123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Standaard vuilniszakken

Standaard vuilniszakken kopen?

Op deze pagina vindt u al onze standaard vuilniszakken. Selecteer hieronder het juiste aantal liters om de geschikte vuilniszak te vinden voor uw prullenbak. Vandaag besteld? Dan ontvangt u uw nieuwe afvalzakken morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Koop vuilniszakken voor elke vuilnisbak

Op deze pagina vindt u een ruime aanbod aan standaard vuilniszakken met verschillende afmetingen. De kleinste heeft een inhoud van slechts 5 liter, de grootste van 240 liter. Of u dus een klein afvalzakje wilt kopen voor het prullenbakje in de toiletruimte of een grote vuilniszak voor in de kliko of afvalcontainer, de goedkoopste vuilniszakken van de beste kwaliteit vindt u bij ons.

Welk formaat vuilniszak heeft u nodig?

Bij het uitkiezen van een afvalzak heeft u waarschijnlijk de neiging om te kijken naar de capaciteit van de prullenbak. Dit is echter niet de beste manier om het juiste formaat uit te kiezen. Er zijn namelijk andere aspecten die ook belangrijk zijn bij deze keuze.

Wist u bijvoorbeeld al dat er een verschil bestaat tussen ronde en rechthoekige prullenbakken? Een afvalzak die perfect in een ronde bak past, past mogelijk niet in een rechthoekige, zelfs als de inhoud precies overeen lijkt te komen. Dit heeft alles te maken met de afmetingen van de prullenbak, die belangrijker zijn dan de inhoud. Aan de hand van deze afmetingen kunt u de afmetingen van de ideale afvalzak berekenen. Hoe u dit doet bekijkt u in het stappenplan hieronder:

Welke vuilniszak gebruikt u voor een rechthoekige bak?

  • Allereerst is het belangrijk om de hoogte, de breedte en de diepte van uw prullenbak op te meten. Als er sprake is van meerdere binnenemmers bekijkt u de waardes van iedere binnenemmer afzonderlijk. Deze hebben namelijk allemaal een eigen vuilniszak nodig.
  • Voor het berekenen van de breedte van de vuilniszak moet u de breedte en de diepte/lengte van de prullenbak bij elkaar optellen. Bij prullenbakken die een brede rand hebben is het belangrijk om hier nog vijf centimeter extra bij op te tellen. De formule is: breedte + diepte/lengte.
  • Voor het berekenen van de lengte van de vuilniszak moet u de hoogte van de prullenbak optellen bij de helft van de breedte of de diepte. Kies de langste van de twee en doe deze door de helft, tel dit op bij de hoogte en reken nog 10 of 20 centimeter extra, om er zeker van te zijn dat de vuilniszak goed om de rand van uw prullenbak heen kan. De formule is: hoogte + (breedte of diepte / 2) + 10 of 20 cm.

Voorbeeld:
Als u een vuilniszak gaat uitzoeken voor uw EKO E-Cube pedaalemmer van 12 liter, die een formaat heeft van 30 cm x 37 cm x 27 cm (bxhxl) kunt u de breedte als volgt uitrekenen: 30 + 27 = 57. De lengte rekent u als volgt uit: 37 + (30 / 2) + 10 = 62. Een ideale zak heeft dus een breedte van 57 cm en een lengte van 62 cm.

Welke vuilniszak gebruikt u voor een ronde bak?

  • Allereerst is het belangrijk om de hoogte en de diameter van uw prullenbak op te meten. Als er sprake is van meerdere binnenemmers bekijkt u de waardes van iedere binnenemmer afzonderlijk. Deze hebben namelijk allemaal een eigen vuilniszak nodig.
  • Voor het berekenen van de breedte van de vuilniszak kunt u de diameter van de bak vermenigvuldigen met 3,14 en vervolgens delen door twee. De formule is: diameter x 3,14 / 2.
  • Voor het berekenen van de lengte van de vuilniszak moet u de hoogte van de prullenbak optellen bij de helft van de langste zijde van de bak. Reken 10 of 20 cm extra zodat de zak goed om de rand heen kan. De formule is: hoogte + (breedte of diepte / 2) + 10 of 20 cm.

Voorbeeld:
Als u een vuilniszak gaat uitzoeken voor uw EKO Serene pedaalemmer van 20 liter, die een formaat heeft van 32 cm x 46 cm x 32 cm (bxhxl) kunt u de breedte als volgt uitrekenen: 32 x 3,14 / 2 = 50,2. De lengte rekent u als volgt uit: 46 + (32 / 2) + 10 = 72. Een ideale zak heeft dus een breedte van 50,2 cm en een lengte van 72 cm.


Aan de hand van deze formules kunt u dus de ideale lengte en de breedte van een vuilniszak berekenen, om te zorgen dat deze perfect in uw prullenbak past. Als u er niet helemaal uitkomt kunt u ook altijd de capaciteit van de vuilnisbak nemen en hier een aantal liters bij optellen. Zo kunt u aan de hand van het aantal liters ook een vuilniszak vinden die geschikt is voor uw prullenbak. Filter bovenaan deze pagina op het aantal liters om een geschikte vuilniszak te vinden.

Welk materiaal vuilniszak is het beste?

Bij het uitkiezen van een geschikte vuilniszak kunt u verder ook rekening houden met het materiaal. Er is een onderscheid te maken tussen HDPE- en LDPE-vuilniszakken. LDPE-zakken zijn gemaakt van kunststof dat een lage dichtheid heeft, wat betekent dat ze zeer sterk en soepel zijn. Dit soort afvalzakken kunnen niet alleen gebruikt worden voor keukenafval, maar deze zakken zijn ook geschikt voor zwaar puinafval en scherp afval.

HDPE-vuilniszakken zijn gemaakt van kunststof dat een hoge dichtheid heeft en zijn hierdoor wat dunner. Dit betekent dat ze vaak makkelijker recyclebaar zijn, maar ook sneller kunnen scheuren. Dit soort afvalzakken kunnen dus vooral gebruikt worden voor lichter huis-, tuin- en keukenafval.

Hoeveel liter moet uw prullenbak hebben?

Gaat u ook vuilnisbakken kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het aantal liters. Kleinere prullenbakken, met een inhoud van 0 tot 20 liter, zijn vooral geschikt voor ruimtes als het toilet, de badkamer, de slaapkamer of het (thuis)kantoor. In de keuken is er over het algemeen echter een grotere vuilnisbak nodig, met een inhoud van 20 tot 60 liter. Prullenbakken van meer dan 60 liter komen van pas in zakelijke omgevingen, de horeca of voor uw kliko buiten.


Heeft u vragen over standaard vuilniszakken of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.