123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Aardevlekken

Aardevlekken verwijderen

Aardevlekken verwijderen


Er zijn verschillende manieren om (natte) aardevlekken uit uw kleding, tapijt of vloerbedekking te verwijderen. Op deze pagina leest u onze beste tips en bestelt u direct alle producten die u hiervoor nodig heeft. Wij bieden diverse oplossingen voor verschillende ondergronden.

Aardevlekken verwijderen uit kleding

Allereerst raden we u aan om de aarde volledig op te laten drogen voordat u gaat proberen om de vlekken te verwijderen. Als u dit niet doet, kunnen de vlekken namelijk alleen maar groter worden. De kleding direct in de wasmachine stoppen raden we ook af, want dan kunnen de loskomende aarderesten hierin achterblijven. Er is dan een grote kans dat er verstoppingen in het filter ontstaan, waardoor uw kleding in de toekomst wellicht minder schoon wordt.

Laat de aarde dus eerst goed opdrogen. Hierna kunt u de eerste resten verwijderen met een nagelborstel, tandenborstel of afwasborstel. Zorg dat u hiermee niet te hard wrijft, want dan kunnen er beschadigingen ontstaan in de stof.

Nadat de aarde opgedroogd is en u de eerste resten verwijderd heeft, kunt u de volgende manieren gebruiken om de hardnekkige vlekken effectief te verwijderen:

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    U kunt aardevlekken verwijderen met behulp van afwasmiddel, zoals met de middelen van Dreft. Hiervoor moet u de zeep in ronddraaiende bewegingen aanbrengen op de vlekken, bijvoorbeeld met behulp van een tandenborstel of een andere kleine borstel. Breng het afwasmiddel zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de stof aan voor het beste effect.

  • Oplossing 2: Laten weken
    Door uw kleding voor een paar uur in een emmer met lauwwarm water te laten weken worden alle aardevlekken van het oppervlak gehaald. Voeg aan de emmer Biotex of een ander vloeibaar wasmiddel toe om te zorgen dat u de vlekken op een nog effectievere wijze kunt verwijderen. Hierna kunt u de overgebleven aarde eenvoudig weg borstelen.

  • Oplossing 3: Speciale ontvlekker
    Met HG vlekweg Nr. 5, een middel dat speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van lastige vlekken, kunnen aardevlekken van uw kleding gehaald worden. Laat de vieze stof ongeveer een kwartier in een schaaltje met dit middel weken en spoel dit vervolgens goed uit. Ook HG Vlekken en Plekken Voorbehandeling kan gebruikt worden voor het verwijderen van aardevlekken.

Aardevlekken verwijderen uit tapijt of vloerbedekking

  • Oplossing 1. Stofzuigen
    Aardevlekken verwijderen uit het tapijt of van de vloerbedekking? De eerste stap is dan stofzuigen. Op deze manier kunt u de grootste resten verwijderen voordat u de rest schoon gaat maken. Laat de aarde wel eerst goed opdrogen, want dan kan dit nog eenvoudiger weggehaald worden.

  • Oplossing 2. Huishoudzeep of ossengalzeep
    Aardevlekken verwijderen van het tapijt of de vloerbedekking kunt u doen met een goede huishoudzeep of een ossengalzeep. Smeer een van deze middelen op de vlekken en laat dit een nachtje intrekken. Vervolgens kunt u de resten verwijderen met een vochtige doek. Tot slot dient u de vlek droog te maken met een föhn. Als u dit niet doet kunnen er namelijk kringen achterblijven. Zorg er wel altijd voor dat er voldoende afstand tussen de föhn en de stof bewaard wordt, anders kunnen de weefsels verbranden.

  • Oplossing 3. Scheerschuim
    Zolang uw scheerschuim geen menthol bevat en ongekleurd is, kunt u dit gebruiken voor het verwijderen van vlekken uit het tapijt of van de vloerbedekking. Breng een royale laag aan en laat dit ongeveer twintig minuten intrekken. Vervolgens moet u de scheerschuim met een zacht sponsje inwrijven om ook tot in de diepste vezels te reinigen. Met een vochtige doek kunt u de resten hierna eenvoudig verwijderen.

Er zijn dus een hoop verschillende manieren om aardevlekken uit uw kleding, tapijt of vloerbedekking te verwijderen en diverse producten die hierbij van pas kunnen komen. Heeft u naar aanleiding van een van onze reinigingsmethodes nog vragen of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.