123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen kopen?

Op zoek naar nitril handschoenen? Bekijk op deze pagina ons aanbod, van maat XS tot maat XXL. Deze handschoenen zijn zeer elastisch, gemaakt van stevig materiaal en ook geschikt voor mensen met een latex-allergie. Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Bestel nitril handschoenen online

Bekijk op deze pagina nitril handschoenen in ons assortiment in maat XS tot maat XXL. Lees hieronder meer over deze handschoenen en voor welke toepassing u deze kunt gebruiken, of bestel ze bij ons direct voor een lage prijs.

Wat zijn nitril handschoenen?

Nitril handschoenen zijn wegwerphandschoenen die geschikt zijn voor eenmalig gebruik. De wegwerphandschoenen worden gemaakt van synthetisch rubber. Dit is een ander soort rubber dan dat van latex handschoenen en leidt dus minder snel tot allergische reacties. Nitril handschoenen zijn hierdoor een ideaal alternatief voor mensen met een latex-allergie.

Belangrijke kenmerken van nitril handschoenen

Kies voor nitril handschoenen als u uw handen wil beschermen tegen bacteriën en virussen en tegelijkertijd wil genieten van een hoge elasticiteit en fijne pasvorm. Dit materiaal is namelijk flexibel en elastisch, waardoor u gaat voor een perfect comfort. In vergelijking met latex handschoenen zijn de nitril handschoenen ook wat steviger, waardoor ze minder gauw scheuren en goed bestand zijn tegen olie en vet. Zo gaat u voor nóg betere bescherming.

 

Doordat de nitril handschoenen steviger zijn, zijn ze wel wat minder elastisch dan latex handschoenen. Ze zijn bovendien alleen beschikbaar in een poedervrije variant.

Verschillende soorten nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn beschikbaar in een groot aantal maten (XS tot XXL) en in verschillende kleuren. Kies aan de hand van de toepassing voor de juiste kleur. In ons assortiment vindt u handschoenen in bijvoorbeeld zwart, wit of blauw.

 

Wegwerphandschoenen in de voedselindustrie zijn over het algemeen blauw, zodat ze makkelijk herkenbaar zijn als ze per ongeluk kapotgaan en tussen het eten terechtkomen. In de zorg wordt vaak gebruikgemaakt van witte handschoenen. En zwarte nitril handschoenen worden bijvoorbeeld gebruikt in tattooshops. Het gebruiken van verschillende kleuren biedt bovendien de mogelijkheid om kleurcodering toe te passen en het risico op kruisbesmetting te verminderen.

Waar zijn nitril handschoenen voor geschikt?

Nitril handschoenen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Hieronder leest u waarvoor nitril handschoenen gebruikt kunnen worden:

  • De medische wereld. Nitril handschoenen bieden een goede bescherming tegen de overdracht van bacteriën en virussen, wanneer er verzorgende werkzaamheden worden uitgevoerd of wordt gewerkt met lichaamsvloeistoffen. Ook werkzaamheden met geneesmiddelen kunnen veilig worden uitgevoerd.
  • De voedselindustrie. Nitril handschoenen voorkomen de overdracht van bacteriën en virussen op het voedsel. Doordat de nitril handschoenen poedervrij zijn, is dit helemaal geschikt.
  • Reinigingswerkzaamheden.
  • Het omgaan met diverse chemische stoffen.
  • Mensen met een latex-allergie.

Hoe kies ik de juiste maat nitril handschoenen?Handschoen opmeten

Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt werken terwijl u de handschoenen aanheeft, is het essentieel dat u de juiste maat handschoenen draagt. Daarom raden we het gebruik van onderstaande tabel aan.

  1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
  2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen (gesloten vingers, zonder de duim).
  3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
  4. Doe dit bij beide handen.
  5. Bekijk in de maattabel welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11

Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Zijn nitril handschoenen geschikt voor mensen met een latexallergie?

Nitril handschoenen zijn geschikt voor mensen met een latexallergie doordat de handschoenen geen latex bevatten en poedervrij zijn. Nitril handschoenen zijn gemaakt van een synthetisch rubber en zijn daardoor een goed alternatief voor mensen met een latexallergie.

Wat is het verschil tussen nitril en latex handschoenen?

Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber dat afkomstig is van een rubberboom. Nitril is gemaakt van synthetisch rubber en wordt vaak gebruikt als alternatief voor latex. Nitril lokt geen allergie uit omdat het natuurlijk product is.

Zijn nitril handschoenen bestand tegen chemicaliën?

Ja, nitril handschoenen zijn bestand tegen verschillende soorten chemicaliën zoals oliën, vetten en andere mogelijke schadelijke chemicaliën. Om deze reden worden nitril handschoenen vaak gebruikt in de zorg, maar zijn ze bijvoorbeeld ook goed te gebruiken in de chemische industrie.

Kan ik allergisch zijn voor nitril handschoenen?

Een allergische reactie op nitril handschoenen komt zelden voor. Nitril staat bekend als allergievriendelijk alternatief voor latex handschoenen. Mensen die wel een allergie ontwikkelen voor nitril handschoenen reageren vaak op de chemicaliën die tijdens de productie van nitril handschoenen gebruikt worden.

Waar koop ik nitril handschoenen?

Bestel nitril handschoenen online en ontvang ze morgen al in huis. Op 123schoon.nl vindt u bijvoorbeeld een groot aanbod (maat XS tot maat XXL) en betaalt u een lage prijs. Bij ons koopt u daarnaast ook soft nitril handschoenen. Deze zijn dunner en flexibeler, waardoor ze ook geschikt zijn voor precisiewerk.
 

Op deze pagina heeft u alles gelezen over nitril handschoenen. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.