123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Snijbestendige handschoenen

Snijbestendige handschoenen kopen?

Bent u op zoek naar snijbestendige handschoenen? Op deze pagina kunt u ons hele assortiment bekijken. Bescherm uw handen hiermee tijdens diverse werkzaamheden met scherpe objecten of gereedschappen, en kies voor de grootste veiligheid. 

1 - 0 van 0

Snijbestendige handschoenen kopen?

Werkt u regelmatig met scherpe objecten of gereedschappen? Geen werkhandschoenen dragen kan dan gevaarlijk zijn. Hand- en armletsel wordt namelijk in 80 procent van de gevallen veroorzaakt door snij- en steekwonden. Voorkom dit door kwalitatief goede werkhandschoenen te dragen tijdens uw werkzaamheden.

 

Op deze pagina vindt u verscheidene van dit soort snijbestendige handschoenen. Deze werkhandschoenen zijn gemaakt van zeer sterk materiaal, waardoor de handschoenen snijbestendig zijn. Hiermee worden dus een hoop risico's ontlopen.

Eigenschappen van snijbestendige handschoenen

Onze snijbestendige handschoenen zijn gemaakt met een vezel-wikkeltechnologie die een betere snijweerstand garandeert. Ze hebben een test ondergaan waarbij de kracht van Newton (N) is gemeten, door te testen of een rechthoekig mes door een stuk handschoenmateriaal heen kan snijden. Hierbij is bewezen dat de werkhandschoenen een hoge snijweerstand hebben. Waarschuwing: niet alle risico's zijn uit te sluiten, dus wees altijd voorzichtig!

 

De snijbestendige handschoenen zijn ook geschikt voor delicate werkzaamheden, doordat ze zeer soepel en beweeglijk zijn. Ondanks de goede snijbestendigheid staat dit het comfort en de werking dus zeker niet in de weg.

Normeringen

Bij het uitkiezen van snijbestendige werkhandschoenen is het ook belangrijk om te letten op keurmerken. Al onze werkhandschoenen voldoen aan de EN388- en de EN420-norm. Dit betekent dat ze aan de algemene eisen van een beschermende handschoen voldoen en bescherming bieden tegen mechanische gevaren, zoals snijwonden en scheuren. Bij elke handschoen is voor de duidelijkheid een normenoverzicht geplaatst waarin u precies kunt zien aan welke keurmerken de handschoen voldoet. Lees hier meer informatie over mogelijke normeringen: 

Wanneer snijbestendige handschoenen gebruiken?

Snijbestendige handschoenen worden veel gebruikt tijdens het werken met scherpe voorwerpen. Hieronder leest u waar snijbestendige handschoenen nog meer voor gebruikt kunnen worden:

  • Verschillende branches, zoals de bouw, glasindustrie, productie, opslag en distributie en gemeentelijke diensten.
  • Werken met glas.
  • Werken met gereedschappen en scherpe objecten.
  • Bescherming tegen olie.

Maat handschoenen

Handschoen opmeten Snijbestendige werkhandschoenen zijn bedoeld voor meermalig gebruik. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten, van S tot XXL, zodat ze voor iedereen geschikt zijn. Als u niet weet welke maat u nodig heeft, kunt u onderstaande stappen volgen en vervolgens de maattabel gebruiken als richtlijn:

  1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
  2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen. (gesloten vingers, zonder de duim).
  3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
  4. Doe dit bij beide handen.
  5. Bekijk nu in de maattabel welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11


Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik snijbestendige handschoenen gebruiken?

Snijbestendige handschoenen kunnen het beste gebruikt worden bij werkzaamheden waarbij het risico op schaaf- en snijwonden extra groot is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan industriële werkzaamheden, voedselverwerking maar ook aan huishoudelijke taken waarbij u aan de slag gaat met scherpe materialen. Snijbestendige handschoenen beschermen u handen bij deze werkzaamheden.

Wat zijn snijbestendige handschoenen?

Snijbestendige handschoenen zijn handschoenen die uw handen beschermen tegen snij-, schaaf- en prikwonden tijdens het werken met scherpe voorwerpen. De handschoenen zijn gemaakt van materiaal dat niet snel stuk gaat zoals bijvoorbeeld HPPE.

Beschikken snijbestendige handschoenen over antislip voor meer veiligheid?

De handschoenen in ons assortiment beschikken over een gecoate binnenlaag die onder andere werkt als antislip laag, zodat scherpe voorwerpen niet uit uw handen kunnen glippen. Dit maakt het gebruiken van snijbestendige handschoenen extra veilig.

Van welk materiaal zijn snijbestendige handschoenen gemaakt?

De handschoenen in ons assortiment zijn gemaakt van HPPE, dit staat voor High Performance Polyethyleen. Dit materiaal staat bekend om de hoge snijweerstand en bieden een goede bescherming tegen snij- en schaafwonden.
 

Heeft u vragen over snijbestendige handschoenen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.