123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Luchtbehandeling

Filters en ontkalkers voor luchtbehandeling

Bekijk op deze pagina alle filters en ontkalkers voor uw luchtreiniger, airco, ventilator of luchtbevochtiger. U vindt het juiste product door te zoeken op merk. Zo geniet u altijd van gezonde lucht in huis of op kantoor.

1 - 0 van 0

Bestel voordelig filters en ontkalkers voor luchtbehandeling

Het is belangrijk om apparaten zoals luchtreinigers, airco’s, ventilators en luchtbevochtigers op zijn tijd te ontkalken en om de filters te vervangen. Dit zorgt namelijk voor een optimale luchtkwaliteit in uw huis of kantoor. In ons assortiment vindt u filters en ontkalkers van merken zoals Dyson, Philips en Venta.

Filters

Bij ons vindt u twee soorten filters, namelijk een HEPA filter of een koolstoffilter. HEPA staat voor High Efficient Particulate Air. Dit soort filters verwijderen 99,97% van alle deeltjes van meer dan 0,3 micrometer uit de lucht van uw huis of kantoor. Een koolstoffilter verwijdert stof, pollen en fijnstofdeeltjes uit de lucht.

 

Elke filter staat ook wel bekend als een WTW filter. WTW staat voor Warmte Terug Win unit. Een WTW filter is een filter die alle inkomende en uitgaande lucht in een woning op stofdeeltjes filtert. Elke WTW filter heeft weer zijn eigen filterklasse. Er zijn meerdere soorten filters, namelijk de G3, G4, M5, M6 en F7. De ‘G’ staat voor grof, de ‘M’ staat voor medium en de ‘F’ staat voor fijn. Hieronder leggen we meer uit over deze filters.

G3 en G4 filter

De G3 en G4 filter behoren allebei tot de klasse G-klasse, oftewel grof. Daarmee behoren ze tot de laagste filterklasse. Deze filters beschermen u en uw ruimte tegen deeltjes zoals grofstof, insecten, zand en haren.

M5 en M6 filter

De M5 en M6 filter behoren tot de middelste klasse, genaamd medium, en zitten daarmee een filterklasse hoger dan de G3 en G4 filter. Naast het feit dat deze filters u en uw ruimte beschermen tegen grofstof, insecten, zand en haren, beschermen deze filters u ook (stof)deeltjes die u niet met het blote oog kunt zien.

F7 filter

Tot slot hebben we de F7 filter, ook wel de ‘fijn’-klasse. Dit is de hoogte filterklasse. Deze filters beschermen u naast alle eerder benoemde (stof)deeltjes ook tegen fijnstof en pollen. Daarmee zorgt u niet alleen dat u en uw huis beschermd is tegen vuil, maar dat u ook een gezonde, en dus goede kwaliteit, lucht in huis heeft. Deze filters worden ook wel pollenfilters genoemd, omdat ze ook beschermen tegen het stuifmeel (pollen) dat door de wind wordt meegenomen.

Ontkalkers

Verder verkopen wij in ons assortiment naast filters ook ontkalkers. Deze zorgen ervoor dat uw luchtreiniger, airco, ventilator of luchtbevochtiger kalkvrij worden en daarmee weer helemaal schoon, zodat de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor optimaal blijft.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de filter vervangen van een luchtreiniger?

Gemiddeld genomen dient de filter een keer per jaar vervangen te worden. Bij sommige luchtreinigers heeft u ook een app waarin u een melding krijgt wanneer een HEPA- of koolstoffilter vervangen moet worden.

Hoe vaak moet de filter van een luchtbevochtiger vervangen worden?

De filter van een luchtbevochtiger dient normaal gesproken om de drie maanden vervangen te worden. Mocht de filter er nog prima uitzien, dan kunt u deze uiteraard nog laten zitten, maar het wordt wel aangeraden om minstens 1 keer per jaar de filter te vervangen.

Hoe zorg ik ervoor dat de luchtkwaliteit in huis goed blijft?

Zorg ervoor dat er altijd genoeg ventilatie plaatsvindt in uw huis. Heeft u een apparaat zoals een airco, luchtbevochtiger of luchtreiniger? Zorg er dan voor dat de filters altijd schoon zijn en dat deze vervangen worden wanneer nodig en dat het apparaat ontkalkt is. Filters en ontkalkers voor luchtbehandeling vindt u op 123schoon.nl.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment filters en ontkalkers voor luchtbehandeling of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op.