123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Volledig assortiment van Scrub Daddy

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Startsets

Startsets voor het zwembadwater kopen?

Op deze pagina vindt u startsets voor veilige ingebruikname van uw zwembad. Dit is een combinatie van testsets en producten waarmee u de waardes van het zwembadwater op peil kunt brengen. Zo kunt u op veilige wijze gebruikmaken van uw nieuwe opblaasbare zwembad, opzetzwembad of vaste zwembad.


Voordelig startsets voor zwembadwater bestellen

Het is belangrijk om het water van uw zwembad schoon, zuiver en hygiënisch te houden. Dit doet u met de producten die u in ons assortiment vindt. Bestel hierboven uw startset of lees hier beneden meer over ons assortiment en hoe de startsets werken.

Zwembad schoonmaak startsets: ons assortiment

Wij verkopen meerdere startsets van het merk Summer Fun om zo uw zwembadwater schoon te maken. Hieronder lichten wij de producten in ons assortiment toe:

  • Startset chemie mini: Met deze kleine chemieset kunt u helder en zuiver water creëren voor uw zwembad. Deze set is vooral geschikt voor kleine zwembaden met pomp en filter. U kunt met deze set het water testen, de pH-waarde op orde brengen en het water chloreren. De set is geschikt voor zwembaden tot 3000 liter.
  • Spa startset chemie mini: Met deze set kunt u uw spa schoon en veilig maken. De set is ideaal voor een kleine spa met pomp en filter, maar is verder ook geschikt voor alle maten spa’s.
  • Startset chemie 4-delig: Deze startset is geschikt voor zwembaden vanaf 3000 tot 7000 liter. Met deze startset desinfecteert u het water, voorkomt u algengroei en blijft de pH-waarde stabiel. Met de bijgeleverde strips kunt u zien wat de huidige pH-waarde is.
  • Startset chemie pro: Met de producten in deze startset zorgt u ervoor dat u helder, hygiënisch en gezond zwembadwater heeft. Daarnaast kunt u met de producten het water testen, pH-waardes meten, het water desinfecteren en vuildeeltjes verwijderen. De startset chemie pro is geschikt voor zwembaden vanaf 7000 liter.

Zwembad schoonmaak startset: hoe werkt het?

Het verschilt per pakket. De startset chemie pro heeft bijvoorbeeld 8 verschillende producten en de normale (spa) startset chemie mini heeft er 4. In dit geval bespreken we deze 4. Allereerst ontvangt u onder andere chloortabletten. Deze moeten in de meegeleverde chloordrijver geplaatst worden. Als u deze los in het zwembad plaatst, kan dat verkleuring aan de wanden en bodem veroorzaken. Bij het eerste gebruik doseert u 3 tabletjes per 1000 liter water. Daarna is het afhankelijk van de optimale waarde, wat tussen de 2 en 5 ppm (parts per million) is. Met behulp van de onderste blauwe rand van de chloordrijver bepaalt u hoeveel openingen u wilt gebruiken en dus wat de chloorafgifte is. U dient het chloorgehalte regelmatig te controleren.

 

Verder ontvangt u ook een testset voor de pH-waarde en chloor. Het is belangrijk dat u rustig doseert, dus niet te veel in een keer. De teststrips geven 4 paramaters weer. De bovenste geeft de pH-waarde aan, de tweede het chloor gehalte, de derde de alkaliniteit en de vierde het cyaan gehalte. Is bijvoorbeeld uw pH-waarde te hoog? Dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde pH-minus. Het is belangrijk dat u ook vaak de pH-waarde controleert. Bij een te lage pH-waarde wordt het water te zuur en kunt u last krijgen van huidirritatie en rode ogen. De optimale pH-waarde is tussen de 7,2 en 7,6.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de ideale pH-waarde voor in het zwembad?

De optimale pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Ligt de pH-waarde hierboven of hieronder? Gebruik dan de pH-plus/waarde verhoger voor het verhogen van de pH-waarde, en pH-minus/waarde verlager voor het verlagen van de pH-waarde. Beide vindt u bij 123schoon.nl.

Welke producten moeten in het water bij het opstarten van zwembad?

U dient na het opstarten direct chloortabletten aan het water toe te voegen, via de chloordrijver. Bij het eerste gebruik dient u te beginnen met 3 chloortabletjes per 1000 liter water. Het chloor zorgt ervoor dat het water wordt gedesinfecteerd en zorgt ervoor dat er minder snel schimmels en bacteriën ontstaan.

Hoe kom ik achter de pH-waarde?

Dit kunt u op twee manieren doen. U kunt het meten door middel van een pH meter. Ook kunt u kiezen voor een teststrip. Deze vindt u bij 123schoon.nl.
 

Heeft u nog vragen over het gebruik of ons assortiment van zwembadwater startsets? Neem dan contact met ons op.