123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bekijk het volledige assortiment van Scrub Daddy

Vloeren schoonmaken

Alles voor het schoonmaken van vloeren

Bestel alle gespecialiseerde producten voor het reinigen en onderhouden van verschillende ondergronden. Hiermee kunt u op veilige wijze iedere vloer schoonmaken, zonder dat er beschadigingen achterblijven. Alle producten ontvangt u snel in huis.

Maak iedere vloer gemakkelijk schoon

Vloeren schoonmaken

De vloer schoonmaken is belangrijk voor het behouden van een nette uitstraling van uw woning. Elke vloer heeft alleen weer een andere behandeling nodig. Lees hieronder wat u voor elke vloer kunt doen en welke producten van 123schoon.nl u hierbij kunt gebruiken.

Verschillende soorten vloeren schoonmaken

Elke vloer is anders. De manier van schoonmaken is dan ook per soort verschillend. Hieronder zetten we het allemaal voor u op een rijtje.
 • Kunststof
  Linoleum, marmoleum, vinyl... allemaal kunststoffen vloeren. Dit materiaal is zeer hygiënisch en vochtbestendig en tevens gemakkelijk schoon te maken. Bij het reinigen van dit soort vloeren is het belangrijk om regelmatig te vegen. Vuiligheden op de vloer kunnen namelijk zorgen voor krassen die lastig te verwijderen zijn. Daarnaast krijgt de vloer van kunststof zijn glans weer terug door een speciale reiniger en een schrobber te gebruiken. Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen kan ervoor zorgen dat er strepen of doffe plekken achterblijven op de vloer.
   
 • Laminaat
  Bij het schoonmaken van laminaat is het belangrijk om er rekening mee te houden dat te veel vocht schadelijk kan zijn voor het materiaal. U kunt dweilen met warm water en een scheutje schoonmaakazijn, maar kunt ook speciale laminaatreinigers aanschaffen. Deze zijn speciaal gecreëerd om de glans van uw laminaatvloer te herstellen. Ook hierbij geldt weer dat het gebruik van bijvoorbeeld allesreiniger of groene zeep absoluut niet aan te raden is.
   
 • Natuursteen
  Vloeren van natuursteen zijn duurzaam en slijtvast. Wel is wekelijks dweilen en stofzuigen noodzakelijk om de optimale uitstraling van de natuurstenen vloer te behouden. Dit kunt u het beste doen met speciale reinigingsmiddelen voor dit soort vloeren. Reiniging met bijvoorbeeld groene zeep kan zorgen voor een vettige laag op de vloer en een streperige look. Ook bij dit soort vloeren geldt weer dat te veel water gebruiken een slecht idee is, omdat dit in kan dringen in de voegen. Bovendien zijn ook harde bezems niet geschikt, want die kunnen krassen maken in de vloer.
   
 • Olievloeren
  Een geoliede houten schoonmaken betekent dat u goed moet opletten. Hoewel dit soort vloeren duurzaam zijn en lang meegaan, kan de olielaag namelijk beschadigd raken tijdens het dweilen van de vloer. Dit terwijl dit juist de olielaag is die de vloer beschermt tegen vuil en vlekken. Daarom dient u enkel reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal geschikt zijn voor dit soort vloeren. Bovendien kunt u het beste geen microvezeldoeken of stoomapparaten gebruiken, en ook het gebruik van te veel water kan schadelijk zijn.
   
 • Parket
  Bij het onderhouden van parketvloeren is het noodzakelijk om dagelijks te stofzuigen. Hard vuil kan namelijk voor krassen en slijtageplekken zorgen en dit kunt u gemakkelijk met een stofzuigbeurt verwijderen. Daarnaast kunt u enkel dweilen met pH-neutrale middelen, omdat er met de verkeerde schoonmaakmiddelen strepen op de vloer kunnen ontstaan. Dit soort speciale reinigers vindt u in onze webshop. Daarnaast geldt ook hier weer: eerst de dweil goed uitwringen, dan pas dweilen.
   
 • Tapijt
  Tapijt is minder makkelijk in onderhoud dan bovenstaande vloeren. Alleen stofzuigen is natuurlijk niet afdoende. Vlekken bestrijdt u door het tapijt te bevochtigen met een ruime hoeveelheid lauw water en eventueel met een goede tapijtreiniger. Let op dat u niet wrijft (want dan wrijft u de vlek nog dieper in het tapijt) maar dept.
   
 • Tegels
  Tegelvloeren horen dagelijks gestofzuigd te worden, waarna u de vloer met een droge stofdweil kunt behandelen. Het dweilen kan gedaan worden met warm water en azijn, maar ook met speciale tegelreinigers. Ook tussen de tegels (in de voegen) kan vuil zich ophopen. Dit kan worden gereinigd met behulp van een potloodgum, een oude tandenborstel of schuurpapier, bijvoorbeeld met zuiveringszout of bleekmiddel.
   
 • Wassen vloer
  Wassen houten vloeren bestaan vaak uit een impregneerlaag en een waslaag. Ze zijn makkelijk schoon te maken met een daarvoor bestemde reiniger, waardoor de vloer zijn kleur en glans weer terugkrijgt.
Voor alle vloeren geldt dus dat het belangrijk is om deze schoon te maken met een reiniger die speciaal gecreëerd is voor dit soort vloeren. Kijk daarom per soort vloer wat voor soort reinigers geschikt zijn en maak al uw vloeren weer perfect schoon.

Schoonmaakproducten voor vloeren kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw vloeren of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten