123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Transparante vuilniszakken

Transparante vuilniszakken kopen?

Bestel op deze pagina voordelig transparante vuilniszakken. In ons assortiment vindt u transparante vuilniszakken met een inhoud van 70 tot wel 1400 liter. De zakken vereenvoudigen het scheiden van afval en zijn ook te gebruiken voor pmd-afval. Wanneer u vandaag voor 23:59 uur besteld, ontvangt u de transparante vuilniszakken morgen al in huis.


Koop hier voordelig transparante vuilniszakken

Op deze pagina bestelt u voordelig transparante vuilniszakken. De zakken voldoen aan de Belgische wetgeving en zijn ook geschikt om te gebruiken voor pmd-afval. De vuilniszakken zijn beschikbaar met inhouden van 70 tot 1400 liter. Lees hieronder meer over transparante vuilniszakken of bestel hierboven direct het gewenste product.

Welk formaat vuilniszak heb ik nodig?

Met het diverse aanbod transparante vuilniszakken zit er altijd een geschikte vuilniszak tussen. De transparante vuilniszakken met een inhoud van 70 liter zijn goed te gebruiken in het huishouden. Deze vuilniszakken zijn geschikt voor grotere prullenbakken in bijvoorbeeld de keuken. De zakken met een inhoud van 120 tot 150 liter zijn geschikt voor grotere hoeveelheden of zwaarder afval. Deze zakken zijn uitermate geschikt voor garages, tuinen en tijdens het verbouwen. De transparante zakken met een inhoud van 400 tot wel 1400 liter zijn geschikt voor grote hoeveelheden afval die u tegenkomt in magazijnen, fabrieken en distributiecentra.

De voordelen van transparante vuilniszakken

Het gebruiken van transparante vuilniszakken heeft een aantal voordelen, namelijk:

Identificeren van de inhoud: thuis kan er eerder een sorteringsfout opgemerkt worden wanneer afval in een doorzichtige zak zit dan wanneer afval in een standaard zwarte vuilniszak zit.

Voorkomen van verkeerde sortering: doordat de zak transparant is kan er bij de afvalsortering eenvoudig gezien worden welke zak niet goed gescheiden is. Hierdoor wordt voorkomen dat een stapel afval niet gerecycled kan worden doordat er één verkeerd gesorteerde zak tussen zit. Dit is milieuvriendelijk en voorkomt onnodige verbranding van restafval.

 Milieubewuster gedrag: doordat mensen zien wat ze weggooien kan het gebruiken van een transparante vuilniszakken aansporen tot milieubewuster gedrag. Er gaat meer nagedacht worden over het scheiden van afval en welke soorten afval wel en niet bij elkaar mogen.

Belgische wetgeving

Per 1 januari 2023 is het voor Belgische bedrijven verplicht om hun restafval weg te gooien in transparante vuilniszakken. Deze nieuwe regel is doorgevoerd door de OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij. De maatregel geldt voor bedrijven die hun restafval aanbieden in een container. Het idee van de transparante vuilniszakken is het vereenvoudigen van het sorteerproces. Dankzij de doorzichtige zakken is het eenvoudiger om te controleren op sorteerfouten. De vuilniszakken moeten transparant zijn, maar de mate van transparantie is nog niet vastgesteld.
 

Wanneer er tijdens het sorteerproces een fout wordt vastgesteld kan een zak met afval geweigerd worden en kan het zelfs voorkomen dat er een boete of naheffing zal volgen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar koop ik transparante vuilniszakken?

Bij 123schoon.nl vindt u een ruim assortiment met diverse formaten en soorten transparante vuilniszakken. Zo is er voor iedere prullenbak en gelegenheid een geschikte afvalzak te vinden. De zakken zijn transparant en recyclebaar en wanneer u voor 23:59 uur besteld, ontvangt u de vuilniszakken morgen al in huis.

Kan ik transparante zakken als PMD-zak gebruiken?

Ja, PMD staat voor Plastic, Metaal en Drankpakken en kunnen verzameld worden in transparante vuilniszakken. Een transparante zak maakt het daarnaast makkelijker om een visuele controle uit te voeren. Zo is in één oogopslag te zien of de inhoud van zak alleen uit pmd-afval bestaat.

Welke maat transparante vuilniszak heb ik nodig?

De transparante vuilniszakken met een inhoud van 70 liter zijn goed te gebruiken in het huishouden. De zakken met een inhoud van 120 tot 150 liter zijn geschikt voor grotere hoeveelheden of zwaarder afval. De transparante zakken met een inhoud van 400 tot wel 1400 liter zijn geschikt voor grote hoeveelheden afval die u tegenkomt in magazijnen, fabrieken en distributiecentra.
 

Heeft u nog vragen over gerecyclede vuilniszakken of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.