123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Wassen en Drogen

Alles voor wassen en drogen bestellen?

In onze webshop vindt u niet alleen een ruim assortiment wasmiddelen voor de witte, zwarte of gekleurde was, maar ook diverse andere producten die u nodig kunt hebben voor uw wasgoed. Bestel voor het drogen hiervan onze houten of plastic wasknijpers, of maak gebruik van een waslijn.

1 - 0 van 0

Alles voor wassen en drogen voordelig kopen

Op deze pagina vindt u artikelen die u nodig heeft om te wassen en te drogen. Lees hieronder meer over wassen en drogen of bestel hierboven direct alles wat u nodig heeft.

Alles voor wassen en drogen: ons assortiment

In ons assortiment vindt u de volgende producten voor wassen en drogen:

  • Waslijn: een waslijn kunt u ophangen en hier vervolgens uw schone was aan hangen, zodat deze kan drogen. Waslijnen worden gemaakt van diverse materialen, zoals touw, gegalvaniseerde stalen draad of elastiek.
  • Wasknijpers: met wasknijpers hangt u uw was op aan een waslijn of droogrek. Door uw kleding vast te klemmen aan de waslijn, is de kans aanzienlijk kleiner dat deze van de waslijn af valt. Knijpers kunnen gemaakt zijn van hout of plastic.

Het drogen van wasgoed met een waslijn en wasknijpers

Om uw was te drogen met behulp van een waslijn en wasknijpers moet u eerst de waslijn ophangen. Dit kan op elke plek waar u de lijn aan vast kunt knopen, of dit nu twee houten palen zijn, een hekwerk of uit het raam. Vervolgens kunt u uw wasgoed over de lijn heen hangen. Het wasgoed kunt u met behulp van een knijper vastklemmen aan de lijn. Op basis van hoe warm het is en hoeveel zon er is, kan uw wasgoed binnen 30 minuten al droog zijn.

 

Wasgoed kunt u ook binnen laten drogen. Dit duurt vaak wel iets langer (gemiddeld 4-24 uur), voornamelijk in de wintermaanden duurt dit langer.

Tips om wasgoed sneller laten drogen

Wilt u graag dat uw wasgoed sneller droogt? Hieronder hebben wij wat tips voor u op een rijtje gezet: 

  • Extra centrifugeren: hierdoor komt uw wasgoed minder vochtig de wasmachine uit.
  • Hang wasgoed niet te dicht op elkaar: zo trekt het vocht van het ene kledingstuk niet in het andere kledingstuk.
  • Schud uw wasgoed uit voordat u het gaat ophangen: hiermee schudt u vocht uit het kledingstuk.
  • Draai het wasgoed na een tijdje even om: zo zorgt u dat alle kanten in de zon hebben gelegen en dus sneller drogen.
  • Kies de juiste plaats voor uw droogrek: kies een plek die warm is en plaats het rek het liefst op zo’n manier dat het in de zon staat.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe droogt mijn wasgoed sneller?

U kunt uw wasgoed sneller drogen door het droogrek op de juiste plek te plaatsen, oftewel in een warme ruimte met veel zon. Ook kunt u uw wasgoed extra centrifugeren en goed schudden voordat u deze ophangt. Hang wasgoed niet te dicht op elkaar en draai deze na een tijdje even om. Indien het mogelijk is, is het buiten laten drogen van wasgoed nog sneller.

Hoe droog ik mijn wasgoed met een waslijn en wasknijpers?

Een waslijn kunt u ophangen als u twee plekken heeft waar u de lijn aan vast kunt knopen om deze te spannen. Vervolgens kunt u het wasgoed over de lijn hangen en vastknijpen met wasknijpers. Zo valt het wasgoed niet snel van de waslijn af. Op zoek naar een waslijn of wasknijpers? Deze bestelt u voordelig op 123schoon.nl.

Hoe lang duurt het buiten drogen van de was?

Het drogen van uw wasgoed buiten duurt op een warme en zonnige dag zo een 30 minuten. Op minder zonnige en warme dagen kan dit langer duren, maar op zomerse dagen duurt het hooguit een paar uurtjes.
 

Op deze pagina heeft u alles gelezen over wassen en drogen. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op; wij helpen u graag.