123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Meguiar's 5-stappenplan

Meguiars 5-stappenplan

Alle producten van Meguiars zijn te gebruiken om uw auto te reinigen, te beschermen en te onderhouden. Selecteer hieronder een van de vijf stappen van het 5-stappenplan om de juiste producten te bestellen.

1 - 0 van 0

In 5 stappen een schone glanzende auto

Meguiar's 5-stappenplan

Met het 5-stappenplan van Meguiar's ziet uw auto er weer uit alsof hij net uit de showroom komt: glanzend, vlekkeloos en vrij van oneffenheden. Neem uw auto tijdens het uitvoeren van de stappen goed onder handen met de kwalitatief hoge producten van Meguiar's. Na het hele proces verblindt u iedereen met uw prachtige auto, die weer oogt alsof u hem pas aangeschaft heeft.

Stap 1: Wassen

Bij de eerste stap gaat u uw auto wassen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het wassen en reinigen van de auto niet hetzelfde. Voordat u de auto echt gaat reinigen, is namelijk verstandig om het grootste loszittende vuil te verwijderen. Tijdens deze stap spoelt u uw auto goed af en wast u hem met de zogenoemde autoshampoo's, die grove vuiligheden zoals stof, vuil en vogelpoep verwijderen. Droog na het wassen de auto ook weer goed af.

Gebruik voor het wassen van uw auto in ieder geval nooit afwasmiddel! Afwasmiddelen trekken álles uit het oppervlak, dus niet alleen de viezigheden maar ook de belangrijke oliën. Ook wax kan op deze manier bijvoorbeeld verdwijnen. De Meguiar's autoshampoo's zijn wel geschikt. Ze zijn pH-neutraal en speciaal ontwikkeld voor gebruik op auto's. Hierdoor tasten ze de lak niet aan, maar beschermen hem juist.

Nog een tip is om microvezel doeken te gebruiken in plaats van sponzen. In sponzen blijft namelijk vuil of stof zitten, waardoor dit kan gaan krassen op uw lak. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Tijdens deze stap kunt u ook nog uw vieze velgen reinigen. Nieuwe velgen kunnen door velgenreiniger aangetast worden, dus gebruik dit dan niet en neem ze af met een schone doek.

Stap 2: Reinigen en voorbereiden

Als al het grote vuil verwijderd is kan de echte reiniging beginnen. Controleer allereerst of er vastgehechte oppervlaktevervuilingen op de lak zitten. Dit doet u bijvoorbeeld door met de vingers over de auto te wrijven. Voelt het bobbelig? Dan weet u dat er vervuilingen zitten, bijvoorbeeld van boomsappen, teerspetters of industriële neerslag.

Voor het verwijderen van deze vervuilingen kunt u de klei van Meguiar's gebruiken. Kneed dit samen totdat het op een pannenkoekje lijkt en wrijf het vervolgens over de lak. Op deze manier wordt al het vuil, dat zich aan de lak gehecht had, eenvoudig verwijderd.

Nu de defecten óp de lak zijn verwijderd, is het tijd voor defecten ín de lak. Lichte oxidaties, vlekken en krasjes kunnen met de producten van Meguiar's ook verwijderd worden. Na het uitvoeren van deze stap is uw lak helemaal schoon en klaar voor de volgende stappen.

Stap 3: Polish

De derde stap in het 5-stappenplan van Meguiar's is optioneel, maar wel aan te raden als u een glanzende auto wilt. Tijdens de polishing wordt de lak van de auto intensief gevoed, waardoor hij een optimale glans krijgt. Ook krijgt de auto hiermee zijn originele kleur weer terug.

Het polishen van de auto zorgt er bovendien voor dat de lak in perfecte staat is om wax op aan te brengen. Na het uitwrijven van de polish kunt u dan ook direct uw favoriete wax aanbrengen.

Stap 4: Wax en bescherming

Alleen het reinigen van de lak is niet voldoende. U wilt natuurlijk ook dat het exterieur van uw auto beschermd blijft tegen alle invloeden van buitenaf. Leg daarom een langdurige beschermende coating op uw lak, waarmee uw auto voorlopig beschermd is. Tevens heeft zo'n coating een waterafstotende werking én wordt hierdoor de glans behouden.

Doe het waxen van uw auto zo'n drie tot vier keer per jaar voor de beste resultaten. U kunt kiezen uit pasta, vloeibare en spray wax, naargelang uw eigen voorkeuren.

Stap 5: Onderhoud

Ondanks de beschermende waxlaag is het niet te voorkomen dat omgevingsfactoren de lak enigszins aantasten of dat er vuiligheden op de auto terechtkomen. Wilt u uw lak dus in optimale staat houden? Dan zult u tijd moeten besteden aan het onderhoud. Als u er op tijd bij bent, zorgt u er tevens voor dat de viezigheden zich nog niet aan de verf vast kunnen hechten, maar makkelijk verwijderd kunnen worden.

Hoe kunt u uw auto in de tussentijd dan onderhouden? Gebruik hiervoor bijvoorbeeld tussendoor een quik wax of een detailer. Hiermee worden viezigheden als stof, vingerafdrukken en waterdruppels verwijderd. Bovendien zorgen dit soort producten ervoor dat de levensduur van uw wax verlengd wordt en uw auto dus langer beschermd is.

Na het uitvoeren van deze stappen ziet uw auto eruit alsof u hem pas aangeschaft heeft. Ga voor een keurig glanzend resultaat, zonder beschadigingen of oneffenheden.


Heeft u vragen over de producten van Meguiar's of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.