123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Meguiar's 5-stappenplanAls u uw vieze auto wilt schoonmaken zijn er twee opties: een ritje naar de wasstraat of zelf aan de slag gaan. Door zelf uw auto te wassen bespaart u geld, krijgt u wat extra beweging én weet u zeker dat uw auto glanzend en vlekkeloos schoon wordt, zonder dat u last heeft van krassen of oneffenheden op de lak. Met het speciale 5-stappenplan van Meguiar's ziet uw auto eruit alsof hij net uit de showroom komt.

Wat is Meguiar's?
Al meer dan 110 jaar is Meguiar's een bekend en kwalitatief merk in de auto-industrie. In 1901 begon Frank Meguiar Jr. met het ontwikkelen van meubelpolijstmiddel en toen rond 1910 paard en wagen werden ingeruild voor de houten automobiel maakte hij de overstap naar de automobiel industrie. Hierna werd het merk toonaangevend binnen deze industrie. De overtuiging van meneer Meguiar is dan ook altijd geweest dat hij pas een product wilde verkopen als hij ervan overtuigd was dat het de beste op de markt was. Hierdoor staat het merk Meguiar's voor kwalitatief zeer goede producten.

Door Meguiar's is een 5-stappenplan ontwikkeld waarmee uw auto langdurig schoon wordt. Hiermee ziet uw auto er altijd glanzend uit. Hieronder leggen we de stappen voor u uit.
 
Meguiar's 5-stappenplan - stap 1Meguiar's 5-stappenplan - stap 2Meguiar's 5-stappenplan - stap 3Meguiar's 5-stappenplan - stap 4Meguiar's 5-stappenplan - stap 5

Stap 1: Wassen
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het wassen en reinigen van een auto niet hetzelfde. In de stap 1 gaat u daarom alleen de auto wassen. Dit betekent dat u het grote loszittende vuil verwijderd, de auto goed afspoelt en wast met autoshampoo. Het doel van deze stap is om grove vuiligheden, zoals stof, vuil en vogelpoep, te verwijderen. De diepere reiniging wordt gedaan tijdens stap 2.

Tips voor tijdens het wassen van uw auto:
  • Maak de auto na het wassen altijd droog.
  • Gebruik nooit afwasmiddelen tijdens het wassen van uw auto. Afwasmiddelen trekken namelijk álles uit het oppervlak van uw auto. Ze verwijderen dus niet alleen viezigheden, maar ook belangrijke oliën of de wax. Gebruik daarom liever een autoshampoo van Meguiar's. Deze zijn namelijk pH-neutraal en speciaal ontwikkeld voor gebruik op auto's.
  • Gebruik een microvezel doek in plaats van een spons. In sponzen blijft namelijk zand of stof zitten, dat kan gaan krassen op de lak. Zo kunnen er 'swirls' in de lak ontstaan; cirkelvormige krassen die vooral in fel zonlicht duidelijk zichtbaar zijn. Een microvezel doek is veiliger en zorgt voor minder krassen.
  • Reinig tijdens deze stap ook uw vieze velgen, bijvoorbeeld met velgenreiniger. Gebruik alleen nooit velgenreiniger op nieuwe velgen, want dan kunnen ze worden aangetast.

Stap 2: Reinigen en voorbereiden
Na stap 1, het wassen van de auto, is het tijd voor de diepere reiniging. Tijdens stap 2 begint u met het controleren van de lak. Zitten er grote oppervlaktevervuilingen op? Dit kunt u controleren door met uw vingers over de lak van de auto te wrijven. Als het bobbelig aanvoelt zitten er vervuilingen op, bijvoorbeeld van boomsappen, teerspetters of industriële neerslag.

Tijdens deze stap heeft u clay bars nodig. Dit zijn stukjes klei waarmee grove vervuilingen verwijderd worden. De stukjes klei moeten worden gekneed totdat het op een pannenkoekje lijkt en over de lak heen worden gewreven. Het vuil dat zich aan de lak gehecht had komt op deze manier los. Met de producten van Meguiar's verwijdert u daarnaast de defecten óp de lak en de defecten ín de lak. Tijdens deze stap voert u dus eigenlijk drie stappen uit:
 
Klei Defecten in de lak Defecten op de lak
  • Voor grove vervuilingen, zoals spuitnevel
  • Voor krasjes, oxidatie en vlekken
  • Voor insectenresten en andere defecten

Stap 3: Polish
Stap 3 van het 5-stappenplan is optioneel, maar wel aan te raden als u wilt dat uw auto glanst als nieuw. In de derde stap gaat u de auto namelijk polishen. Dit betekent dat de lak van de auto intensief gevoed wordt, waardoor het een optimale glans krijgt. Ook wordt de originele kleur van de auto op deze manier hersteld. Daarnaast zorgt het polishen van de auto ervoor dat uw auto klaar is voor stap 4: het waxen.

Stap 4: Wax en bescherming
Tijdens stap 4 wordt de auto gewaxt. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw auto beschermd blijft tegen alle invloeden van buitenaf. Zo heeft de auto bijvoorbeeld minder last van zure regen, boomsappen en andere externe factoren. Met wax legt u dus een beschermende coating op de lak waarmee uw auto voorlopig beschermd is. De coating is waterafstotend én zorgt ervoor dat de glans behouden blijft.
Het waxen van de auto moet u voor een perfect resultaat ongeveer drie tot vier keer per jaar doen. Er is de keuze uit pasta, spray wax en vloeibare wax om dit mee te doen, naargelang uw eigen voorkeuren.

Stap 5: Onderhoud
Zelfs als u een waxlaag aanbrengt is het onontkoombaar dat er omgevingsfactoren zijn die de lak enigszins aantasten of dat er vuiligheden op de auto terechtkomen. Om de lak van uw auto dus in optimale staat te houden is stap 5, het onderhoud, belangrijk. Zo zorgt u ervoor dat de viezigheden zich nog niet aan de lak vasthechten en makkelijker verwijderd kunnen worden.

Hoe werkt dit onderhoud? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een quik wax of detailer van Meguiar's gebruiken. Deze verwijderen viezigheden, zoals stof, vingerafdrukken en waterdruppels. Bovendien verlengen dit soort producten de levensduur van de wax die u in stap 4 heeft aangebracht. Zo is uw auto langer beschermd.

Als u alle stappen heeft doorlopen ziet u auto er perfect uit, net alsof u hem net aangeschaft en opgehaald heeft. Met de producten van Meguiar's en de juiste werkwijze heeft u geen wasstraat nodig, maar gaat u wel altijd voor een glanzend resultaat, zónder beschadigingen of oneffenheden.
 
Bekijk producten van het
Meguiars 5-stappenplan

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant: