12) heeft een andere werking, maar veel vitamine B tabletten bevatten een combinatie van alle verschillende soorten.
  • Vitamine C: Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en wordt gebruikt om het lichaam te beschermen en de weerstand en het immuunsysteem te stimuleren. Ook tegen vermoeidheid kan deze stof helpen. Bovendien zorgt vitamine C ervoor dat ijzer beter uit voedsel gehaald wordt; een stof die belangrijk is voor de energie, de concentratie en het uithoudingsvermogen.
  • Vitamine D: Vitamine D zorgt ervoor dat het lichaam beter wordt in het opnemen van calcium uit voedsel. Door zonlicht kan het lichaam dit ook zelf aanmaken, maar zeker in de wintermaanden kan een extra aanvulling (in de juiste doseringen) geen kwaad. Vitamine D is goed voor de weerstand, stimuleert de groei en ontwikkeling van de botten en kan zorgen voor sterkere tanden.
  • Vitamine K: Vitamine K werkt stimulerend voor de bloedstolling en de botstofwisseling, en gebruik hiervan is belangrijk voor pasgeborenen. Vitamine K wordt namelijk normaal gesproken aangemaakt door de darmen, maar baby’s tot en met drie maanden kunnen dit nog niet zelf. Extra vitamine K toedienen in tijden van de borst- of flesvoeding is dan ook zeer raadzaam.
  • Multivitamine: Multivitamine tabletten bevatten een combinatie van verschillende vitamines en mineralen en zijn dus voor verschillende toepassingen te gebruiken.
  • Visolie: Aanvullend gebruik van visolie wordt aangeraden aan iedereen die niet toekomt aan het eten van de aanbevolen hoeveelheid (vette) vis per week. Omega-3 vetzuren zijn goed voor onder meer het hart, het gezichtsvermogen en de hersenen.
  • Magnesium: Magnesium is een stof die niet door het lichaam wordt aangemaakt en dus grotendeels uit voeding gehaald moet worden. Deze stof kan onder meer bijdragen aan sterkere spieren en botten, kan vermoeidheid verminderen en kan het geheugen ondersteunen.
  • Foliumzuur: Vitamine B11 wordt ook wel foliumzuur genoemd en is een belangrijke vitamine voor tijdens de zwangerschap, omdat dit kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van baby’s.

Wij verkopen tabletten en oliën die verschillende vitamines en mineralen tegelijk bevatten, maar ook supplementen met maar één vitamine of mineraal. Dit is volledig afhankelijk van waar u behoefte aan heeft.

Vitamines en voedingssupplementen voor specifieke toepassingen

Vooral in specifieke situaties kan het van toegevoegde waarde zijn om aanvullende vitamines of voedingssupplementen te slikken. Zo kunt u bij ons diverse producten vinden die gebruikt kunnen worden in het geval van een zwangerschap of een kinderwens. Hierin zitten vitamines en mineralen die kunnen helpen bij de ontwikkeling van de baby, de vorming van de placenta, het verhogen van de vruchtbaarheid en diverse andere lichamelijke processen die in deze periode belangrijk zijn. Klik bovenaan deze pagina op ‘geschikt voor’ en selecteer ‘zwangerschap’ om eenvoudig alle geschikte producten te vinden.

U vindt bij ons vitamines en voedingssupplementen voor alle leeftijden. Tijdens iedere periode in het leven vraagt uw lichaam namelijk om andere stoffen en doseringen. Daarom kunt u de ‘geschikt voor’-filter ook gebruiken om producten te vinden die bedoeld zijn voor baby’s, kinderen, volwassenen, 50+’ers en 65+’ers. Tabletten die speciaal toegespitst zijn op deze doelgroepen bevatten over het algemeen precies de stoffen waar weleens een tekort van kan optreden in deze fases; hierdoor kunnen ze een goede aanvulling zijn op een gezond eetpatroon.

Om zeker te weten dat u de juiste vitamines uitkiest kunt u ook altijd op de productpagina de functies van het specifieke product bekijken. Hier is een overzicht te vinden van de verschillende toepassingen waar het door u gekozen product aan bijdraagt.

Hoe gebruikt u vitamines en voedingssupplementen?

Allereerst is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat vitamines en voedingssupplementen slechts een aanvulling zijn op een gevarieerd en gezond eetpatroon, en nooit een vervanging hiervan. Houd verder het aanbevolen gebruik in de gaten en overschrijd dit nooit, want een teveel aan vitamines binnenkrijgen kan ook voor problemen zorgen. Bij ieder product is ook de referentie-inname genoteerd om aan te geven in hoeverre een dagdosering bijdraagt aan de hoeveelheid die u dagelijks moet binnenkrijgen.

Let op: Last van allergieën? Bij ieder product zijn de ingrediënten bijgevoegd. Klik hiervoor op de button met ‘meer informatie over dit product’. Op deze manier kunt u altijd controleren of het product geen stoffen bevat waar u allergisch voor bent. Lees tot slot voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing of het etiket.

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over het gebruik van vitamines en voedingssupplementen? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we u helpen.