123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Microvezeldoeken

Microvezeldoek kopen?

Bekijk op deze pagina ons complete assortiment aan microvezeldoeken. De doekjes zijn geschikt voor verschillende schoonmaakklusjes. Hier vindt u een divers aanbod van onder andere glas, stof en multifunctionele doeken van veel bekende merken, zoals Multy, Nordic, Scrub Daddy en ons eigen huismerk.


Bestel goedkoop microvezeldoeken

Microvezeldoeken zijn veelzijdig en daarom zijn ze in veel huishoudens te vinden. Dankzij ons brede assortiment zit er gegarandeerd een microvezeldoek tussen die ideaal is voor uw schoonmaakklus.

Wat is een microvezeldoek?

Een microvezeldoek is een schoonmaakdoek dat is gemaakt van microvezels. De krachtige vezels van deze doekjes halen zelfs in de kleinste hoeken vuil en stof weg. De vezels van een microvezeldoek bestaan uit polyester en polyamide. De doeken schuren niet dankzij de dunne vezels (0,01 tot 0,7 denier). Hoe lager de denier hoe minder het materiaal schuurt.

 

Voor schoonmaakproducten worden vaak gesplitste microvezels gebruikt. Hierdoor is het oppervlak veel groter en absorbeert de doek veel meer vocht. Dankzij de gesplitste vezels wordt er ook meer ruimte gecreëerd tussen de vezels. In deze lege ruimtes kan op een efficiënte manier stof en vuil verzameld en vastgehouden worden.

Waarvoor dient een microvezeldoek

Microvezeldoekjes zijn te gebruiken voor veel verschillende schoonmaakklussen. Hieronder geven wij voorbeelden voor wanneer een microvezeldoek ideaal is om te gebruiken:

 • Dweilen: met een vochtige microvezeldoek kunt u een groot oppervlak dweilen. Schoonmaakmiddelen en het tussendoor uitspoelen van het doek is niet nodig. De microvezels houden gemakkelijk alle vuiligheden vast.
 • Afstoffen: een droog microvezeldoekje is ideaal om mee af te stoffen. De vezels trekken namelijk stof aan als een magneet en houden dit langdurig vast.
 • Ramen zemen: met een nat microvezeldoekje maakt u gemakkelijk uw ramen streeploos schoon. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. U hoeft daarna alleen het raam af te nemen met een droge doek.
 • Vocht opruimen: indien iemand iets heeft gemorst, kunt u dit moeiteloos weghalen met een microvezeldoek. De microvezels houden met gemak veel water vast en maken het oppervlak streeploos schoon

Ruim assortiment microvezeldoeken

Er zijn verschillende soorten microvezeldoekjes. De meeste doeken worden gebruikt voor het verwijderen van stof. Door deze doeken fladdert het stof namelijk niet weg. Sommige doekjes kunnen ook gebruikt worden voor specifiekere taken als het zemen van ramen, dweilen en meer. In ons assortiment bevinden zich de volgende soorten microvezeldoeken.

 • Glasdoeken: laat glas en spiegels weer glanzen en stralen. Doeken zijn erg absorberend voor vet en vuil. Veel glasdoeken zijn zowel nat als droog te gebruiken.
 • Stofdoeken: trekt stof aan en neemt grote hoeveelheden stof op. Deze doeken zijn het beste om droog te gebruiken, maar kunnen ook vochtig worden gebruikt.
 • Wonderdoek: maak diverse gladde oppervlakken eenvoudig schoon. Geschikt voor droge en natte reiniging.
 • Multifunctioneel: ideaal voor diverse oppervlakken. Het doek kan droog of nat worden gebruikt.

Eigenschappen van microvezeldoekjes

Microvezeldoekjes hebben veel positieve eigenschappen die het schoonmaken een stuk makkelijker maken. Hieronder worden deze eigenschappen uitgelicht:

 Erg absorberend.
 Hygiënisch: microvezels houden vuil vast tot deze worden uitgewassen.
 Kan vaak zowel nat en vochtig worden gebruikt.
 Niet-schurend.
 Lange levensduur.
 Milieuvriendelijk: minder schoonmaakmiddelen en water nodig voor hetzelfde resultaat als met een normale doek.

Efficiënt schoonmaken met een microvezeldoek

Het schoonmaken met een microvezeldoek kan op vele manieren. Hieronder wordt uitgelegd hoe u op een efficiënte manier met een microvezeldoek kunt schoonmaken.

 1. Maak het doekje nat, vochtig of laat deze droog. Dit ligt aan uw schoonmaakklus en de microvezeldoek.
 2. Vouw het microvezeldoekje drie keer dubbel.
 3. Maak met het doek een draaiende beweging op het te reinigen oppervlak onder normale druk.
 4. Als u merkt dat de reinigingskracht minder wordt, neem dan een schoon vlak en herhaal dit tot u klaar bent met reinigen of alle schone vlakken zijn gebruikt.
 5. Was het doekje in een wasmachine, zodat u het de volgende keer weer schoon kunt gebruiken.

Microvezeldoek droog gebruiken

Met een droog microvezeldoekje kunt u gemakkelijk afstoffen, nadrogen, glas poleren, vloerwissen en meer. Dit is mogelijk zonder water of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken. Voor het reinigen van deze oppervlakken kunt u ook glasdoeken, vaatdoeken of stofdoeken gebruiken, maar met een microvezeldoek heeft u alles in één.

Microvezeldoek vochtig gebruiken

Een microvezeldoek kunt u vochtig maken voordat u deze gebruikt voor uw schoonmaakklus. Het vochtig maken van uw microvezeldoek kan op verschillende manieren. Zo kunt u de microvezeldoek nat maken en vervolgens uitwringen met de hand of uitwringen met een unieke microvezel wringer. Idealiter wordt er een spray gebruikt. Hiermee sprayt u water op het te reinigen oppervlak en veegt u dit vervolgens schoon met het doekje. Zo voorkomt u dat de microvezeldoek te vochtig wordt.

 

Hoe weet u nu of de microvezeldoek vochtig genoeg is? Hiervoor kunt u de volgende vuistregel aanhouden: een microvezeldoek heeft de ideale vochtigheid wanneer het doek ongeveer zijn soortgelijke gewicht aan water bevat.

Microvezeldoek wassen

Een microvezeldoekje kunt u het beste wassen in de wasmachine. Uitspoelen onder stromend water of in een sopje werkt minder efficiënt. In de wasmachine laat het doekje het vuil gemakkelijk los. Voordat u gaat wassen is het verstandig om de wasvoorschriften van het doek te controleren. Vaak kunt u de doekjes wassen op temperaturen tussen de 40 en 60 graden. Voor een perfecte reiniging wordt afgeraden om chloorbleekmiddel of wasverzachter te gebruiken, dit kan namelijk de microvezels aantasten.

 

Microvezeldoekjes kunt u na het wassen ook in de droger stoppen. De doeken kunnen best tegen een stootje. U kunt de doekjes ook laten drogen op een rekje, hierdoor kunnen ze wel iets stugger worden. Het is wel ideaal om de doeken goed te laten drogen voordat u deze weer gebruikt.

De voordelen van een microvezeldoek

Hieronder wordt toegelicht welke microvezeldoekjes geschikt zijn voor welke taken en hoe u deze het beste gebruikt.

 
Soort microvezeldoek Waarvoor Geschikt voor
Glasdoek Glas en spiegels Nat of droog gebruik
Stofdoek Tafels, kasten en andere stoffige oppervlakken Droog gebruik, kan ook vochtig
Wonderdoek Vlakke oppervlakken zoals tafels en het aanrecht Droog en nat gebruik
Multifunctionele doek Diverse oppervlakken zoals kasten, tegels en spiegels Droog en nat gebruik

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik het beste schoon met een microvezeldoek?

Begin met het nat, vochtig of droog laten van uw doek. Vouw het doekje vervolgens drie keer dubbel. Maak een draaiende beweging met het doek op het te reinigen oppervlak onder normale druk. Wordt de reinigingskracht minder? Neem dan een schoon vlak en u kunt weer verder gaan met schoonmaken. Als alle vlakken gebruikt zijn of uw klaar bent met schoonmaken, kunt u het doekje wassen in de wasmachine.

Hoe was ik mijn microvezeldoek?

Het beste is om microvezeldoeken te wassen in de wasmachine. Microvezeldoeken hebben vaak een waslabel. Hierop staat hoe heet u het doekje het beste kunt wassen. Deze temperatuur ligt vaak tussen de 60 en 80 graden. Voeg geen wasverzachter of bleekmiddel toe aan de wasmachine, dit kan namelijk de microvezels beschadigen. Na het wassen kunt u het doekje in de droger laten drogen of ergens ophangen om te laten drogen.

Waar kan ik een microvezeldoek voor gebruiken?

Microvezeldoeken kunt u voor verschillende schoonmaakklussen gebruiken. Deze doekjes worden voornamelijk gebruikt om te dweilen, af te stoffen, ramen te zemen en vocht op te ruimen. De doeken kunt u namelijk droog en vochtig gebruiken. De meeste microvezeldoekjes zijn inzetbaar voor vele taken, daarom zijn ze zo ontzettend handig.
 

Heeft u nog vragen over microvezeldoeken of komt u er bij het bestellen niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen wij u verder helpen.