123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Stofzuigerfilters

Stofzuigerfilters kopen?

Op deze pagina vindt u ons assortiment stofzuigerfilters. Filters helpen niet alleen bij het minimaliseren van het aantal stofdeeltjes dat door de stofzuiger wordt uitgeblazen, maar zorgen er ook voor dat de stofzuigermotor optimaal blijft presteren. Selecteer het merk stofzuiger en vind eenvoudig de juiste filters.

1 - 0 van 0

Bestel stofzuigerfilters voor een scherpe prijs

Lees hieronder meer over ons uitgebreide assortiment van stofzuigerfilters, of klik hierboven direct door naar het juiste merk om onze volledige collectie te bekijken.

Wat is een stofzuigerfilter?

Uw stofzuiger vangt een grote hoeveelheid stof op, maar kan niet alles vasthouden. De grotere stofdeeltjes blijven sowieso achter in de stofzuigerzak of in het stofreservoir, maar de kleinere stofdeeltjes vliegen vaak opnieuw de ruimte in of komen in de motor terecht. Een stofzuigerfilter zorgt ervoor dat deze stofdeeltjes, die niet door de stofzak gefilterd worden, tóch worden opgevangen.

Welke stofzuigerfilters zijn er?

De meest veelvoorkomende stofzuigerfilters zijn de motorfilter, de microfilter en de HEPA-filter. Op 123schoon.nl leggen we uit wat het verschil tussen deze filters is en waar de filters geplaatst moeten worden in uw stofzuiger.

Motorfilter

Over het algemeen bevindt een motorfilter zich voor de motor en achter de stofzuigerzak. In het geval van zakloze stofzuigers is er niet altijd een motorfilter nodig. Soms wordt de lucht namelijk gefilterd door centrifugale krachten. Als er wel sprake is van een motorfilter, dan bevindt deze zich ín het stofreservoir.

Motorfilters houden stofdeeltjes tegen die niet door het stofreservoir of de stofzuigerzak opgevangen zijn. Ze voorkomen dat dit stof in de motor terechtkomt. De motor kan hier namelijk door beschadigd raken, waardoor het stofzuigen met uw stofzuiger minder goed gaat.

Microfilter

De microfilter bevindt zich voor het rooster waar de stofzuiger de opgezogen lucht uitblaast, vaak boven- of achterop de stofzuiger. Daarom wordt dit ook wel een uitblaasfilter genoemd. Microfilters zorgen ervoor dat er geen stofdeeltjes meer in de uitgeblazen lucht zitten. Zo verlaat alleen schone en gezonde lucht het apparaat.

HEPA-filter

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Dit zijn filters met een kunststof frame en een fijn raster, die speciaal ontwikkeld zijn om meer en kleinere stofdeeltjes op te vangen. Hierdoor is dit de beste keuze voor mensen die last hebben van een stofallergie of astma.

Er zijn HEPA-filters beschikbaar die te gebruiken zijn als microfilter, maar ook die u kunt gebruiken als motorfilter. De plaatsing is dus afhankelijk van het soort filter.

Welke stofzuigerfilter heb ik nodig?

Let bij het uitkiezen van de filter op de plaatsing, de mate van filtering en het merk en model van uw stofzuiger. Zo weet u zeker dat u altijd een juiste filter aanschaft.
  • Plaatsing: Als de filter voor de motor geplaatst wordt, heeft u een motorfilter nodig. Wordt deze voor het rooster en achter de motor geplaatst? Dan heeft u een microfilter nodig.
  • Mate van filtering: Wilt u zelfs de kleinste stofdeeltjes wegfilteren? Kies dan voor een HEPA-filter.
  • Merk en model stofzuiger: Of de filter past in uw specifieke stofzuiger, is vaak afhankelijk van de afmetingen van het apparaat. U kunt het beste een filter uitzoeken door te navigeren aan de hand van het merk. Vaak geven wij in de specificaties of de omschrijving aan voor welk specifiek model de filter geschikt is. Zo voegt u altijd de juiste variant toe.

Waarom is een stofzuigerfilter nodig?

Een stofzuigerfilter is nodig om te zorgen voor zuivere en gezonde uitblaaslucht. De lucht die uw stofzuiger uitblaast, blijft door het gebruik van een filter vrij van fijne stofdeeltjes. Dit is zeer belangrijk voor mensen met een stofallergie of astma. Bovendien zorgen filters ervoor dat er minder stof in de motor terechtkomt, waardoor uw stofzuiger optimaal blijft presteren.

Hoe vaak moet ik de stofzuigerfilter vervangen?

Hoe vaak u de stofzuigerfilter moet vervangen, hangt af van verschillende factoren, zoals het type filter en het gebruik. We raden u aan om het in ieder geval eens per half jaar te doen. Vervang de filter ook altijd als u merkt dat de stofopname van uw stofzuiger afneemt.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over stofzuigerfilters. Komt u er niet helemaal uit of heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u helpen.