123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Gerecyclede vuilniszakken

Gerecyclede vuilniszakken kopen?

Bestel op deze pagina voordelig gerecyclede vuilniszakken. In ons assortiment vindt u gerecyclede vuilniszakken met een inhoud van 5 tot wel 150 liter, geparfumeerd en met of zonder trek- of fixeerbanden. Filter hieronder op inhoud, soort en merk en vind de gerecyclede vuilniszak die het best aan uw eisen voldoet.


1 - 20 van 20

Voordelig gerecyclede vuilniszakken kopen

Op zoek naar vuilniszakken die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en ook recyclebaar zijn? Zoek dan niet verder. De vuilniszakken in ons assortiment zijn gemaakt van post consumer kunststoffen en zijn hierdoor duurzaam. Daarnaast voldoen de zakken ook aan de Belgische wetgeving. Lees hieronder meer over de gerecyclede vuilniszakken in ons assortiment of bestel hierboven direct het gewenste product.

Merken gerecyclede vuilniszakken

In ons assortiment met gerecyclede vuilniszakken vindt u het 123schoon-huismerk maar ook bekende A-merken zoals Swirl en KOMO. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment van de merken die gerecyclede vuilniszakken aanbieden:

  • KOMO: de vuilniszakken van KOMO zijn voorzien van een handige trekband waardoor uw afval eenvoudig weg te brengen is en zijn de zakken op een hygiënische wijze te sluiten. De zakken zijn ideaal voor gebruik in de keuken.
  • Swirl: de gerecyclede vuilniszakken van Swirl zijn beschikbaar in diverse varianten met handvatten, trekbanden en geparfumeerd, maar ook gewoon als basis vuilniszak. De vuilniszakken van Swirl zijn beschikbaar met inhouden van 5 tot 60 liter.
  • 123schoon: de gerecyclede vuilniszakken van ons huismerk zijn sterk en kunnen veel afval opvangen. De zakken hebben diverse inhouden van 70 tot wel 120 liter. De zakken zelf zijn gemaakt van LDPE wat betekent dat de zakken 100% recyclebaar zijn en gemaakt zijn van 80% gerecycled materiaal waarvan 50% post consumer afval is.

Welk formaat vuilniszak heb ik nodig?

Ons ruime aanbod met diverse formaten vuilniszakken kan het soms onoverzichtelijk maken welk formaat vuilniszak u nodig heeft. Kleine vuilniszakken met een inhoud van 5 tot 10 liter zijn geschikt voor kleine prullenbakken in de keuken, badkamer of toilet. Vuilniszakken met een inhoud van 20 tot 70 liter zijn geschikt voor grotere prullenbakken in de keuken. Hier kunt u grotere hoeveelheden dagelijks afval in weggooien zonder dat de zakken snel vol zitten. Vuilniszakken met een inhoud van 120 tot 150 liter zijn geschikt voor zeer grote hoeveelheden afval. Deze zakken zijn bijvoorbeeld goed te gebruiken voor het wegruimen van tuinafval.

Belgische wetgeving

In België is het sinds januari 2021 verplicht om kunststof vuilniszakken te gebruiken die voor minstens 80% bestaan uit gerecycled materiaal. Hierbij dient minimaal 50% te bestaan uit gerecycleerd post-consumer kunststoffen. Post-consumer kunststoffen is afval dat ontstaat bij de eindgebruiken. Het is dus overgebleven afval van consumenten dat vervolgens een nieuw leven krijgt als nieuw product.
 

Vanaf 2025 dienen de vuilniszakken voor 100% uit gerecyclede materialen te bestaan. Hierbij is het belangrijk dat een certificaat of keurmerk de oorsprong van het gerecyclede plastic moet kunnen aantonen. Deze norm is afkomstig van de VLAREMA-wetgeving.
 

VLAREMA staat voor Vlaams Reglement voor duurzaam beheer van Materialenkringlopen en Afvalstoffen. Deze wetgeving moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid kunststofafval en de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen en dat er meer gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Het is belangrijk om te weten dat deze wetgeving alleen geldig is voor bedrijfsafval.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat zijn LDPE vuilniszakken?

LDPE staat voor Low Density Polyetheen. Het materiaal is zacht maar zeer sterk. Hierdoor is het uitermate geschikt als vuilniszak, plastic tasje of folie. LDPE wordt door verhitting zacht en is eenvoudig in iedere gewenste vorm te brengen. Hierdoor is LDPE een perfect materiaal om te hergebruiken.

Welk formaat gerecyclede vuilniszak heb ik nodig?

Kleine vuilniszakken met een inhoud van 5 tot 10 liter zijn geschikt voor kleine prullenbakken in de badkamer of toilet. Vuilniszakken met een inhoud van 20 tot 70 liter zijn geschikt voor grotere prullenbakken in de keuken. Vuilniszakken met een inhoud van 120 tot 150 liter zijn geschikt voor zeer grote hoeveelheden afval.

Waar kan ik gerecyclede vuilniszakken kopen?

Bij 123schoon.nl vindt u een ruim assortiment met diverse formaten en soorten gerecyclede vuilniszakken. Zo is er voor iedere prullenbak en gelegenheid een geschikte afvalzak te vinden. De zakken zijn gerecycled en recyclebaar en wanneer u voor 23:59 uur besteld, ontvangt u de vuilniszakken morgen al in huis.
 

Heeft u nog vragen over gerecyclede vuilniszakken of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.