123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Werkhandschoenen

Werkhandschoenen kopen?

Op deze pagina bestelt u altijd de juiste werkhandschoenen voor diverse (huishoudelijke) klussen. Selecteer de voor u geschikte maat om ons ruime aanbod te vinden. Zo kiest u altijd voor de optimale bescherming. Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Werkhandschoenen voordelig kopen?

Tijdens het klussen zijn onze handen ons beste gereedschap. Maar als we er zware werkzaamheden mee verrichten, lopen ze soms gevaar. Denk bijvoorbeeld aan beschadigingen of aanrakingen met schadelijke stoffen. Door algemene werkhandschoenen aan te schaffen biedt u uw handen de bescherming die ze verdienen. Zowel doe-het-zelvers als professionals hebben hier baat bij.

 

Werkhandschoenen zijn, anders dan bijvoorbeeld latex handschoenen of nitril handschoenen, geschikt voor meermalig gebruik. Bij ons vindt u een ruim aanbod aan algemene werkhandschoenen. Werkt u in een werkveld waarin meer specifieke bescherming nodig is, bijvoorbeeld tegen snijwonden of kou? Dan kunt u ook ons uitgebreide assortiment aan andere werkhandschoenen bekijken.

Eigenschappen van werkhandschoenen

De algemene werkhandschoenen zijn bekleed met bijvoorbeeld een latex- of nitril-coating. Latex is één van de meest populaire materialen, maar ook een risicofactor. Veel mensen hebben namelijk een latex-allergie, waardoor ze niet tegen de eiwitten in het synthetische rubber kunnen. Voor mensen met een latex-allergie zijn latexvrije handschoenen van bijvoorbeeld nylon of nitril een betere en veiligere optie. Alle werkhandschoenen die u in onze webshop vindt zijn flexibel en bieden een hoog comfort. Hiermee behoudt de gebruiker een uitstekende bewegingsvrijheid.

Normeringen

Bij het uitkiezen van werkhandschoenen is het ook belangrijk om te letten op keurmerken. Al onze algemene werkhandschoenen voldoen aan de EN388- en de EN420-normen. Dit betekent dat ze aan de algemene eisen van een beschermende handschoen voldoen en bovendien bescherming bieden tegen mechanische gevaren. Bij elke handschoen is voor de duidelijkheid een normenoverzicht geplaatst waarin u precies kunt zien aan welke keurmerken de handschoen voldoet. Lees hier meer informatie over mogelijke normeringen: 

Waar zijn werkhandschoenen voor geschikt?

  • Verschillende branches, zoals de metallurgie, landbouw, bouw, lucht- en zeehavens, spoorwegen en nutsbedrijven.
  • Zwaar til- en sjouwwerk.
  • Precisiewerk met kleine onderdelen.
  • Huishoudelijk gebruik, bijvoorbeeld bij het tuinieren of klussen.

De juiste maat werkhandschoenen kiezen

Handschoen opmeten

Werkhandschoenen zijn bedoeld voor meermalig gebruik. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten, van XS tot XXL, zodat ze voor iedereen geschikt zijn. Als u niet weet welke maat u nodig heeft, kunt u onderstaande stappen volgen en vervolgens de maattabel gebruiken als richtlijn:

  1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
  2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen. (gesloten vingers, zonder de duim).
  3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
  4. Doe dit bij beide handen.
  5. Bekijk nu in de maattabel welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11

Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waaraan moeten werkhandschoen voldoen?

Werkhandschoenen moeten aan een flink aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn een goede pasvorm, stevig materiaal dat niet zomaar stuk gaat, een goede pasvorm (niet te strak en niet te los), comfort en goede grip. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat werkhandschoen uw handen goed beschermen.

Welke type coating op werkhandschoenen is het beste?

De beste coating voor werkhandschoenen zijn nitril en PU gecoate handschoenen. Deze coating bieden goede grip en flexibiliteit en bieden goede bescherming tegen chemicaliën en zijn geschikt voor algemene werkzaamheden. In ons assortiment vindt u een ruim aanbod met werkhandschoenen met deze coatings.

Kan ik werkhandschoenen meerdere keren gebruiken?

Ja, de werkhandschoenen in ons assortiment op 123schoon.nl zijn geschikt om meerdere malen te gebruiken. De handschoenen slijten langzaam en kunnen wanneer dat nodig is zelfs gewassen worden.
 

Heeft u vragen over werkhandschoenen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.