123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Motor schoonmaken

Motorreiniging kopen?

Bestel alles voor het reinigen, beschermen en opfrissen van uw motor en motorkleding. Van motor ontvetter tot een helmreiniger en van kettingspray tot motor wax; we verkopen het allemaal. Met onze producten ziet uw motor er weer uit als nieuw. En vandaag besteld, is morgen in huis. 

1 - 0 van 0

Bestel voordelig online motorreiniging

Bij ons vindt u een ruim assortiment aan schoonmaakmiddelen voor onder andere de remmen, ketting, helm en voor motorkleding. Hieronder leggen we uit hoe u de verschillende motorreinigingen kunt gebruiken.

Gebruik motorreiniging

De motor reiniger is makkelijk in gebruik. Wij hebben onder andere een geconcentreerde motorreiniger. U dient eerst de verpakking te schudden om de formule te activeren. Vervolgens mixt u 250 ml van het concentraat toe in een spuitflacon samen met 750 ml water en schudt u de spuitflacon. Spuit vervolgens de reiniger op de motor en laat intrekken voor 5 minuten en maak daarna schoon met een borstel of spons en spoel af met water. We verkopen ook een spray die zonder water te gebruiken is. Ook met dit geldt, schud de fles, spuit op de motor, laat 5 minuten inwerken, gebruik een schone microvezeldoek om de spray uit te wrijven en spoel af met water.

 

Verder verkopen wij ook motor ontvetter producten om onder andere smeer, olie en ander vuil te verwijderen. Voor deze producten geldt: schud de sprayfles eerst en breng aan op gewenste gebieden. Laat 5 minuten inwerken en gebruik een borstel of doek om het vuil te verwijderen en spel na met water. Dit lijkt erg op de gebruiksaanwijzing van ons assortiment motor polish, alleen dient de polish spray eerst op een zachte doek aangebracht te worden om de spray vervolgens uit te wrijven op de motor en daarna, na het intrekken, met een schone doek weer te verwijderen. Dit geldt ook zo voor de motor wax producten.

 

De motor remmen reiniger in ons assortiment dient iets anders gebruik te worden. Na het schudden van de bus, sprayt u de remmen reiniger op het remgebied en laat u de reiniger verdampen. Vervolgens veegt u het overtollige reinigingsmiddel weg met een schone doek. Gebruik dit product alleen in een goed geventileerde ruimte of buiten.

 

Daarnaast verkopen we ook nog een motor kettingreiniger en kettingspray. Zorg ervoor dat de ketting eerst is afgespoeld met water en laat goed drogen. Daarna schudt u de bus kettingreiniger- of spray goed en breng in één keer aan op de ketting terwijl u het wiel laat ronddraaien. Met de kettingreiniger kunt u het vuil na het 5 minuten intrekken met een borstel verwijderen. Bij de kettingspray dient de spray eerst goed op te drogen voordat u met de motor gaat rijden.

 

Verder verkopen we nog helmreinigers en motorkleding verfrissers. Voor beiden geldt dat u de spray op de helm of op het kleding kunt spuiten, dan 5 minuten laat intrekken en met een schone microvezeldoek het schoonveegt. Voor de motorkleding geldt wel dat na het verfrissen het kledingstuk aan de lucht dient op te drogen en u bij voorkeur 24 uur het kledingstuk niet aantrekt. Ook verkopen wij een anti-regen spray voor uw motorkleding. Deze dient op dezelfde manier gebruikt te worden als de motorkleding verfrissers. Breng de spray overigens aan op uw kleding met een afstand van 10 tot 15 cm van uw kleding.

 

Mocht u interesse hebben in het reinigen van meerdere delen van uw motor in één keer, dan kunt u ook kijken in ons assortiment motor schoonmaaksets of hogedrukreinigers. De Muc-Off hogedrukreiniger komt samen met een schoonmaakpakket voor verschillende delen van uw motor.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn motor schoonmaken?

Gebruik koud of lauw water. Gebruik vooral geen warm water om bijvoorbeeld strooizout of pekel af te wassen. Pekel beschadigt uw motor nog meer wanneer het in aanraking komt met warm water. Gebruik bijvoorbeeld de Muc-Off Motor & Fiets reiniger concentraat in combinatie met water voor het schoonmaken van uw motor.

Kan ik mijn motor wassen in een wasbox?

Nee, de druk van de hogedrukspuit is te krachtig voor een motor. Dit kan leiden tot beschadigingen aan uw lak of water in uw lampen. Gebruik een van onze Muc-Off motor reinigers en koud of lauw water om uw motor schoon te maken.

Hoe maak ik de motorblok van mijn motor schoon?

Een watergekoelde motor kunt u eenvoudig schoonmaken met een washandschoen en de moeilijke plekjes kunt u met een kwast bereiken. Met de luchtgekoelde motor kan het makkelijker zijn om onze Muc-Off Snow Foam te gebruiken en nadat het vuil zacht is geworden kunt u een afwasborstel gebruiken om het vuil los te krijgen en spoel na met water.
 

Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw motor of over ons assortiment motor schoonmaakmiddelen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.