123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Rode kool vlekken

Rode kool vlekken verwijderen

Rode kool vlekken verwijderen


Zijn er rode kool vlekken op uw kleding, tapijt of stoffen meubels terechtgekomen? Lees dan op deze pagina hoe u deze rode vlekken eenvoudig verwijdert en welke producten u hiervoor nodig heeft.

Rode kool vlekken verwijderen uit uw kleding

Voordat u aan de slag gaat met een van de effectieve reinigingsmethodes is het belangrijk om alle grote resten te verwijderen, bijvoorbeeld met behulp van een botermes. Schraap dus voorzichtig de grote stukken rode kool van het textiel en gebruik daarna een van de volgende manieren om ook de vlekken die in de vezels van de stof getrokken zijn weg te krijgen:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Er zijn diverse speciale vlekverwijderaars beschikbaar van grote merken als HG, Vanish of Dr. Beckmann, waarmee rode kool vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden uit uw kleding. Breng deze middelen volgens de instructies op de gebruiksaanwijzing aan op de vlek, en door de specifieke samenstelling van ingrediënten wordt dan gezorgd dat de vlekken losgemaakt worden van de stof. Dit is een zeer veilige manier, waarbij er geen schade aangebracht wordt aan het textiel en de kleuren niet vervagen.

  • Oplossing 2: Schoonmaakazijn
    Voor deze reinigingsmethode heeft u een emmer, koud water en schoonmaakazijn nodig. Maak een mengsel van het water en de schoonmaakazijn en laat het kledingstuk hier 20 tot 30 minuten in weken. Hierna wassen in de wasmachine, en u zult zien dat alle rode kool vlekken verdwenen zijn.

  • Oplossing 3: Soda
    Behandel de rode kool vlek voor met soda voordat u het kledingstuk gaat wassen. Breng dit middel aan op de te behandelen stof, laat dit 5 tot 10 minuten intrekken en was de kleding dan zoals u normaal zou doen. Door de krachtige werking van de soda verdwijnen de rode kool vlekken eenvoudig.

  • Oplossing 4: Ammonia
    Voordat u het kledingstuk met rode kool vlekken gaat wassen, kunt u het ook altijd eerst laten inweken in een sopje van warm water en ammonia. Na ongeveer 5 tot 10 minuten wast u de kleren dan volgens het wasvoorschrift. Op deze manier verdwijnt de rode kleur eenvoudig uit de stof.

  • Oplossing 5: Citroensap
    Rode kool vlekken op een wit kledingstuk? Om dit te verwijderen kunt u het beste gebruikmaken van citroensap. Maak de vlek vochtig, sprenkel hier het sap overheen en was de kleding dan volgens het wasvoorschrift. Door de blekende werking van het citroensap wordt de rode kleur van de vlek geneutraliseerd en ziet het kledingstuk er direct weer schoon uit. Het is daarom wel belangrijk om deze methode alleen te gebruiken voor uw witte of lichte kleding.

Rode kool vlekken verwijderen uit tapijt of stoffen meubels

Voor het verwijderen van rode kool vlekken uit niet-wasbare stoffen, zoals meubels, tapijt en vloerbedekking, kunt u het beste de HG Vlekkenspray Extra Sterk gebruiken. Dit middel is eenvoudig op de rode kool vlek te sprayen. Laat dit ongeveer 5 minuten inwerken en gebruik dan een schone doek om het losgekomen vuil weg te vegen. Nabehandelen met water is sterk aan te raden.

U kunt ook een van de reinigingsmethodes voor kleding gebruiken voor het verwijderen van rode kool uit andere stoffen oppervlakken. Test dit soort methodes bij voorkeur wel eerst uit op een onopvallend onderdeel van de ondergrond om te zien of hiermee geen schade wordt aangebracht aan de stof en de kleurenechtheid niet aangetast wordt. Zorg er ook voor dat u het oppervlak nadien goed naspoelt met water, nabehandelt met een schone doek en droogt, onder meer om schimmelplekken te voorkomen.

Rode kool vlekken verwijderen van de (houten) snijplank

Rode kool vlekken op uw (houten) snijplank? Om dit weg te krijgen heeft u een halve citroen en grof zeezout nodig. Strooi het zeezout op de snijplank en gebruik dan de halve citroen om hier overheen te wrijven. Spoel de plank vervolgens af om de resten van de citroen en het zout te verwijderen. Alle vlekken zijn dan weg.

Voorkomen in plaats van genezen? Behandel de houten snijplank van tevoren met een geur- en smaakloze olie, zoals amandelolie of duivenpitolie. Hiermee wordt er een beschermlaagje op de snijplank gelegd dat het ontstaan van vlekken voorkomt. Zo heeft u geen last meer van deze vervelende rode vlekken. 

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van rode kool vlekken. Met ons ruime overzicht van schoonmaaktips maakt u kleding, stoffen meubels, tapijt, vloerbedekking én snijplanken weer keurig schoon. Heeft u hier nog vragen over of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.