123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Mayonaisevlekken

Mayonaisevlekken verwijderen

Mayonaise vlekken verwijderen


Een klodder mayonaise op uw kleding of stoffen bank kan voor vervelende vlekken zorgen. Op deze pagina hebben we daarom uitgelegd hoe u mayonaise vlekken verwijdert van verschillende oppervlakken én kunt u gelijk alle producten bestellen die u hiervoor nodig heeft.

Hoe verwijder ik mayonaise vlekken uit kleding?

Schraap zo snel mogelijk de grootste klodders weg met een lepeltje of een mesje. Smeer de vlek vervolgens in met afwasmiddel, spoel de stof goed uit en was het kledingstuk in de wasmachine. Op 123schoon.nl vindt u nog veel meer oplossingen.

  • Oplossing 1: HG Vlekweg Nr. 4
    Maak gebruik van een speciale vlekverwijderaar, zoals de Vlekweg Nr. 4 van HG. Dit middel breekt het vet af, om de mayonaise uit de vezels van de stof te halen. Vul een emmer met 1 liter water en los de flacon met de Vlekweg Nr. 4 hierin op. Laat het kledingstuk minstens 30 minuten in de emmer weken en spoel vervolgens goed uit met warm water. Was daarna in de wasmachine.

  • Oplossing 2: Vanish Oxi Action
    Gebruik Vanish Oxi Action voor het verwijderen van mayonaise vlekken. Laat het kledingstuk met de mayonaise vlek maximaal 1 uur (bij witte was) en 6 uur (bij gekleurde was) weken in een sopje van 4 liter warm water en een schepje Vanish. Vervolgens wassen in de wasmachine, en uw kleding ziet er weer uit als nieuw.

  • Oplossing 3: Wasbenzine
    Breng de wasbenzine aan op een doek en neem de vlek hiermee af. Laat de stof vervolgens drogen en was het kledingstuk dan in de wasmachine om het beste resultaat te bereiken.
    Let op! Wasbenzine is een krachtig middel. Het is dus aan te raden om het gebruik hiervan eerst uit te testen op een onopvallend deel op de stof. Zo voorkomt u onverwachte verkleuringen en beschadigingen.

Zoals u heeft kunnen lezen, moet het kledingstuk met mayonaise vlekken na iedere voorbehandeling nog gewassen worden. U kunt dit in de wasmachine doen of een handwasmiddel gebruiken, zoals groene Biotex. De enzymen die er in dit middel zitten breken eiwitten af, waardoor vlekken hiermee nog eenvoudiger te verwijderen zijn.

Blijft er na de behandeling met een van deze middelen en het wassen toch nog een vlekje over? Dan kunt u gebruikmaken van ossengalzeep. Breng dit aan op de vlek, laat dit enkele minuten intrekken en was het kledingstuk dan nogmaals. Let wel: u mag enkel gebruikmaken van wasprogramma’s die een temperatuur van 40°C of lager hebben. Op hogere temperaturen verliest het middel zijn werking.

Hoe verwijder ik mayonaise vlekken uit stoffen meubels of het tapijt?

Mayonaise vlekken kunt u verwijderen uit uw bank, tapijt of vloerbedekking met behulp van schoonmaakazijn of groene zeep. Breng een van deze middelen al deppend aan op de de vlek, het liefst met een lichte doek. Zo kunt u de vlekken eenvoudig weghalen. Vergeet niet om het behandelde oppervlak daarna goed te spoelen met schoon water en grondig te drogen.


Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van mayonaise vlekken van verschillende oppervlakken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.