123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
bijna 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Zwembaden, zwembad onderhoud en zwembad artikelen

Vikan kleurcoderingssysteem

Vikan kleurgecodeerd schoonmaken

Op deze pagina vindt u alle producten van Vikan waarmee kleurgecodeerd schoonmaken mogelijk wordt. De bezems, stoffers en andere schoonmaakartikelen zijn namelijk ingedeeld op kleur. Door alle twaalf kleuren voor verschillende oppervlakken te gebruiken maakt u op hygiënische wijze schoon.

Kies uw kleur
Roze Groen Blauw  Rood Wit Geel
Oranje Paars Zwart  Bruin Limoen Grijs

Doelmatige en efficiënte reiniging per kleurzone

Vikan kleurcoderingssysteem reiniging
 

Dezelfde bezem gebruiken in het toilet én de keuken? Dat klinkt misschien gek, maar wordt in de praktijk wel vaak gedaan. Dit komt de hygiëne niet ten goede. Een manier om te zorgen dat de schoonmaakartikelen wél goed schoon blijven is door gebruik te maken van een professioneel kleurcoderingssysteem. Vooral in de voedselindustrie is dit iets wat vaak gedaan wordt, waardoor de voedselveiligheid gegarandeerd wordt en kruisbesmetting van microben of ingrediënten wordt voorkomen.

Kleurgecodeerd schoonmaken

In zo'n kleurcoderingssysteem wordt de werkomgeving
opgedeeld in verschillende kleurzones. In elke zone voert een andere kleur de boventoon. Zo worden er in de ene ruimte gele schoonmaakspullen gebruikt en in de andere ruimte groene. Medewerkers weten dan bijvoorbeeld dat er bij het schoonmaken van de toiletruimtes een gele bezem wordt gebruikt en bij het reinigen van de keuken een groene. Hierdoor worden de bacteriën die zich op het toilet bevinden niet meegenomen naar de keuken. Een stuk hygiënischer dus!

Ook binnen de keuken kan het gebruik van verschillende kleuren een handige optie zijn. Bijvoorbeeld om onderscheid te maken tussen een 'rauw vlees'-zone en een 'verwerkt vlees'-zone. Of om de keuken op te delen in een 'voedselcontact'-zone (bijvoorbeeld de aanrechtbladen) en een 'geen voedselcontact'-zone (zoals vloeren). Voor in de voedselcontact-zone is het gebruiken van blauwe schoonmaakmiddelen het slimst. Weinig voedingsmiddelen zijn namelijk blauw, waardoor het gauw opvalt er bijvoorbeeld een vezel van een handveger in het voedsel terechtkomt.

HACCP-richtlijnen

Door gebruik te maken van kleurgecodeerde schoonmaakmaterialen van Vikan wordt tevens een HACCP-conforme werkplek gecreëerd. De HACCP-richtlijn is een wettelijk voorgeschreven regelgeving die moet worden nageleefd door bedrijven die te maken hebben met de productie, opslag of vervoer van voedsel. Het doel hiervan is dat het risico van besmetting zoveel mogelijk verkleind wordt.

De HACCP-richtlijn is gebaseerd op zeven basisprincipes, die bedrijven zelf kunnen toespitsen op hun eigen organisatie. Hiermee dienen de bedrijven in ieder geval alle risico's tot het minimum te beperken. Het grootste risico in de voedingsmiddelenindustrie is zoals eerder aangegeven kruisbesmetting. Door een kleurcoderingssysteem toe te passen wordt de kans hierop verkleind.

Voordelen van een kleurcoderingssysteem

Naast het voorkomen van kruisbesmetting zorgt kleurgecodeerd schoonmaken nog voor andere voordelen. Alle voordelen op een rijtje:

  • De processen worden versneld, omdat apparatuur makkelijk te vinden en te onderscheiden is. Door daarnaast gebruik te maken van de kleurgecodeerde ophangsystemen blijven de schoonmaakproducten goed opgeborgen en komen ze niet in aanraking met vuiligheid op de grond.
  • Het is een makkelijk te begrijpen en universeel systeem. Ongeacht mogelijke taalbarrières zal iedereen de kleurcoderingen kunnen snappen. Let wel op dat kleurenblindheid wel voor moeilijkheden kan zorgen. Kies dus altijd voor contrasterende kleuren en kleurenblindheid-vriendelijke combinaties. Hierbij geldt: maak een foto en zet deze om in een zwart-witte foto. Als de kleuren dan nog goed te onderscheiden zijn is de kleurcombinatie kleurenblind-vriendelijk.
  • Doordat de schoonmaakproducten goed schoon blijven wordt hun levensduur verhoogd. Hierdoor wordt ook op kosten voor het vervangen bespaard.
  • De werkvloer wordt netjes, goed georganiseerd en schoon. Hierdoor maakt u een goede indruk op klanten, autoriteiten en andere bezoekers.

App voor Vikan kleurzone

Vikan heeft een eigen app voor uw bedrijf. Met deze handige app kunt u uw werkomgeving indelen in de verschillende kleurzones. U kunt de Vikan Zone Planner app eenvoudig downloaden op uw iOs telefoon of tablet.

Vikan producten kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over de producten van het Vikan kleurcoderingssysteem of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123schoon.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten