123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Verfvlekken

Verfvlekken verwijderen

Verfvlekken verwijderen


Hoe verwijdert u verfvlekken van verschillende materialen? Op deze pagina vindt u onze algemene tips en adviezen, zodat het makkelijker wordt om iedere ondergrond weer volledig schoon te krijgen.

Verschillende soorten verfvlekken

Acrylverf, olieverf of textielverf? Iedere verfsoort laat andere vlekken achter. Daarom moet u bij het verwijderen van verfvlekken niet alleen rekening houden met het type materiaal en de hardnekkigheid van de vlek, maar ook met het soort verf dat u gebruikt heeft. Controleer vooral of de verf op waterbasis of op oliebasis is en pas de reinigingsmethode hier op aan.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van verfvlekken

Hieronder vindt u het antwoord op alle veelgestelde vragen over het verwijderen van verfvlekken en hebben we diverse algemene tips op een rij gezet.

Wat voor verfvlekken zijn er?

Er is een onderscheid te maken tussen verf op waterbasis (acryl-, emulsie- of schoolverf) en verf op oliebasis (olie- of terpentineverf). Vlekken van verf op waterbasis zijn, zoals de naam al doet vermoeden, meestal te verwijderen met water. Doe dit als de vlekken nog nat zijn; ingedroogd zijn ze moeilijker weg te halen. Bij vlekken op oliebasis heeft u over het algemeen andere reinigingsproducten nodig.

Hoe snel moet ik verfvlekken verwijderen?

Wacht niet te lang met het verwijderen van verfvlekken. Verse vlekken zijn een stuk eenvoudiger weg te halen dan ingedroogde verfvlekken. Zorg dus dat u er zo snel mogelijk bij bent om het schoonste resultaat te bereiken.

Mag ik kleding met verfvlekken wassen?

Als er sprake is van verf op oliebasis mag u de kleren nooit direct wassen. Als u dit wel doet, wordt de verf namelijk dieper in de vezels van de stof gedrukt, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om dit soort vlekken ooit nog volledig weg te krijgen. Ook kledingstukken met vlekken van verf op waterbasis kunt u beter niet direct in de was gooien, maar moet u eerst goed uitspoelen.

Hoe moet ik verfvlekken uit kleding verwijderen?

Verfvlekken verwijdert u op de beste en meest veilige manier uit kleren met behulp van een speciale vlekverwijderaar van Dr. Beckmann of met ossengalzeep. Dit soort middelen zijn krachtig genoeg om alle vlekken te verwijderen, maar tasten de kleur van de stof en het materiaal niet aan.

U kunt verf op oliebasis verder ook verwijderen met wasbenzine of terpentine en verf op waterbasis met nagellakremover, zachte zeep of ontsmettingsalcohol. Omdat dit vaak krachtige middelen zijn, is het belangrijk om het gebruik eerst uit te testen op een onopvallend onderdeel van de stof. Zo voorkomt u beschadigingen en verkleuringen.

Hoe moet ik verfvlekken van de vloer verwijderen?

Hoe u verfvlekken verwijdert van de vloer is uiteraard afhankelijk van het materiaal van de vloer en het soort verf dat u gebruikt heeft. Over het algemeen verwijdert u vlekken van verf op waterbasis met behulp van water. Vlekken van olieverf haalt u van de vloerbedekking met een thinner, van het laminaat met wasbenzine en van een houten vloer met terpentine.

Ook hierbij geldt weer dat iedere methode allereerst op een onopvallend deel van het materiaal uitgetest moet worden. Gebruik geen producten die de ondergrond zouden kunnen aantasten, zoals schuurpapier, en ga altijd voorzichtig te werk.
 

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van verfvlekken en hebben we antwoord gegeven op de meest veelvoorkomende vragen. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.