123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste reinigers tegen groene aanslag

Afzuigkap

Bestel goedkope afzuigkapfilters online

Afzuigkap
 

Om schoon en vetvrij te blijven koken, moeten de afzuigkapfilters regelmatig worden schoongemaakt of worden vervangen. Op deze pagina koopt u nieuwe filters voor uw afzuigkap en ontvetters voor het schoonmaken van uw huidige filter. Alle producten zijn bij ons voor een lage prijs te bestellen en worden snel geleverd.

Waarom is een afzuigkapfilter nodig?

Een filter in uw afzuigkap zorgt ervoor dat vetten, vocht, fijnstof en vervelende geuren tijdens het koken worden opgevangen, niet in de afzuigkap zelf terechtkomen en dus niet voor verstoppingen zorgen. Zo voorkomt u hiermee niet alleen (vet)aanslag in uw keuken, maar houdt u ook de lucht schoon en zorgt u ervoor dat uw afzuigkap goed blijft functioneren.

Welke afzuigkapfilters zijn er?

Er bestaan verschillende soorten afzuigkappen en daardoor zijn er ook diverse afzuigkapfilters. Over het algemeen is er een onderscheid te maken tussen metaalfilters (ook vetfilters genoemd) en koolstoffilters. Op 123schoon.nl koopt u al deze filters voor een scherpe prijs.
 

Hieronder vindt u een overzicht van de soorten filters die wij verkopen:

  • Metaalfilter: Deze filters vangen het vet en de olie die vrijkomen tijdens het koken op, zodat deze zich niet kunnen ophopen in de afzuigkap zelf. Het is belangrijk om dit soort filters voor alle afzuigkappen te gebruiken. Zo garandeert u de juiste werking.
  • Koolstoffilter: Door een koolstoffilter komt de vuile lucht die ontstaat tijdens het koken niet in de keuken terecht. Dit soort filters zijn nodig voor afzuigkappen die een luchtcirculatiesysteem hebben, en zorgen voor ultieme luchtzuivering.

Hoe vind ik de juiste afzuigkapfilter?

U vindt op 123schoon.nl een geschikte afzuigkapfilter voor uw afzuigkap van Siemens, IKEA of een ander groot merk door allereerst te navigeren aan de hand van het merk. Zoek dan op de modelnaam van uw afzuigkap of het onderdeelnummer van de gewenste afzuigkapfilters. Op deze manier vindt u eenvoudig de juiste producten, die precies in uw apparaat passen.

Hoe moet ik mijn afzuigkapfilter schoonmaken?

Reinig de vet- of metaalfilter met een sopje van HG ontvetter (250 ml) en heet water (5 liter). Dompel de filter hierin onder en laat dit dan 30 minuten rusten. Spoel dan uit onder de kraan en laat goed drogen, voordat u de filter weer terug plaatst in uw afzuigkap. 


Filters kunnen vaak ook in de vaatwasser gestopt worden, maar controleer wel altijd goed de handleiding om te zien of dit in uw geval ook kan. Een koolstoffilter kunt u helaas niet reinigen. Deze moet u vervangen voor een nieuw filter.

Maak de buitenkant van uw afzuigkap natuurlijk ook regelmatig schoon. Bekijk hiervoor ons assortiment van ontvetters of RVS reinigers.

Hoe vaak moet ik mijn afzuigkapfilter schoonmaken?

Reinig de metaal- en vetfilters iedere 2 maanden. U kunt ook checken of dit nodig is door een stukje keukenpapier tegen de onderkant van de afzuigkap te houden. Wordt het papiertje niet vastgezogen? Dan zit de filter verstopt en moet deze gereinigd worden. Koolstoffilters zijn niet te reinigen. Deze moeten iedere 3 tot 6 maanden vervangen worden.


Het is zeer belangrijk om niet te lang te wachten met het schoonmaken of vervangen van uw afzuigkapfilter. Na een tijdje worden dit soort filters namelijk vies. Er ontstaan vetophopingen die niet alleen zorgen voor brandgevaar, maar ook voor een niet goed functionerende afzuigkap en hierdoor voor ongezonde, vrijkomende lucht. Maak uw afzuigkapfilter daarom goed schoon of vervang deze tijdig.

Heeft u vragen over de afzuigkapfilters of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten