123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Motten bestrijden

Artikelen voor motten bestrijding bestellen?

Motten en voornamelijk de larven van deze insecten staan er om bekend om gaten te knagen in kleding, tapijten en andere textiele producten. Bestrijd de beestjes daarom voordat deze de kans krijgen om uw textiel kapot te maken. Bestel vandaag nog de nodige bestrijdingsproducten en ontvang deze morgen al in huis.


Motten voordelig bestrijden

Motten maken met gemak diverse textiele artikelen kapot. Daarom is het verstandig om deze beestjes zo snel mogelijk te bestrijden of uit uw huis te weren. Lees hieronder meer over motten of bestel hierboven direct het artikel waar u naar op zoek bent.

Waar komen motten vandaan?

Motten komen vaak huizen binnen als zij nog larven of eitjes zijn. Ook kunnen motten gewoon binnenvliegen via een openstaande deur of raam. Motten kiezen altijd voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. Ze zijn voornamelijk op zoek naar donkere, warme plekken om eitjes te leggen. Dat is ook de reden dat motten vaak te vinden zijn in kledingkasten of op zolder.

Het nadeel van motten in huis

Motten zijn niet schadelijk voor uw gezondheid, maar kunnen wel schade aanbrengen aan textiele artikelen in uw huis. Denk hierbij aan gaten in uw kleding, tapijten of dekbed. Motten leggen eitjes op warme en donkere plekken en de larven knagen vervolgens het textiel kapot. De larven eten namelijk de plantaardige vezels van het textiel en gebruiken dit als voedingsstof.

Het bestrijden van motten

Motten kunt u op diverse manieren bestrijden. In ons assortiment vindt u de volgende bestrijdingsmiddelen tegen motten:

  • Mottenvallen: deze vallen trekken motten aan die vervolgens vast komen te zitten door de lijmlaag in de val. Sommige vallen kunt u niet alleen neerzetten, maar ook ophangen. Ideaal voor bijvoorbeeld in de kledingkast.
  • Mottenpapier: dit papier geeft een kleine hoeveelheid gif af die de motten inademen. De hoeveelheid gif op het papier is niet schadelijk voor mensen of huisdieren. Deze papiertjes werken tot 6 maanden lang.
  • Mottenballen: dit zijn kleine ballen die langzaam verdampen. De verdamping is giftig voor de motten, maar niet schadelijk voor mensen of andere huisdieren. Mottenballen zorgen verder voor een frisse geur en werken tot 3 maanden lang.
  • Mottencassette: dit kleine hangertje kunt u in de kast of in andere kleine ruimtes plaatsen. De werkzame stof wordt ingeademd door de mot en dit is voor hun zeer giftig. De cassette kan opgehangen worden of ergens worden neergelegd.
  • Mottenhanger: deze hangers kunt u eenvoudig aan een kledinghaakje hangen. Dit houdt motten buiten de kast en zorgt er daarnaast voor dat er een heerlijke geur door uw kledingkast wordt verspreid.

Het voorkomen van motten

U kunt motten ook weren door uw kleding vaak te wassen en uw kast regelmatig open te zetten. Ook kunt u een papiertje op de bodem van uw kast leggen. Ziet u hier korrels of spinsel op? Dan is de kans groot dat er eitjes in uw kast zijn gelegd. Zo kunt u nog op tijd actie ondernemen, voordat de larven uw kleding kapot eten. Ook kunt u mottenballen plaatsen in uw kast of op andere kleine plekken. Deze ballen verspreiden een geur dat giftig is voor motten, maar onschadelijk is voor mensen en huisdieren.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik zoveel motten in huis?

Motten gaan op zoek naar vochtige, warme en donkere plekken om hier vervolgens eitjes te leggen. Indien uw huis veel van dit soort plekjes heeft, is uw huis een ideale broedplaats voor motten. Motten leg snel én veel eitjes, zo heeft u dus snel last van een volledige plaag.

Wat is het beste middel tegen motten?

De meest efficiënte manier om van motten af te komen is door deze te bestrijden met gif. Dit vindt u terug in artikelen, zoals: mottenballen, mottenpapier, mottencassette en mottenhangers. Door het gif raken de motten verlamd en gaan deze uiteindelijk dood. Het gif is niet schadelijk voor mensen en huisdieren. Deze bestrijdingsmiddelen vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Waar gaan motten van dood?

De meeste motten bestrijdingsmiddelen bevatten gif. Dit ademen de beestjes in en dat zorgt ervoor dat zij verlamd raken en vervolgens sterven. Het gif zit onder andere in bestrijdingsmiddelen als mottenballen, mottenpapier, mottencassette en mottenhangers. Deze middelen vindt u op 123schoon.nl. Dit gif is niet schadelijk voor mensen of huisdieren.
 

Heeft u vragen over ons assortiment? Of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij u helpen.