123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Kaarsvet verwijderen

Kaarsvet verwijderen

Kaarsvet verwijderen


Is er kaarsvet beland op uw tafellinnen, houten tafel, kleding of een ander oppervlak? Bekijk dan op deze pagina al onze tips en adviezen voor het succesvol verwijderen hiervan. Voor verschillende ondergronden geven wij onze lijst van beste en meest effectieve reinigingsmethodes, om al het kaarsvet eenvoudig weg te krijgen:

> Tafellinnen
> Kleding
> Tapijt
> Houten tafel of vloer
> Glazen kandelaars
> Leren ondergronden

Kaarsvet verwijderen van tafellinnen

Als er kaarsvet op uw tafellinnen of tafelkleed beland is, kunt u dit eenvoudig weghalen met behulp van een strijkijzer en keukenpapier. Hoe werkt dit? Het keukenpapier zorgt ervoor dat het kaarsvet geabsorbeerd wordt. Daarom moet u uw tafellinnen of tafelkleed op een strijkbout of een houten plank neerleggen en hier zowel op als onder keukenpapier aanbrengen. Gebruik dan een warme (maar niet te hete) strijkijzer. Doordat deze het kaarsvet verwarmt, zal dit in het keukenpapier trekken en van het tafelkleed verdwijnen. Als er nu nog resten achterblijven krijgt u deze er eenvoudig uit in de was, zeker als u het tafelkleed eerst behandelt met HG Vlekken en Plekken Voorbehandeling.

Om deze reinigingsmethode nóg effectiever te maken kunt u uw tafellinnen ook vóór de behandeling 48 uur in de diepvriezer leggen. Hierdoor zullen de grote resten hard worden en makkelijk weg te halen zijn.

Kaarsvet uit kleding verwijderen

Voor het verwijderen van kaarsvet uit kleding kunt u het beste een speciale vlekverwijderaar gebruiken, zoals de HG Vlekweg Nr. 3. Dit middel is speciaal ontwikkeld om moeilijke vlekken uit de diepste vezels van de stof te halen. Hiervoor moet u een schaal vullen met dit middel en het bevlekte kledingstuk hierin onderdompelen. Laat dit 10 tot 15 minuten inweken en spoel vervolgens uit met warm water. Door de krachtige ingrediënten van dit middel zullen alle vlekken gemakkelijk verdwijnen. Was voor het beste resultaat nog volgens het wasvoorschrift.

Kaarsvet verwijderen uit uw tapijt

  • Oplossing 1: Tapijt- of meubelreiniger
    Kaarsvet krijgt u uit uw tapijt met behulp van een milde tapijt- of meubelreiniger. Doordat deze reinigers effectieve ingrediënten bevatten die zowel krachtig als ongevaarlijk zijn voor het reinigen van het tapijt, is dit de veiligste en beste manier. Lees voor de behandeling altijd goed de gebruiksaanwijzing om voor het schoonste resultaat te gaan.

  • Oplossing 2: Verwarmen
    Een andere manier om kaarsvet te verwijderen van uw tapijt is door het te verwarmen. Hoe moet u dit doen? Leg minstens vier lagen keukenpapier of bakpapier op het tapijt en ga hier vervolgens met een strijkijzer (op de laagste stand) overheen. Het kaarsvet wordt dan verwarmd en vervolgens geabsorbeerd door het papier. Let bij deze methode altijd zeer goed op dat het strijkijzer niet te warm mag staan en test bij voorkeur eerst uit op een onopvallend stukje tapijt.

  • Oplossing 3: Verkoelen
    Ook verkoelen is een optie voor het verwijderen van kaarsvet van het tapijt. Dit kunt u doen door een zak met ijsblokjes op de bevlekte plek te leggen, eventueel verzwaard met wat gewicht zodat het ijs echt in aanraking komt met het kaarsvet. Dit zal bevriezen en daarna eenvoudiger weg te pulken zijn.

Kaarsvet verwijderen van uw houten tafel of vloer

Is er kaarsvet terechtgekomen op uw houten tafel of vloer? Dan raden we u aan om allereerst de grote resten te verwijderen met een bot mesje of een creditcard. De achtergebleven, kleinere resten kunnen vervolgens weggehaald worden met behulp van een föhn. Hiermee kunt u het kaarsvet namelijk verwarmen, zodat het smelt. Gebruik voor het weghalen keukenpapier of een oude doek die vies mag worden.

Geen föhn in de buurt? Het afkoelen van het kaarsvet heeft hetzelfde effect. Leg ijsklontjes of een zak bevroren doperwten op de vlek van kaarsvet, in een theedoek gewikkeld. Op deze manier komt het kaarsvet los van het hout en kunt u het er gemakkelijker af schrapen. Doe dit wel voorzichtig, zodat u het hout niet beschadigt.

Als er hierna nog resten achtergebleven zijn, kunt u deze proberen te verwijderen met een mengsel van milde zeep en warm water of met een speciale HG houtreiniger. Breng dit aan op een doek en wrijf hiermee over de vlek heen om echt alle resten weg te halen. Nabehandelen met zuiver water is belangrijk.

Kaarsvet verwijderen van uw glazen kandelaar

Als er kaarsvet op een mooi glas, glazen kandelaar of een ander glad oppervlak, zoals een (waxinelicht)houder, terechtgekomen is kunt u het beste proberen om het kaarsvet te laten smelten. Dit kunt u doen door de kandelaar in een bak met heet water te leggen en een kwartier te laten weken, of door deze enkele minuten in een verwarmde oven neer te leggen. Hierna kunt u de gesmolten resten eenvoudig verwijderen met behulp van keukenpapier.

Let er bij het gebruiken van deze reinigingsmethodes wel op dat de kandelaar tegen hitte moet kunnen; bij plastic kandelaars is dit bijvoorbeeld niet altijd het geval.

Kaarsvet verwijderen van leer

Voor het verwijderen van kaarsvet van leren meubels of kleding heeft u talkpoeder nodig. Breng dit aan op de te behandelen plek en laat dit minstens 2 uur intrekken. Vervolgens kunt u dit weghalen en zult u zien dat ook de vlekken grotendeels verdwenen zijn. Zijn er toch nog resten achtergebleven? Breng dan nogmaals talkpoeder aan en herhaal het gehele proces, net zolang totdat al het kaarsvet weg is.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van kaarsvet van tafellinnen, kleding, tapijt, houten meubels of vloeren en leren meubels. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.