123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bekijk het volledige assortiment van Scrub Daddy

Kurkumavlekken

Kurkumavlekken verwijderen

Kurkumavlekken verwijderen


Kurkuma is een specerij die voor vervelende gele vlekken kan zorgen op uw kleding, uw vaat of uw aanrecht. Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van kurkumavlekken en hebben we de meest succesvolle reinigingsmethodes op een rij gezet.

Kurkumavlekken verwijderen uit kleding

Bij het verwijderen van kurkumavlekken uit kleding is het belangrijk om snel te handelen. Als de specerij, afkomstig van de Indiase geelwortel, eenmaal diep in de vezels van de stof getrokken is, is het effectief verwijderen hiervan namelijk bijna onmogelijk.

Bovendien is kurkuma niet in water oplosbaar en kunt u dit dus niet uit het kledingstuk krijgen door simpelweg te spoelen met water of te wassen met wasmiddel. Sterker nog, direct gebruik van heet water kan ervoor zorgen dat de kurkumavlek dieper in de vezels van de stof trekt en later een stuk moeilijker te verwijderen is. Daarom kunt u beter eerst zo veel mogelijk grote resten weghalen, bijvoorbeeld door het kledingstuk uit te kloppen boven de prullenbak, en dan een van onze effectieve oplossingen gebruiken:

 • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
  Met een speciale vlekverwijderaar kunt u kurkumavlekken op de beste en meest veilige manier weghalen. Een vlekverwijderaar van HG of Dr. Beckmann is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van zeer specifieke vlekken van bijvoorbeeld specerijen of kruiden, zonder dat daarbij de vezels van de stof aangetast worden. Zo kunt u uw kleding weer helemaal schoon krijgen, maar worden de kleur en het materiaal niet beschadigd tijdens dit proces. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing om deze producten op de juiste manier te kunnen gebruiken.

 • Oplossing 2: Baking soda
  Breng een ruime hoeveelheid baking soda aan op de kurkumavlek en laat dit minstens een halfuur intrekken. Doordat baking soda een sterk absorberende werking heeft, zullen de kurkumaresten hier in trekken en dus uit de stof verdwijnen, waardoor dit vervolgens veel makkelijker te verwijderen is. Haal de baking soda weg en was het kledingstuk volgens het wasvoorschrift om de kurkumavlekken volledig weg te halen.

 • Oplossing 3: Witte natuurazijn en afwasmiddel
  Voor deze reinigingsmethode heeft u water, witte azijn, afwasmiddel en een schaaltje nodig. Maak een mengsel van witte azijn (een half kopje), water (één kopje) en afwasmiddel (twee eetlepels) en breng dit aan op de kurkumavlek. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken, wrijf de stof tegen elkaar aan om de resten los te maken en was het kledingstuk dan in de wasmachine.

Tip! Bij al deze reinigingsmethodes kan het ook helpen om het kledingstuk in de zon te laten drogen na de behandeling en de benodigde wasbeurt, omdat zonlicht de kurkumavlekken op natuurlijke wijze kan verbleken. Op deze manier zullen ook de laatste resten verdwijnen.

Kurkumavlekken verwijderen van uw vaat

Zijn er hardnekkige kurkumavlekken terechtgekomen op uw borden of andere bestek, en gaan ze er tijdens het afwassen niet af? Maak dan gebruik van witte natuurazijn. Hiermee kunt u plastic, glazen of keramische vaat schoonmaken.

Hoe werkt dit? Maak een mengsel van water (twee kopjes) en witte azijn (één kopje) en laat uw vaat hier een nachtje in weken. De volgende morgen zijn de kurkumavlekken verdwenen. U kunt deze methode ook gebruiken voor andere keukenbenodigdheden, zoals de blender en spatels.

Kurkumavlekken verwijderen van uw aanrecht

Als er kurkuma op uw aanrecht terechtgekomen is, is het belangrijk om dit direct weg te vegen. Als u er niet snel genoeg bij bent, kunnen er hardnekkige vlekken in het materiaal ontstaan die niet meer alleen met water te verwijderen zijn. Bij vrijwel alle materialen kunt u de kurkumavlekken weghalen met een mengsel van baking soda en water. Meng dit samen in een kommetje en breng dit aan op de vlek. Nadat u het een kwartier heeft laten intrekken, kunt u het wegvegen, waarbij het belangrijk is om draaiende bewegingen te maken.

Krijgt u de kurkumavlekken met enkel baking soda en water niet helemaal weg? Voeg dan wat citroensap aan het mengsel toe en volg verder dezelfde stappen. Controleer wel altijd of uw aanrecht hiertegen bestand is en probeer deze methode bij voorkeur eerst uit op een onopvallend onderdeel van het materiaal.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van kurkumavlekken uit kleding, van uw vaat of van uw aanrecht. Heeft u vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op. Zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


HG vlekweg nr. 4 (50 ml) SHG00197
vergroten
Omschrijving HG vlekweg nr 4 is een krachtig reinigingsmiddel voor hardnekkige, moeilijk verwijderbare vlekken in kleding en textiel. Vlekweg 4 verwijdert vlekken veroorzaakt door: saus & jus, kruiden, bloed & wondvocht, chocolade, melk en eiwit. Dit is slechts een kleine greep uit de lijst met vlekken die verwijderd kunnen worden! Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op het etiket.

Getoonde afbeelding van het product kan afwijken i.v.m. overgang verpakking.
Specificaties
Merk: HG Inhoud: 50 ml
Type: Vlekverwijderaar Toepassing: Textiel
Soort: Vloeibaar Extra info: Veiligheidsinformatie
Geschikt voor: Universeel gebruik
Morgen in huis
€ 3,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 2,89 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Dr. Beckmann Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen (50 ml) SDR00286
vergroten
Omschrijving Dr. Beckmann Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen is een krachtig reinigingsmiddel voor hardnekkige, moeilijk verwijderbare vlekken in kleding en textiel. De Spijsvet en Sauzen vlekkenverwijderaar maakt dankzij de speciale vetoplossingsformule korte metten met vetvlekken en vettige sauzen. Ook verwijdert de Vlekkenduivel vlekken van ketchup, chocolade en spijsolie. De speciale Vlekkenduivel-formule maakt de vlekken los uit het weefsel zonder de kleur of het textiel te beschadigen.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Specificaties
Merk: Dr. Beckmann Capaciteit: 50 ml
Type: Vlekverwijderaar Toepassing: Textiel
Soort: Spijsvet en Sauzen Extra info: Veiligheidsinformatie
Morgen in huis
€ 2,49 (Inclusief 21% BTW)
( € 2,06 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Arm & Hammer Baking Soda (454 gram) SAR00101
vergroten
Omschrijving Baking soda van Arm & Hammer is natuurlijk niet alleen geschikt om koekjes of brood mee te bakken. Dit middel is zeer multifunctioneel en wordt daarom ook wel eens een wondermiddel voor het huishouden genoemd. Het is een zuiveringszout dat bijvoorbeeld ook gebruikt kan worden om te reinigen, ontkalken en ontvetten. Bijna elk klusje in en om het huis is met behulp van baking soda zo geklaard. Van het neutraliseren van luchtjes in de koelkast tot het opfrissen van uw matras en van het reinigen van sneakers tot het maken van uw eigen deodorant of tandpasta. Baking soda kan bijna alles!

Baking soda is bovendien ecologisch verantwoord én voordelig. Een goede keuze voor het milieu en uw portemonnee dus. De baking soda van Arm & Hammer is de nummer 1 van Amerika en van de hoogste kwaliteit. 
Specificaties
Merk: Arm & Hammer Capaciteit: 454 ml
Type: Baking Soda Extra: Veiligheidsinformatie
Aanbieding:

3 doosjes - 454 gram € 5,49

Morgen in huis
€ 1,95 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,61 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
At Home Clean afwasmiddel Regular (500 ml) SDR00132
vergroten
Omschrijving At Home Clean Regular afwasmiddel maakt het makkelijk om uw vaat weer te laten glanzen. Dit handafwasmiddel heeft een frisse geur en kan voor de volledige vaat gebruikt worden. Het vaatwasmiddel treedt krachtig op tegen vuil en vet, zodat borden en pannen met etensresten goed schoon worden. Deze fles bevat 500 ml.
Specificaties
Merk: At Home Capaciteit: 500 ml
Type: Afwasmiddel Extra: Veiligheidsinformatie
Soort: Regular
Bestel mee:

Scrub Daddy | microvezel doekjes | 2 stuks € 7,95

Scrub Daddy | Dish Daddy | Blauw € 8,95

Soap Daddy | zeepdispenser | transparant € 12,95

Morgen in huis
€ 1,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,24 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten