123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Afzuigkap

Afzuigkapfilter voor uw afzuigkap

Afzuigkap

Het is heerlijk om te koken in een schone, frisse keuken. Regelmatig schoonmaken is dan wel heel erg belangrijk. Alleen vergeten we tijdens het schoonmaken vaak de afzuigkap en de bijbehorende afzuigkapfilters. Ook deze moeten regelmatig worden schoongemaakt of worden vervangen. Want alleen dan geniet u pas echt van een schone, vetvrije keuken. Maar hoe maakt u een filter voor uw afzuigkap schoon en hoe vaak moeten ze worden vervangen? Dat leggen we hieronder uit.

Afzuigkap schoonmaken

Een filter in uw afzuigkap zorgt ervoor dat vetten, vocht en geuren tijdens het koken worden afgevoerd. Deze filters worden na een tijdje vies en moeten dan worden schoongemaakt of worden vervangen. Ten eerste is een grote hoeveelheid vet op de filter namelijk brandbaar en ten tweede zorgt een niet goed functionerende afzuigkap voor ongezonde, vrijkomende fijnstof. Houd het schoonmaken dus goed bij. U voorkomt dan ook (vet)aanslag op de rest van uw keuken.

Er bestaan verschillende soorten afzuigkappen en daardoor zijn er ook diverse filters. Bekijk goed welk filter u heeft en hanteer dan onderstaande schoonmaaktips:
  • Metaalfilter: Een metalen vetfilter kunt u zelf reinigen. Dit kan eenvoudig met de hand en toegevoegd afzuigkapfilterontvetter van HG of eventueel in een lege vaatwasser (dit in verband met etensresten). Lees in de handleiding van uw afzuigkap of de filter in de vaatwasser mag. Afhankelijk van het gebruik adviseren wij de metaalfilter elke 2 maanden te reinigen.
  • Koolstoffilter: Een koolstoffilter kunt u helaas niet reinigen maar moet u vervangen voor een nieuw filter. Afhankelijk van het gebruik adviseren wij om een koolstoffilter elke 3 tot 4 maanden te vervangen. Anders moet de motor van uw afzuigkap steeds harder werken en dit is slecht voor uw afzuigkap.
  • Vetfilter: Een vetfilter zit verwerkt in de afzuigkap en moet worden vervangen. Met een schaar kunt u een nieuw vetfilter op het juiste formaat knippen zodat het in het afzuigrooster past. Afhankelijk van het gebruik adviseren wij de vetfilter elke 2 maanden te vervangen.
De buitenkant van uw afzuigkap kunt u natuurlijk ook schoonmaken. Bekijk hiervoor ons assortiment aan ontvetters of RVS reinigers. Wilt u andere onderdelen in uw keuken schoonmaken? Bekijk onze schoonmaakproducten speciaal voor de keuken.


Heeft u vragen over de afzuigkapfilters of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)

Populaire producten