123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen kopen?

Op deze pagina vindt u al onze vinyl handschoenen, die zich kenmerken door hun soepele pasvorm en elastische materiaal. Deze handschoenen zijn bij uitstek geschikt voor kort en eenmalig gebruik. Bestelt u ze vandaag nog? Dan worden de handschoenen morgen al geleverd.

1 - 0 van 0

Bestel vinyl handschoenen online

Op zoek naar vinyl handschoenen? Op deze pagina vindt u ons ruime assortiment. Dit zijn wegwerphandschoenen die geschikt zijn voor eenmalig gebruik. Lees verder om te zien waaraan u deze handschoenen kunt herkennen en waar ze allemaal voor te gebruiken zijn.

Wat zijn vinyl handschoenen?

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van PVC, in combinatie met weekmakers. Hierdoor kenmerken deze handschoenen zich door hun soepele en elastische karakter en door hun ruime, comfortabele pasvorm. Het materiaal is daarnaast vrijwel altijd wit en doorzichtig.


Over het algemeen zijn vinyl handschoenen gemaakt van iets zachter materiaal dan latex handschoenen of nitril handschoenen. Hierdoor zijn ze met name geschikt voor kortere behandelingen, bijvoorbeeld in omgevingen waar vaak van handschoen gewisseld moet worden.

Let er bovendien op dat vinyl handschoenen niet gebruikt kunnen worden in omgevingen waarin gewerkt wordt met scherpe objecten of met chemicaliën. Ze zijn wel latexvrij, waardoor dit soort handschoenen perfect zijn voor mensen met een latex-allergie.

Gepoederd of ongepoederd?

Vinyl handschoenen zijn te bestellen in een gepoederde of een ongepoederde variant. Gepoederde handschoenen bevatten een klein gedeelte maiszetmeel. Dit is een middel dat op effectieve wijze vocht opneemt van de handen en ervoor zorgt dat het aan- en uittrekken van de handschoenen eenvoudiger gaat. Let wel op dat gepoederde handschoenen verboden zijn in de voedselindustrie; u loopt dan namelijk het risico dat er poeder in het eten terechtkomt.

Toepassingen vinyl handschoenen

Een aantal van de toepassingen waar vinyl handschoenen voor worden gebruikt zijn:

  • Omgevingen waar vaak van handschoen gewisseld moet worden.
  • Omgevingen waar niet gewerkt wordt met scherpe objecten, agressieve chemische stoffen of oplosmiddelen. 
  • Mensen met een latex-allergie.

Hoe kiest u de juiste maat?

Handschoen opmeten Vinyl handschoenen zijn beschikbaar in verschillende varianten, van maat XS tot maat XL. Omdat het zeer belangrijk is om de juiste handschoenen te dragen, kunt u hieronder de juiste maat berekenen. Volg hiervoor onderstaande stappen en maak vervolgens gebruik van de maattabel:

  1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
  2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen. Neem uw duim niet mee in de berekening.
  3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
  4. Doe dit bij beide handen.
  5. Bekijk nu in de maattabel welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11


Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar kan ik vinyl handschoenen kopen?

Deze koopt u voordelig bij 123schoon.nl. U vindt hier latex handschoenen in de maten XS tot en met XL. Wanneer u vandaag nog latex handschoenen bestelt, heeft u ze morgen al in huis.

Waar worden vinyl handschoenen gebruikt?

Vinyl handschoenen worden gebruikt in branches zoals de verzorging, kapsalons, beroepen die werken met voedingsmiddelen, in de schoonmaaksector en meer. Deze handschoenen worden ook wel gebruikt als vervanging van de latex handschoenen wanneer men een latex-allergie heeft.

Wat voor handschoenen zijn vinyl handschoenen?

Dit zijn handschoenen gemaakt van PVC. Ze lijken op latex handschoenen en worden als vervanging gebruikt wanneer iemand een latex-allergie heeft. Vinyl handschoenen zijn bestendig tegen onder andere olie, vet en zuren en basen. Ze zijn niet bestendig tegen oplosmiddelen en ketonen.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over vinyl handschoenen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.