123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste reinigers tegen groene aanslag

Latex handschoenen

Latex handschoenen kopen?

Bestel hier latex handschoenen, van maat XS tot maat XL. Deze handschoenen beschermen uw handen tijdens diverse werkzaamheden, hebben een goede kwaliteit en zijn in verschillende werkvelden te gebruiken. En vandaag besteld? Dan worden uw nieuwe handschoenen morgen al geleverd.

Bestel latex handschoenen online

Bescherming voor de handen nodig? Tijdens het kopen van wegwerphandschoenen heeft u de keuze uit latex handschoenen, nitril handschoenen en soft nitril handschoenen. Latex handschoenen zijn van deze drie soorten het meest bekend. Lees hieronder meer over deze handschoenen of bestel ze bij ons direct voor een lage prijs.

Wat zijn latex handschoenen?

Latex handschoenen zijn gemaakt van een natuurlijk rubber dat lijkt op plastic en wordt gewonnen uit de Braziliaanse rubberboom. Ze danken hun populariteit vooral aan hun goede kwaliteit en hoge elasticiteit, wat zorgt voor een ideale pasvorm en het vermogen van het materiaal om goed te 'ademen'. Op 123schoon.nl vindt u een ruim aanbod aan latex wegwerphandschoenen.

Wat zijn belangrijke kenmerken van latex handschoenen?

Latex handschoenen kenmerken zich onder meer door hun hoge draagcomfort, uitmuntende tastgevoeligheid en perfecte bescherming. Gebruik ze om uw handen op daadkrachtige wijze te beschermen tegen bacteriën en virussen. Latex handschoenen zijn geschikt voor precisiewerk, zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn erg flexibel, zodat ze altijd een comfortabele pasvorm hebben.


Let wel dat latex handschoenen niet gebruikt kunnen worden in combinatie met olie en vet. De rubberen handschoenen zijn daarnaast bedoeld voor eenmalig gebruik.

Welke latex handschoenen zijn er?

Bestel latex handschoenen in verschillende maten (XS tot XL), en in een gepoederde of een ongepoederde variant. Aan de gepoederde variant is maiszetmeel toegevoegd, wat het draagcomfort aanzienlijk verhoogd. Zo wordt zweet beter opgenomen en gaat het aan- en uittrekken eenvoudiger.


Bij ons vindt u de latex handschoenen ook in verschillende kleuren, zoals in het zwart, wit of blauw. Kiezen voor een juiste kleur is erg belangrijk. Zo zijn latex wegwerphandschoenen in de voedselindustrie vaak blauw, zodat ze makkelijk herkenbaar zijn als ze per ongeluk kapotgaan en tussen het eten terechtkomen. In de zorg wordt vaak gebruikgemaakt van witte wegwerphandschoenen. En zwarte latex handschoenen worden weer vaak gebruikt in tattooshops. Het gebruiken van verschillende kleuren biedt bovendien de mogelijkheid om kleurcodering toe te passen en het risico op kruisbesmetting te verminderen.

Waar zijn latex handschoenen geschikt voor?

  • De medische wereld. De rubberen handschoenen bieden een goede bescherming tegen de overdracht van bacteriën en virussen, wanneer er verzorgende werkzaamheden worden uitgevoerd of wordt gewerkt met lichaamsvloeistoffen.
  • De voedselindustrie. Indien er omgegaan wordt met niet-vet voedsel zijn de latex handschoenen geschikt om de overdracht van bacteriën en virussen op het voedsel tegen te gaan. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een gepoederde handschoen in de voedselindustrie verboden is, omdat er een kans bestaat dat het poeder in het eten terechtkomt. Ga dus voor poedervrije latex handschoenen.
  • Reinigingswerkzaamheden. Mits er niet gewerkt wordt met agressieve chemische stoffen.
  • Mensen zonder een latex-allergie.

Hoe kies ik de juiste maat latex handschoenen?Handschoen opmeten

  1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
  2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen (gesloten vingers, zonder de duim).
  3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
  4. Doe dit bij beide handen.
  5. Bekijk nu in de maattabel op 123schoon.nl welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11

Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.


Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt werken terwijl u de handschoenen aanheeft, is het essentieel dat u de juiste maat handschoenen draagt. Daarom raden we het gebruik van bovenstaande tabel aan.

Waar koop ik latex handschoenen?

Koop latex handschoenen in diverse drogisterijen, supermarkten of andere winkels, maar ook online. Bestel op 123schoon.nl latex handschoenen in verschillende maten. Bij ons betaalt u een lage prijs. Bovendien hanteren wij een ‘vandaag besteld, is morgen in huis’-policy.

Wat als ik last heb van een latex-allergie?

Wanneer iemand een latex-allergie heeft, betekent dit dat diegene allergisch is voor bepaalde eiwitten uit de rubberboom waar de latex uit gehaald is. Dit betekent dat het gebruik van latex handschoenen voor deze personen een allergische reactie zal opleveren. Het dragen van handschoenen met latex raden wij ten zeerste af voor mensen met een latex-allergie. Bij een allergische reactie dient u gelijk contact op te nemen met uw huisarts.

Als u last heeft van een allergie kunt u dus beter zoeken naar handschoenen zonder latex. Handschoenen die gemaakt zijn van synthetisch rubber bevatten deze eiwitten bijvoorbeeld niet en zijn dus wel geschikt. Zowel nitril handschoenen als soft nitril handschoenen zijn gemaakt van dit synthetische rubber. Beide handschoenen zijn qua elasticiteit en comfort uitmuntend. Soft nitril handschoenen zijn daarnaast nog dunner en flexibeler, waardoor deze ook geschikt zijn voor precisiewerk.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over latex handschoenen. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten