123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Kerrie vlekken

Kerrie vlekken verwijderen

Kerrie vlekken verwijderen


Is er kerriepoeder terechtgekomen op uw kleding of houten tafel? Dit kan dan voor vervelende vlekken zorgen. Kerrie vlekken danken hun felgele kleur aan de toegevoegde kurkuma, en dit is een zeer hardnekkige kleurstof die moeilijk te verwijderen is. Op deze pagina leest u daarom alles over het verwijderen van kerrie vlekken en hebben wij de meest effectieve reinigingsmethodes op een rij gezet.

Kerrievlek verwijderen uit kleding

Voordat u aan de slag gaat met een van onze reinigingsmethodes is het belangrijk om zo veel mogelijk losliggende kerriepoeder te verwijderen. Dit kunt u het beste weg blazen, bijvoorbeeld met behulp van een föhn.

Gebruik bovendien nooit heet water voor de eerste reiniging van het bevlekte textiel, want dit kan ervoor zorgen dat de vlek juist dieper in de vezels van de stof trekt. Het kledingstuk direct in de wasmachine gooien, is daarom niet zo verstandig. U kunt beter eerst een van onze reinigingsmethodes gebruiken:

  • Oplossing 1: Plantaardige glycerine
    Breng plantaardige glycerine aan op de kerrie vlek, laat dit 5 tot 10 minuten intrekken en spoel de stof daarna goed uit met lauwwarm water. Het is belangrijk om geen dierlijke glycerine te gebruiken omdat dit niet dezelfde werking heeft. Nadien wassen volgens het wasvoorschrift is noodzakelijk.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Er zijn verschillende vlekverwijderaars beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor het verwijderen van kerrie vlekken. Deze producten bevatten een effectieve samenstelling van ingrediënten waarmee kerrie en andere sauzen of spijsvetten op een veilige en krachtige wijze uit de vezels van de stof gehaald worden. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing om de beste werking te garanderen. HG Vlekweg Nr. 4 of Dr. Beckmann Vlekkenduivel koopt u onderaan deze pagina.

  • Oplossing 3: Spiritus
    Breng enkele druppels spiritus aan op de kerrievlek en laat dit 5 tot 10 minuten intrekken. Spoel het kledingstuk daarna goed uit met lauwwarm water om te zorgen dat de gele kleur eenvoudig geneutraliseerd wordt. We raden u aan om het kledingstuk daarna nog wel te wassen volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 4: Baking soda
    Voor deze reinigingsmethode heeft u een schaaltje, water en baking soda nodig. Maak in de schaal een mengsel van lauwwarm water en baking soda en breng dit aan op de kerrievlek. Laat dit ongeveer 5 minuten intrekken en was het kledingstuk dan in de wasmachine.

  • Oplossing 5: Citroensap
    Kerrievlek in uw witte kleding die niet te verwijderen is met een van bovenstaande reinigingsmethodes? Breng hier dan enkele druppels citroensap op aan en laat het kledingstuk vervolgens drogen in het zonlicht. Hierdoor zullen de vlekken verbleken en ziet het kledingstuk er weer helemaal schoon uit. Gebruik deze methode alleen op witte of lichte kleding.

Kerrievlek verwijderen van houten meubels

  • Oplossing 1: Groene zeep
    Een effectief middel waarmee u kerrie vlekken van houten tafels kunt verwijderen is groene zeep. Maak een sop van warm water en groene zeep, bijvoorbeeld van Driehoek, en breng dit met een spons aan op de vlek. Laat dit even inwerken en spoel het behandelde oppervlak dan af met water. Zorg dat u de tafel na de behandeling ook goed droogt.

  • Oplossing 2: Baking soda
    Maak een mengsel van baking soda en water en breng dit aan op de kerrievlek. Laat dit kort intrekken en verwijder dan met een schone doek. Door de absorberende werking van de baking soda zal de kerrie uit het tafelblad trekken en kunt u de vlekken eenvoudig wegpoetsen.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van kerrie vlekken uit kleding of van houten tafels. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.