123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Alle producten voor een ultieme zomer

Afstoffen

Alles voor afstoffen bestellen?

Op deze pagina bestelt u alle schoonmaakartikelen waarmee u verschillende oppervlakken kunt afstoffen. Van plumeaus tot stofdoeken; in onze ruime collectie kunt u altijd vinden wat u zoekt. Op deze manier maakt u op effectieve wijze uw huis of kantoor stofvrij.

Voordelig schoonmaakartikelen voor afstoffen bestellen

Met ons brede assortiment aan schoonmaakartikelen kunt u diverse oppervlakken stofvrij maken. U heeft keuze uit stofwissers, plumeaus, stofdoeken of ragebollen. Kies hierboven voor het artikel waarnaar u op zoek bent of lees hieronder meer over afstoffen.

Wat is afstoffen?

Afstoffen houdt in dat u stof verwijdert van meubels, kasten, planken, vensterbanken en andere oppervlakken waar stof zich kan ophopen. Stof ontstaat door een ophoping van huidschilfers, textielvezels, pluisjes van andere materialen, haren van huisdieren, vuil van buitenaf en meer. Afstoffen kan worden gedaan met een plumeau, een ragebol, een stofwisser of door een stofdoek te gebruiken.

Schoonmaakartikelen om mee af te stoffen

In ons assortiment vindt u diverse schoonmaakartikelen om afstoffen een stuk eenvoudiger te maken, maar wanneer kiest u nu voor welk product?

 • Stofwissers: hiermee bereikt u makkelijk lastige hoekjes en stoft u moeiteloos af onder meubels. Het handvat maakt het gebruik ook erg eenvoudig. Bovendien kunnen de stofdoeken vervangen worden indien deze vies zijn.
 • Plumeaus: hiermee worden vaak meubels schoongemaakt. Plumeaus bestaan uit zachte vezels of pluimen die stof vasthouden. Vaak hebben plumeaus een telescoopsteel, zodat zelfs hoge plekken bereikt kunnen worden.
 • Stofdoeken: hierbij is er verschil tussen elektrostatische stofdoeken en katoenen stofdoeken. De elektrostatische doeken moeten droog worden gebruikt en trekken stof aan. De katoenen stofdoeken kunnen zowel nat als droog worden gebruikt. Beide zijn zeer geschikt voor het afstoffen van gladde oppervlakken.
 • Ragebollen: ook wel een spinnenkop genoemd. Hiermee stoft u moeilijk bereikbare plekken af, voornamelijk hoge plekken. Dit is te danken aan de telescoopsteel. Ragebollen worden voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van spinnenwebben.

De voordelen van afstoffen

Afstoffen heeft veel voordelen, namelijk:
 

 Zorgt voor een fris en schoon huis.
 Geen/minder last van muffe geurtjes.
 Verlaagt de kans op allergische reacties of astmatische verschijnselen.

De beste manier om af te stoffen

Hoe kunt u nu afstoffen op de meest efficiënte manier? Hieronder zetten wij de stappen voor u op een rijtje:

 1. Ruim het huis of de kamer op.
 2. Begin met afstoffen. Start bij het plafond en werk vanaf daar naar de meubels en grond toe. Zorg dat het artikel waarmee u afstoft vochtig is. Nat stof is namelijk makkelijker te vangen.
 3. Pak de stofzuiger erbij. Deze kunt u ook gebruiken om meubels mee af te stoffen. Wacht minimaal een half uur na het afstoffen voordat u begint met stofzuigen. Zo weet u zeker dat al het resterende stof de grond heeft bereikt.
 4. Door te dweilen verwijdert u de laatste vuiligheden die op de vloer terecht zijn gekomen, die u mogelijk heeft gemist met de stofzuiger.

Hoe vaak afstoffen in huis

Hoe vaak u het beste kunt afstoffen ligt aan een hoop factoren, namelijk: of u huisdieren heeft, hoeveel spullen u in huis heeft staan, hoeveel mensen er wonen etc. Over het algemeen wordt er aangeraden om elke week alles in uw huis af te stoffen. Zo krijgt stof geen kans om zich te verzamelen, oogt uw huis schoner en ruikt het frisser.

Minder vaak afstoffen dankzij deze handige tips

Hieronder zetten wij wat handige schoonmaaktips op een rijtje, zodat stof zich minder snel verzamelt en u dus minder vaak hoeft af te stoffen.

 • Maak gebruik van een stofzuiger met HEPA-filter. Deze filter filtert bijna 100% van al het stof, allergenen, pollen en huisstofmijten.
 • Luchtreinigers verlangzamen het proces van het ontstaan van stof in uw huis.
 • Was stofferingen regelmatig.
 • Neem kamerplanten af, deze vangen ook stof op.
 • Reinig uw jaloezieën of lamellen eens in de paar maanden grondig.
 • Wacht na het afstoffen een half uur voordat u gaat stofzuigen. Zo weet u zeker dat al het stof naar beneden is gedwarreld en u dit op kunt zuigen.
 • Gebruik een nat microvezeldoekje na het afstoffen om stof nog langer weg te houden.

Nat of droog afstoffen

Voor het beste resultaat kunt u het beste uw stofdoek of duster vochtig maken. Nat stof is namelijk makkelijker te vangen en te verwijderen. Met een droge doek vergroot u de kans dat het stof alleen maar opwaait en zich verspreid. Op poreuze ondergronden kan afstoffen met een droge doek zelfs schade aanbrengen op het oppervlak. Door na het stoffen het oppervlak af te nemen met een nat microvezeldoekje, voorkomt u dat het stof snel weer terug komt.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is afstoffen?

Afstoffen is het schoonmaakproces waarin stof wordt verwijderd van oppervlakken waar stof zich kan ophopen. Stof ontstaat door een ophoping van huidschilfers, pluisjes en andere vuiligheden. Het afstoffen kan worden gedaan met een plumeau, ragebol, stofdoek of een stofwisser.

Waarom moet ik afstoffen?

Door af te stoffen gaat u voor een schoon en fris huis. Hierdoor heeft u ook minder tot geen last van muffe geurtjes. Daarnaast verlaagt het ook de kans op allergische reacties of astmatische verschijnselen.

Wat is de beste manier om af te stoffen?

Begin met het opruimen van de kamer of uw huis. Stof vervolgens planken, kasten etc. af. Doe dit van boven naar beneden. Vergeet uw stofdoek of plumeau niet vochtig te maken. Nat stof is namelijk makkelijker te vangen. Hierna kunt u gaan stofzuigen en dweilen om al het stof en vuiligheden van uw vloer te verwijderen. De stofzuiger kunt u ook gebruiken om meubels mee af te stoffen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder vaak hoef af te stoffen?

Om minder vaak te hoeven stoffen, kunt u het beste een stofzuiger met HEPA-filter aanschaffen. Dit filtert bijna 100% van al het stof, allergene, pollen en huisstofmijten. Met een luchtreiniger verlangzaamt u het proces van het ontstaan van stof. Ook wordt aangeraden om jaloezieën en lamellen eens in de paar maanden grondig te reinigen. Wacht na het afstoffen minimaal een half uur voordat u gaat stofzuigen. Zo weet u zeker dat al het stof van het afstoffen de grond heeft bereikt en u dit op kunt zuigen.
 

Heeft u vragen over afstoffen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten