123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Steenmarter verjagen

Artikelen om steenmarters mee te verjagen kopen?

Bestel hier voordelig artikelen om steenmarters mee te verjagen. Deze diertjes kunnen flinke schade aanrichten aan uw woning, auto of tuin. Verjaag ze daarom direct om de overlast te beperken. Vandaag besteld? Dan ontvangt u het artikel morgen al in huis.


Steenmarter voordelig verjagen

Steenmarters kunnen veel schade aanrichten aan uw woning, tuin of auto. Daarom is het handig om deze beestjes direct te verjagen. Lees hieronder meer over steenmarters en het verjagen van deze dieren of bestel hierboven direct het artikel dat u nodig heeft.

Wat doet een steenmarter in mijn tuin?

Steenmarters komen steeds vaker voor in Nederland en België. De beestjes komen voornamelijk voor in tuinen waar voedsel te vinden is. Hierdoor ervaren vogelhouders en pluimveehouders voornamelijk overlast van deze diertjes. Steenmarters eten bijna alles wat eetbaar is. De dieren huisvesten zich graag in oude schuren, auto’s of boomholtes. Steenmarters zijn altijd op zoek naar warme plekken om zich te nestelen.

De schade en overlast van steenmarters

Deze diertjes kunnen flink wat schade aanbrengen aan woningen en auto’s. Steenmarters nestelen zich graag op warme plekken en dit zorgt ervoor dat ze vaak te vinden zijn onder de motorkap of in de muurisolatie. De diertjes knagen aan divers materiaal om hun perfecte nestje te creëren.

 

Natuurlijk moeten de steenmarters ook hun behoeftes doen en dit kan voor stank overlast zorgen. Ook nemen de dieren vaak prooien mee, wat uiteindelijk kan gaan rotten en stinken. Bovendien zijn steenmarters nachtdieren, waardoor deze voornamelijk in de nacht veel geluid maken wat uw nachtrust kunnen verstoren.

Het verjagen van een steenmarter: ons assortiment

Steenmarters zijn beschermde diersoorten, daarom is het verboden om steenmarters te vangen, doden of te verdelgen. In ons assortiment vindt u artikelen waarmee u steenmarters wel mag en kunt verjagen. 

  • Ultrasoon verjager: Dit doosje kunt u op diverse plekken neerzetten of ophangen. Het doosje zendt een ultrasoon geluid uit dat ervoor zorgt dat de steenmarters de omliggende 50 vierkante meter zullen vermijden.
  • Spray: deze spray sprayt u op een locatie waar u geen steenmarters wilt hebben. Dit zorgt ervoor dat de dieren uit de buurt blijven van deze plek. De spray tast rubber, verf en andere oppervlakken niet aan.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik van een steenmarter af?

In Nederland mag u alleen steenmarters verjagen. De dieren zijn namelijk beschermd. U kunt gebruik maken van een ultrasoon verjager of spray. De ultrasoon verjager zendt geluid uit dat de steenmarter als vervelend ervaart, waardoor deze niet meer terugkeert. De spray sprayt u op een oppervlak en de steenmarter zal vervolgens uit de buurt blijven van deze plek.

Wat is de natuurlijke vijand van een steenmarter?

In Nederland en België zijn de natuurlijke vijanden van een steenmarter de vos, wolf en oehoe. De steenmarter heeft in Nederland en België voornamelijk te vrezen voor mensen en huisdieren. Ook al laten steenmarters zich niet snel verjagen door de aanwezigheid van mensen of andere dieren. Hier heeft u speciale middelen voor nodig om steenmarters te verjagen.

Hoe groot is het territorium van een steenmarter?

Dit hangt af van het gebied waar de steenmarter zich bevindt. In Nederland en België is het territorium van een steenmarter gemiddeld tussen de 80 en 700 hectare groot. In steden zullen de dieren een kleiner leefgebied hebben dan in bosrijke omgevingen.
 

Heeft u vragen over ons assortiment? Of komt u er niet helemaal uit?  Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij u helpen.