123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Stofzuigers

Stofzuigers kopen?

Bekijk op deze pagina al onze stofzuigers. Wij verkopen stofzuigers met of zonder zak van verschillende grote merken. U vindt het geschikte product door te zoeken op type stofzuiger of op merk.

Zoek op type

Zoek op merk

1 - 0 van 0

Alle vloeren worden schoon met onze stofzuigers

Een stoffig huis, daar wordt niemand vrolijk van. Het bezitten van een goede stofzuiger is dan ook een vereiste. In onze webshop bieden we verschillende stofzuigers aan, waarmee al het stof van uw vloeren verwijderd wordt.

Het kiezen van de juiste stofzuiger

Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee kunt houden als u een stofzuiger gaat uitkiezen. Ten eerste zijn er verschillende merken om uit te kiezen, zoals Leifheit, Numatic en Philips. Hieronder zetten we de opties voor u op een rijtje.

Met of zonder snoer

Wilt u een stofzuiger met of zonder snoer? Sledestofzuigers zijn traditionele stofzuigers die voorzien zijn van een snoer. Steelstofzuigers zijn daarentegen snoerloos, waardoor u hiermee gemakkelijk door uw huis kunt bewegen. Vaak hebben deze wel een kortere gebruiksduur, dus voor het stofzuigen van een grote kamer is een sledestofzuiger meer geschikt. Wel bent u beweeglijker met steelstofzuigers en bereikt u eenvoudiger de kleine hoekjes en gaatjes. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een robotstofzuiger. Deze hoeft u alleen aan te zetten en zal vervolgens de vloer gaan stofzuigen.

Met of zonder stofzuigerzak

Stofzuigers met zak vangen het opgezogen stof op in een zak, die eens in de zoveel tijd vervangen moet worden. Stofzuigers zonder zak hebben een stofbak die het stof opvangt. Deze moet af en toe boven de prullenbak geleegd worden. Keuze voor een stofzuiger met of zonder stofzuigerzak gaat allebei gepaard met de nodige voor- en nadelen. Hieronder vertellen we wat deze zijn:


Voordelen
  • Met zak: Door de stofzak worden stof, huismijt en vieze geurtjes beter in de machine opgevangen, waardoor de uitblaaslucht schoner is. Ook het vervangen van de zak is hierdoor eenvoudiger en hygiënischer, want er is minder contact met het stof dan bij een zakloze stofzuiger. Bovendien hoeft u minder vaak te legen vanwege de hogere opvangcapaciteit.
  • Zonder zak: Geen stofzuigerzakken hoeven kopen betekent dat u aanzienlijk geld bespaart. Bovendien is de stofbak veel beter zichtbaar. Zo ziet u het direct als de bak vol is én kunnen verloren objecten makkelijker teruggevonden worden.
Nadelen
  • Met zak: Het aanschaffen van stofzuigerzakken is natuurlijk een extra kostenpost die voorkomen wordt door de keuze voor een zakloze stofzuiger. Bovendien verliest de stofzuiger vaak wat zuigkracht wanneer de stofzak voller raakt.
  • Zonder zak: Het legen van de stofbak is minder hygiënisch. Hierbij kan best wat stof vrijkomen, waardoor dit voor mensen met een (stof)allergie minder ideaal is.

Als u voor een stofzuiger mét zak gaat, heeft u natuurlijk stofzuigerzakken nodig. Ook deze koopt u voordelig bij ons.

Wat voor vloer heeft u?

Stofzuigers worden geleverd met een standaardmondstuk. Soms worden er ook nog andere mondstukken bijgeleverd. Elke vloer vraagt dan ook om een ander mondstuk. Zo is het niet handig om op een houten vloer gebruik te maken van het standaardmondstuk, want dan kunnen er krassen op het hout komen. Aan te raden is om dan gebruik te maken van een parketborstel, want dankzij de extra lange haren van deze borstel worden krassen voorkomen.

En heeft u tapijt? Dan is het standaardmondstuk ook niet geschikt, omdat dit niet krachtig genoeg is. Gebruik dan liever een turboborstel waarmee de vezels van het tapijt geopend worden om beter het vuil hiertussen op te nemen.

Wat voor een filter

Stofzuigers zijn voorzien van een filter om stofdeeltjes op te vangen en niet weer terug te blazen in de lucht. Daarnaast zit er ook altijd een motor- en uitblaasfilter in de stofzuiger. Een optionele filter is bijvoorbeeld een HEPA-filter. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air, en dit filter zorgt ervoor dat ook de kleinste stofdeeltjes worden opgevangen. Hierdoor wordt de uitgeblazen lucht schoner.

Stofzuigers: ons assortiment

Er zijn dus een hoop keuzes die gemaakt moeten worden bij de aanschaf van een stofzuiger. Bij ons vindt u sledestofzuigers, steelstofzuigers, robotstofzuigers, dweilzuigers of steelstofzuiger mét afneembare kruimeldief, stofzuigers met en zonder snoer, met en zonder zakken, met HEPA-filter of niet en met verschillende bijgeleverde mondstukken. Selecteer op deze pagina precies de stofzuiger die voldoet aan al uw wensen. Zo weet u zeker dat stofzuigen weer een leuke en gemakkelijke klus wordt.
 

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke soort stofzuigers zijn er?

Bij stofzuigers wordt er onderscheid gemaakt tussen sledestofzuigers (met snoer), steelstofzuigers (zonder snoer), robotstofzuigers en dweilstofzuigers. U heeft bij elk soort stofzuiger ook nog de keuze uit een stofzuiger met of zonder zak. Op zoek naar een stofzuiger? Deze koopt u voordelig op 123schoon.nl.

Waarom werkt mijn stofzuiger niet goed?

Het kan zijn dat uw stofzuigerzak of bak vol zit. Als dit het geval is, vervang of leeg deze dan. Als deze niet vol zit, kunt u ook proberen het filter te reinigen of te vervangen. Het is ook mogelijk dat er iets vast zit in de stofzuigerslang en dat dit de zuigkracht hindert. Haal dan de slang van uw stofzuiger en probeer op deze manier de verstopping te vinden en eruit te halen.

Hoe kan ik mijn stofzuiger het beste onderhouden?

Door uw stofzuiger goed te onderhouden gaat het langer mee en minimaliseert u de kans op problemen. Begin met het regelmatig vervangen of legen van de stofzak of stofbak. Ook het reinigen of vervangen van de filters moet met enig regelmaat gebeuren om de stofzuiger optimaal te laten werken. Lees op de verpakking van het filter of de handleiding van de stofzuiger hoe vaak u dit moet doen. Naast dit is het ook verstandig om voorzichtig om te gaan met het snoer, omdat deze niet of moeilijk te vervangen is. Maak soms ook de wieltjes schoon, zodat deze soepel blijven draaien.
 
Heeft u vragen over stofzuigers of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.