123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Biervlekken

Biervlekken verwijderen

Biervlekken verwijderen


Het kan natuurlijk altijd gebeuren tijdens een gezellig avondje; een scheut bier over uw kleding, bank, tapijt of muur… Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van deze biervlekken en bestelt u direct alle producten waarmee u dit kunt doen.

Bij het verwijderen van biervlekken is het belangrijk om snel te handelen. Over het algemeen verzorgt bier namelijk geen hardnekkige vlekken als u het direct weghaalt, bijvoorbeeld met een stuk keukenpapier of een schone doek. Last van oudere biervlekken of vlekken van donker bier? Lees dan verder om te zien hoe u dit kunt verwijderen.

Hoe verwijder ik biervlekken uit kleding?

Verse biervlekken verwijdert u door het kledingstuk te laten weken in water. De vlekken ontstaan namelijk door de suikers in het bier, die makkelijk oplossen in water. Als het (donkere) bier in de stof trekt, kunnen er wel vlekken ontstaan die lastiger te verwijderen zijn. Op 123schoon.nl vindt u hiervoor verschillende effectieve schoonmaaktips.

  • Oplossing 1: HG Vlekweg Nr. 6
    Een handig middel waarmee u biervlekken kunt verwijderen, is met de HG Vlekweg Nr. 6. Het gebruik is eenvoudig: vul een schaaltje met het middel en dompel het bevlekte onderdeel van het kledingstuk hierin onder. Laat dit 10 tot 15 minuten weken en spoel vervolgens goed uit. Wassen volgens het wasvoorschrift is aan te raden. Op deze manier worden vlekken op een snelle, effectieve én veilige wijze verwijderd.

  • Oplossing 2: Dr. Beckmann Vlekkenduivel
    Ook met de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit & Dranken verwijdert u hardnekkige of donkere biervlekken uit uw kleding. Spoel het kledingstuk allereerst goed uit met water en breng hier dan een ruime hoeveelheid van het poederachtige schoonmaakmiddel op aan. Dit moet u 60 minuten laten intrekken. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine om voor het beste resultaat te gaan.

  • Oplossing 3: The Pink Stuff Vlekkenverwijderaar
    Een ander speciaal middel waarmee hardnekkige biervlekken te verwijderen zijn, is met The Pink Stuff vlekkenverwijderaar spray. De zachte formule bevat enkel natuurlijke ingrediënten, waardoor dit een zeer milieuvriendelijke manier van reinigen is. Hiermee bent u er ook van verzekerd dat er geen beschadigingen op het materiaal ontstaan. Hoe werkt deze spray? Breng dit voor het wassen aan op de vlekken en was de kleding vervolgens volgens het reguliere wasprogramma. Op deze manier verdwijnen de biervlekken als sneeuw voor de zon.

  • Oplossing 4: Witte natuurazijn
    Maak een mengsel van water (een halve liter), witte natuurazijn (één eetlepel) en fijnwasmiddel (één eetlepel) en breng dit al deppend aan op de biervlekken. Op deze manier kunt u het kledingstuk voorbehandelen, waarna u het in de wasmachine moet wassen. Vlekken verdwijnen zo eenvoudiger.

  • Oplossing 5: Glycerine
    Last van oude biervlekken? Die verwijdert u met glycerine. Breng een rijkelijke hoeveelheid van dit middel aan op de vlek, laat dit enkele minuten intrekken en was het kledingstuk dan in de wasmachine.

Hoe verwijder ik biervlekken uit het tapijt of stoffen meubels?

  1. Haal zo veel mogelijk bierresten weg met keukenpapier of een schone doek.

  2. Maak een mengsel van koud water (twee kopjes) en afwasmiddel (één eetlepel).

  3. Breng dit al deppend aan op de vlek, net zolang totdat al de vloeistof opgenomen is. Zijn er nog vlekken achtergebleven? Maak dan gebruik van een nieuwe doek. Doe dit net zolang totdat alle vlekken weg zijn.

  4. Behandel na met koud water en droog grondig.

Als de vlekken echt hardnekkig zijn, kunt u aan dit mengsel ook nog witte natuurazijn toevoegen. Het mengsel moet dan bestaan uit één eetlepel witte natuurazijn, één eetlepel afwasmiddel en twee kopjes koud water.

Hoe verwijder ik bierlucht uit bekleding?

Bierlucht verwijdert u uit bekleding met behulp van baking soda. Dit is een poederachtige substantie die de geur als het ware opzuigt. Om dit te doen, moet u een rijkelijke hoeveelheid aanbrengen op de bevlekte onderdelen van de bekleding, dit een nachtje laten rusten en dit dan wegzuigen met de stofzuiger. De geur verdwijnt zo moeiteloos uit de bekleding.

Hoe verwijder ik biervlekken van de muur?

Verwijder biervlekken van het behang met behulp van witbrood. Snijd de korstjes van het brood en rol dit op tot een bal. Zo ontstaat er een natuurlijk gummetje. De gluten in het brood absorberen de biervlekken namelijk volledig. Gebruik dit om de vlekken weg te deppen en niet om ze weg te wrijven. Op geschilderde muren kunt u ook een speciale melamine wonderspons gebruiken.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van biervlekken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.