123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Boot schoonmaken

Boot schoonmaakmiddelen kopen?

Op deze pagina vindt u alle schoonmaakmiddelen voor uw boot. Hiermee maakt u niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant grondig schoon. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit allerlei speciale reinigers voor de verschillende onderdelen, zoals de romp, de bekleding en het dek.

1 - 0 van 0

Koop speciale bootreinigers

Boot schoonmaken
 

Bij het schoonmaken van uw boot zijn er een hoop speciale reinigers nodig. Al onze reinigers en boot schoonmaakmiddelen zijn speciaal geselecteerd, van de hoogste kwaliteit en zorgen voor de meest effectieve reiniging. Ze zijn geschikt voor allerlei verschillende onderdelen van uw boot en zorgen ervoor dat uw boot klaar is voor het vaarseizoen. In deze tekst leest u meer over het reinigen van de buitenkant en de binnenkant van uw boot.

Buitenkant van de boot schoonmaken

Heeft u last van groene aanslag op uw boot? Glanst de lak niet meer zoals eerst? Of wilt u graag een extra beschermende laag aanbrengen? In al deze gevallen zijn gespecialiseerde schoonmaakmiddelen noodzakelijk. De viezigheden lost u bijvoorbeeld op met onze bootshampoos en reinigers. Hiermee verdwijnen ook de hardnekkige vlekken, terwijl de verf of de waxlaag niet worden aangetast. De glans krijgt u terug door een polisher te gebruiken, want hiermee wordt de lak van uw boot gevoed met alle noodzakelijke oliën. Een extra beschermende en vuilafstotende laag brengt u verder aan met een wax. Bescherm uw boot hiermee tegen bijvoorbeeld UV-stralen en andere vuiligheden.

 

Ook de andere onderdelen van uw boot verdienen een grote schoonmaak. Zo verkopen wij onder andere producten voor het behandelen van teak. Dit is zeer belangrijk, omdat hierop bijvoorbeeld groene aanslag kan ontstaan. Het reinigen van dit hout moet ongeveer één of twee keer per jaar gedaan worden. Wij bieden ook producten aan voor het reinigen van de ramen van uw boot.

 

Voor het schoonmaken van de boot heeft u natuurlijk ook bepaalde accessoires nodig. Zonder gebruik van bijvoorbeeld sponzen, borstels en doeken wordt het zeer lastig om de boot grondig te reinigen. Bij ons vindt u schoonmaakartikelen en hulpmiddelen van een hoge kwaliteit, waarmee optimale resultaten bereikt worden.

Tips voor de reiniging van de buitenkant van de boot

  • Spoel voor het schoonmaken allereerst uw boot helemaal af met zoet water, zodat de zoutkristallen verwijderd worden. Deze kunnen anders lelijke krassen maken op uw boot.
  • Werk altijd van boven naar beneden, zodat er geen vuil water over de reeds schoongemaakte delen valt.
  • Gebruik nooit een hogedrukspuit op het teakdek of op de gekitte onderdelen, want dit kan voor beschadigingen zorgen.

Interieur van de boot schoonmaken

Ook de binnenkant van de boot schoonmaken is belangrijk. Vlekken op bijvoorbeeld de bekleding staan niet zo netjes. Kijk in ons assortiment voor speciale tapijt- en bekledingreinigers. Met deze reinigers maakt u ook de binnenkant van uw boot perfect schoon. Als u in zout water vaart is het verder ook altijd belangrijk om te zorgen dat zout spatwater in de boot gauw verwijderd wordt, omdat het houtwerk anders aangetast kan worden. Door de hoge vochtigheid in boten kunnen er ook schimmelvlekken ontstaan in kastjes of op het textiel. Zorg dat de kajuit en de rest van de binnenkant van uw boot dus altijd droog blijven en gebruik speciale reinigers om schimmelvlekken te verwijderen.

 

Met sanitairreinigers zorgt u ervoor dat ook het sanitair aan boord altijd netjes blijft. Kalkafzetting kan een probleem vormen; daarom is het belangrijk om de slangen en buizen regelmatig te ontkalken.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik mijn polyester boot schoon?

Dat kunt u doen met speciale boot shampoo. De boot shampoo zorgt ervoor dat alle (hardnekkige) vlekken van uw boot worden verwijderd, zonder dat de wax laag van uw polyester boot wordt aangetast. In ons assortiment vindt u boot shampoo van onder andere Star Brite en Meguiars.

Waar maak ik een boot mee schoon?

Hiervoor heeft u meerdere boot schoonmaakproducten nodig, namelijk een emmer, boot schoonmaakmiddelen, zoals boot shampoo en wax en polijst producten en een speciale spons en/of doek van microfiber om deze schoonmaakproducten op de boot aan te brengen.

Hoe kan ik het best een aluminium boot schoonmaken?

Hiervoor kunt u een hogedrukreiniger gebruiken en een borstel. Mocht het hiermee niet lukken dan kunt u een schoonmaakmiddel speciaal voor aluminium boten kopen. In ons assortiment vindt u onder andere een Star brite boot shampoo die ook voor aluminium boten te gebruiken is.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over het schoonmaken van boten? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.